sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Auringonlasku ja reissu Suomenlinnaan


Löysin perjantaina kaapista valkoisen ihanan t-paidan, jota en muistanut edes omistaneeni. Oli kiva pitää päällä, vaikkakin tietenkin heti se oli likainen, kun erehtyi laittamaan pienesti meikkivoidetta kasvoille. Kävin myös uudella hierojalla, joka oli todella mukava ja puhelias sekä hänellä oli tosi hyvät otteet. 

Aurinkoiset säät sen kuin jatkuvat, vaikka olisikin hyvä, että välillä sataisi. Tällaista intiaanikesää en muista koskaan ennen olleen, jatkuvasti helteen puolella ja yli kuukauden nukkunut ilman peittoa. Miettinyt tosissani ilmastointilaitteen hankkimista. 

Olen niin ihastunut Jungle Juice barin smoothieihin. Harmi kyllä, että toisinaan suosikkejani ovat olleet kausituotteet, jotka ovat vain vähän aikaan saatavilla, kuten angry birds - musta smoothie, jossa oli mukana aktiivihiiltä. Se oli tosi hauska juoda ja hyvänmakuinenkin. Olen toki tykännyt muistakin juomista. Hyvä, että omenan saa vaihdettua appelsiiniin, kun useimmiten tehdään varta vasten jollekulle smoothiet, vaikka valmiitakin on vitriinissä tarjolla.

Kävin Isossa Omenassa katselemassa Finnmarista unisiepparia, jonka olin nähnyt Myllyn Finnmarissa. Siellä ei kyllä ollut yhtä pieniä kuin Myllyssä, vaan oikeastaan vain yksi iso, kun ovat suosittuja tällä hetkellä, mutta mietittyäni asiaa nyt päivän yli ajattelen, jospa sittenkin kävisin hakemassa sen ison unisiepparin. Pitää yhdelle seinälle tehdä vähän lisäjärjestelyjä, mutta uskon sen olevan kaunis siinä, mihin sitä pohdin. Söpöstä laukusta otin kuvan Glitterissä ja mietin, että voih kun omassa lapsuudessa ei ollut mitään muuta kuin isot kaupat, Tiimari ja Seppälä. Harmittaa tosin myös se, että vaikka teinkin ihan kivat löydöt Ur&Pennistä siellä ensimmäistä kertaa käydessäni, ettei lempikorukauppojani, Ninjaa ja Bijou&Brigitteä ole enää. Kaikki kiva viedään, kuten vaikkapa juurikin Tiimari. 

Italialaisen kahvilan vitriinin sisältö Isossa Omenassa näytti kovin puoleensavetävältä.

Tällä hetkellä juttuni on melonit. Tykkään. Maistoin Piele de sapoa ja Galia-melonia. Nyt myös hunajamelonia, mutta se olikin jo ennestään tuttu. Pelel de sapo oli kyllä tosi kiva ja maistuva, harmitti että hedelmäliha loppui, kun olin sen läpikotaisin kalunnut. Keltainen vesimeloni ei ollut makuuni, punainen on parempaa. Olen nyt Turun seikkailun jälkeen ollut ilman makeaa tai korvannut makean hedelmillä paitsi eilen herkuttelin ystävän kanssa, mutta siitä pian lisää.











Kun ei osaa päättää kauneinta kuvaa auringonlaskusta. Perjantai-iltana Hietsussa.

Tällaiset löysin Ur&Pennistä, jossa en ollut koskaan käynyt, koska kaipaan kahta kivaa korukauppaa. Siellä oli ale, joten kipaisin katsomaan ja löysin kivat korvikset, joissa on niin sanotusti kultahippuja sisällä ja pari ear cuffia. Ear cuffit on niin kivoja. Ei viitsi tehdä oikeaa rustolävistystä.























Valoa tunnelin päässä. Kävimme raunioissa kiertelemässä.




Annan kuvien nyt puhua puolestaan. Eilen lauantaina kävin ystäväni kanssa Suomenlinnassa, koska Suomenlinna oli vielä jäänyt kokematta tänä kesänä. Tosin harmitti, ettei ollut minijärkkäriä mukana. Jospa menen sinne vielä uusiksi ennen loman loppua. Muutenkin on jäänyt tarkoitukselliset kuvausretket jonnekin, mutta onneksi vielä on aikaa.

Olen instagramissa seurannut Cafe Vanillea ja olisin sinne halunnut, mutta se oli mennyt lauantaina viideltä kiinni. Aurinko on kesäisin niin korkealla, ettei ymmärrä kellon olevan jo niin paljon ja lomalaisella nyt muutenkin menee päivät sekaisin. Päivät eivät tunnu sellaisilta kuin ne tuntuvat työssäkäyntiviikoilla. Eka päivä viikossa, jona kello ei soita on arkiviikkona ehdottomasti lauantai. On alkanut nukkumaan menokin mennä pari kertaa kahteen asti ja sitten aivot ovat olleet sitä mieltä, että seitsemältä ylös hiiop, mutta pakotan itseni nukkumaan hikistä valveunta ja onneksi seuraavaksi kun kelloa olen vilkaissut, niin se on ollut yhdeksän ja kymmenen välissä, jopa lähempänä kymmentä.

Seuraavana kertana kun tähän saareen päädyn niin jospa Cafe Vanilleen päätyisi.


