lauantai 17. huhtikuuta 2021

Aurinkoisia iltoja

 
 
 
 

Sunnuntai ja sunnuntaipulla Hietsussa kera pikkutermarin, jossa oli Lehmus Roasteryn hyvää kahvia kaurajuomalla. Sunnuntaina oli mielettömän ihana ilma. Olin viisi tuntia ulkona, kunnes piti viedä skuutti kotio latautumaan ja ladata itsensäkin laittamalla apetta suuhun.


 




Tiistaina pääsin aikaisin töistä ja käytyäni hetken kotona päätin vielä käydä Hietsussa katselemassa auringonlaskua. Saatoin treenatakin. Ulkokuntosali on kyllä aika täynnä tällä hetkellä; ollut muutamana viime kertana, kun olen käynyt, mutta sain vihjeen lähellä olevasta paikasta, jossa olisivat ne tärkeimmät telineet. Sinne siis seuraavaksi! 
 
Ihanaa kyllä, kun kevät on päässyt kunnolla vauhtiin, aurinko paistaa ja linnut laulavat. Näkee takaisin muuttaneita pikkulintujakin, joita ei näy talvella. Tekee vain mieli olla ulkona, ettei menettäisi hetkeäkään kauniista ilmasta.


Skuuttasin Hietalahteen katselemaan ja hetken tuntui, että oli edelleen viikonloppu. Helsingissä on ihania vanhoja kauniita taloja. Tykkään arkkitehtuurista.



Palasin baanan ja Töölönlahden kautta takaisin. Joka ikinen päivä ohitan Töölönlahden ja saan nauttia tällaisista maisemista. Tämä oli kyllä erityisen kaunis punertava auringonlasku. Toisinaan, kun katselen kauas auringonlaskuun, haluaisin lähteä seuraamaan sitä laskeutuvaa valopalloa, mutta ajokissa ei riitä virtaa. Olen miettinyt, josko hankkisin sähköpotkulautaani vara-akun tai sitten kokonaan kovempaa kulkevan ja kestävämmän ajokin. Usein vauhti tuntuu kovin laimealta, vaikka kojelaudassa näkyy vauhdin olevan 24km/h. Ihme kyllä, kun 8,5 kilometrin työmatkaan kuitenkin menee puoli tuntia, mutta sisältyyhän siihen muutamia käännöksiä ja ylämäkiä. Olisi huisia, jos ajokki menisi myös ylämäissä yhtä kovaa kuin tasaisella. Jotkin ajokit pystyvät siihen kuten se Woltin lähetti, joka seisoo sähköyksipyöräisen päällä. Näyttää aina tosi hienolta ohi mennessään.

 
 
Torstaina kävin Kampissa.




Torstaina oli vain todella kaunis päivä koko päivän. Jostain syystä vatsani oli koko päivän kuralla luultavasti keskiviikkona syödystä tonnikalakolmioleivästä johtuen tai muuten vain tunteista. Ihana kaunis ilma ja päivä kuitenkin.






Eilen kokeilin, riittääkö skuutin akku töiden jälkeen Hietsuun. Kyllä se riitti. Säästin kuitenkin akkua ja kävelin kolme kilometriä takaisin keskustaan, jotta ajokkia voisi käyttää tylsimmällä osuudella. Päivä taas paistatteli aurinkoisena eikä olisi ollenkaan halunnut mennä sisätiloihin. Moni muukin ihminen oli samaa mieltä. Kävin Postitalossa ostamassa ruokatarpeita ja Sokoksen S-kaupasta etsimässä uuden "höpöhöpö"-lehden. Tykkään itse tutkia erilaisia terveys-, hyvinvointi- ja urheilulehtiä, kuten Fitiä, Sportia ja varsinkin KuntoPlus-lehteä, joka sisältää kaikenlaisia kivoja pähkinöitä. Joku voi kuitenkin  mieltää, ettei kaikki näissä lehdissä kerrottu tieto välttämättä pidä paikkaansa, joten siksi ilmaus höpöhöpö-lehti. Voi niistä silti kaikenlaista oppia. Itsehän sitä aina päättää, mihin uskoo ja mihin ei. 
 
Siellä toisessa ruokakaupassa törmäsin myös hunajapaahdettuihin manteleihin, joita nyt harmittaa, etten heti ottanut, koska silloin kun satuin sellaisesta kaupasta, missä niitä oli, keräämään pähkinäni, eikä ollut tavallisia manteleita vaan hunajapaahdettuja, niin ne toivat kivaa pirteyttä aamupuuroon muutamina sattumina. 

Nyt kuitenkin ulkoilma kutsuu jälleen. Saa nähdä, mitä tuuli tänään tuo eteen.
 
Mukavaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...