Viiden jälkeen aukealla paikalla oli onneksi Cafe Silo auki, josta en ollut ennen kuullut. Ystävällistä palvelua ja kiva rento tunnelma. Saimme molemmat tilattua jäälattet kauramaitoon tehtyinä. Otin raparperipiirakkaa laktoosittomalla jäätelöllä, kun se tuntui sopivan juuri siihen päivään ja näytti vitriinissä herkullisimmalta.




Kuuden jälkeen lähdimme lautalla pois Suomenlinnasta. Näin tullessa kauniita taloja lähellä Kauppatoria Maailmanpyörän takana, joita pitää mennä joku päivä kuvailemaan. 

Skuuttasin heipattuamme Citymarketiin ja löysin tällaisen jalkoja pehmentävän sukkanaamion, kun on tuntunut jo pari kolme päivää jalkapohjissa, että tarvitsevat hoitoa. On ihanaa juosta tunti ja se on mielelle tosi palkitsevaa, mutta jalkapohjani ei ole asiasta samaa mieltä. Eilen ei ollut treenipäivä, mutta kyllä Suomenlinnassa tuli muutama kilometri käveltyä, myös mäkiä ja portaita ylös.

Laitoin ystävälleni viestin ja kiitin vielä jälkikäteen matkaseurasta. Ostin kaupasta myös neilikoita itselleni, koska vaikka kuinka haluaisin saavani niitä joltakulta, niin tällä hetkellä saan kukkia kotiin ainoastaan ostamalla niitä itse. Just because. Ekaan lauseeseen ja toiseen kuvaan viitaten pysähtyessäni kotimatkalla Töölönlahden sillalla ihastelemaan auringonlaskua ajattelin, että se päivä oli täysi. Harvoin tulee sellaista tyytyväisyyden tunnetta päivän lopuksi että "Tämä päivä on täysi". Mutta eilinen todellakin oli. Ei yhtään sellaista kohtaa, missä olisin miettinyt, että on tylsää. Ei yhtään sellaista kohtaa, että olisin tylsistyksissäni selannut somea. Nautin vain päivästä ja siitä, että on kesä, ihana ystävä ja että hetket ovat läsnä siinä kuin ovat ilman ylimääräistä tai mitään, mitä olisi puuttunut.


Tänä aamuna sain maistella ja nauttia tätä eilen ostamaani jo ennen korvan taakse pistämääni Nordqvistin Sommar 2021 - kahvia. Ja se on hyvää! Neilikat tänä aamuna.





Mitäpä tein viime yönä, kun valvoin kahteen. No vaihdoin huonekalujen paikkoja eli rumsteerasin. Aluksi piti vaihtaa vain television ja sängyn paikkaa, kun ajattelin, että tällä puolella parvekkeen ovea olisi öisin viileämpi nukkua, vaikkei kuumasta asunnosta mihinkään pääse. Skuutit vievät kuitenkin jonkin verran tilaa seinän vieressä ja sängyn puoleinen seinusta alkoi tuntua liian ahtaalta, joten mietin aluksi kirjahyllykön siirtämistä tuohon television edustalle, mutta se olisi ollut siinä tiellä, joten tein jälleen kerran täysin uuden ratkaisun ja käänsin kirjahyllykön sängyn viereen. Siinä ei ole takaseinää, joten laitoin äidin joskus antaman tekotaljaan siihen päälle peittämään kolot. Ruokapöytää murisin jonkun aikaa, että miksi sen pitää olla niin suuri (no ei se oikeasti ole kuin juuri ja juuri neljän pienen hengen istuttava) ja mietin kuka haluaisin pöydän ja kaksi tuolia, mutta siirsinkin pöydän ja tuolit seinän viereen hyllykön ja skuuttien väliin ja tähänpä se mukavasti sopi. 
 
Nytkin vain kuuntelen Stand up - komiikkaa samalla tätä kirjoittaessani, muttei se haittaa, vaikkei näe, kun on vain kiva kuunnella. Täytyy olla englanninkielistä audiota, että voin kirjoittaa suomeksi, vaikka käännynkin katsomaan parhaimmat vitsit. Gabriel Iglesias on tuttu jo kuuden vuoden takaa. Eilen ja tänään katsoin Trevor Noahin kaksi stand up - komiikkashow:ta Netflixistä, kun mainitsin niistä hierojalle ja tietty teki mieli katsoa uudestaan. Minä katson uudestaan ja yhä uudestaan joitain elokuvia, sarjoja tai klipsejä, jos ne ovat mieleeni. Viimeksi kun televisio oli tuolla kulmassa sänky oli tässä kulmassa, missä nyt skuutti ja ruokapöytä ovat. Teen hyvin paljon rumsteerausta ja erilaisia variaatioita huoneistooni - siitä varmaan huomaa, kuinka selvästi haluaisin jo muuttaa toiseen asuntoon. En ole koskaan ollut niin kauan samassa asunnossa niin kuin tässä. Kohta kuusi vuotta ja viisitoista variaatiota myöhemmin. Tosin tämä ruokapöytäkin tuli tänne vasta vuoden tässä asuttuani. Uusien huonekalujen ja lelujen myötä on pitänyt mukauttaa huonejärjestystä.

Nyt taidan mennä suihkuun ja laittaa koneen puhuksiin. 

Hyvää yötä ja mukavaa tulevaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aurinkoa ja arkkitehtuuria

Jatkuu suoraan viime postauksesta. Menimme kaverin kanssa Iso Omenaan katselemaan, josko Cloud patessierieita maistaisimme, mutta löydettyäm...