sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Pyöräilyä pitkin poikin



Sain tämän ihanan lampun haettua postitoimistosta olisikohan ollut keskiviikkona, kun viime postauksen kirjoitin ja olin ottanut siitä jo kuvat, mutten viitsinyt niitä viime postaukseen laittaa. Tilasin lampun sunnuntaina vai maanantaina, nopea toimitus siis. Tilasin sen Emma's and mamas - online-kaupasta. Sen saa myös muualta, mutta tämä oli aika kätevä nopealla toimituksella ja sivutkin olivat suomeksi.

Yövalopupun nimi on Joseph bunny, jostain syystä epäilen sen olevan ranskalainen, kuuluu Rose in april - collectioniin. Sain idean tämän lampun tilaamiseen vanhalta työkaverilta. Kovin moni on tätä kehunut kuvan nähtyään. Pidän tästä itsekin paljon. Pidän sitä aina iltaisin päällä pitämässä seuraa. En kyllä kutsu häntä Josephiksi, ihan pupu vain. Yöllä en osaa mitään valoa pitää päällä. En osaisi nukkua valot päällä ja ilmankin valoja pidän toisinaan yösilmämaskia, joka tulee varmasti tarpeeseen kesällä, kun kämppä tulee olemaan aika valoisa öisinkin, ettei sälekaihtimetkaan pidä valoa pois huoneesta. 


Olen alkanut harrastamaan proteiinipatukoita, vaikka ennen ajattelin "Ei ikinä!". On kyllä ollut suurempi energiantarve. Tällä hetkellä on myös kummallinen himo tummiin viinirypäleisiin. Hassua kyllä, kun aina välillä, kun tuntuu kohta energian loppuvan, niin haukkaa tällaista patukkaa neljässä tai viidessä osassa sopivasti vähän litistyneenä taskun pohjalta löytyen. Toki muitakin välipaloja, kuten ateriankorvikejuomia vähän juonut, kun on polkenut menemään ympäriinsä.

Tekee koko ajan vain mieli liikkua - tälläkin hetkellä molemmat jalat tärisevät lattiaa vasten tätä kirjoittaessa. Mitä enemmän liikkuu, niin sitä enemmän tekee mieli liikkua, eikä enää paljoa pysähtyä.

Ennen mössötti kotona, eikä saanut edes pienenä harrastaa liikuntaa missään seurassa, kun pelättiin, että loukkaantuisi tai ei ollut varaa mihinkään. Janojuomana toimi sokerimehu tai maito, mikä oli harmi asia, koska olen opetellut veden juonnin vasta aikuisena ja senkin makeutan pienellä lorauksella sokeritonta mehua. Salilla osaan juoda puhdasta vettä pullosta, muttei nyt ole tultu oltua salilla.

Eilen vain poljin ympäri kaupunkia ja kävin ekaa kertaa Hernasaaressakin, kun halusin nähdä, miltä Löylyn urheilupaikka näyttää. Siellä on pelkkää roikkumistankoa, mutta ihan kiva meri vieressä. Jospa joku päivä pääsisi käymään Löylyssäkin. Ja ensi kesänä todellakin pitää päästä käymään Altaalla, jospa tämä kesäkunto tästä sukeutuu. Sitä on niin pitkään jo miettinyt. Jospa Sompasaunassa myös. Tänään kävin vain kävelemässä hassussa sadesäässä, mutta siitä lisää myöhemmin.

Perjantaina pyöräilysaldoksi tuli 14 kilometriä plus treenaamista ja eilen tuli pyöräiltyä 16 kilometriä plus treenaamista.









Seikkailua Ullanlinnassa, kun sinne eksyin rullailemaan käytyäni kääntymässä Eiranrannassa. Jokin vika näissä kuvissa, mutta kun saan objektiivin kameraan, niin pitää tosissaan muistaa käyttää sitä.










Eilen oli pilvipäivä ja tosi tuulista. Kaikesta huolimatta lähdin ulos hytisemään pyöräni kanssa. Onneksi vaikka ulkoilun alku tuntui takkuiselta ja olisi tehnyt mieluummin mieli kömpiä johonkin lämpimään ja pehmoiseen, niin myöhemmin teki mieli pyöräillä sen takia lisää, kun tuuli laantui ja pilvet alkoivat pikkuhiljaa hälventyä taivaalta. Ulkoilin viisi tuntia. Välillä kävin hakemassa kaupasta lisää apetta, treenailin ja jatkoin matkaa. Google maps meni kesken kaiken vähän hassuksi ja kertoi kaipaavansa päivitystä (taas), mutta ehti mitata 16 kilometriä matkan pituudeksi. Saattoi tulla enemmänkin poljettua.

Eilen oli vaan kiva polkea ympäriinsä. Kun olin keskustassa pyöräillyt ja kerran tullut baanaa pitkin takaisin keskustaan Hietsusta, niin teki mieli mennä se toiseen suuntaan, kun ilma alkoi olla seesteinen. Kallio - Töölö - Hietaniemi - Ruoholahti - Hietalahti - Hernesaari - Punavuori - keskusta - Baana - Hietaniemi - Töölö - Kallio - akseli tuli poljettua.


Maistoin ekaa kertaa ja tykkäsin tästä Barebellsin Lemon curd - patukasta. Ajattelin maistaa kaikkia Barebellsin patukoita, mutta mietin vielä niiden kohdalla, jotka sisältävät reilummin gluteenia esim cookies and cream ja sen tapaiset.

Tänään oli palauttava kävelypäivä. Vatsalihakset kivasti sattuvat eilisen treenaamisen jälkimaininkina. Johtuukohan säästä, ettei muita treenaajia/sunnuntaikävelijöitä oikein ollut liikkeellä. Hyvät varusteet kun on, niin kelpaa kyllä olla.  Ei ollut ollenkaan kylmä koko matkan aikana, mitä nyt hansikkaat kastuivat. Tänään pidin niin sanotusti lepopäivää ja vain kävelin leppoisasti lähes seitsemän kilometriä.Tämä sadetakki plus syys-/kevättakki-yhdistelmä on kyllä parasta, mitä olen hankkinut vaatekokoelmaani, oikeastaan eniten tämä keltainen sadetakki ja myös mätsäävät keltaiset Hai-saappaat. Nyt on lisänä mätsäävä keltainen pipokin ja liila keltaisen vastavärinä sopii tosi hyvin kokonaisuuteen. Kevyen takin alla oli fleecekin ja sen alla tavallinen pitkähihainen paita, joten oli kyllä juuri sopiva lämpöisyys - ei yhtään kylmä ainakaan. Saa nähdä, milloin ne välivaatteet tulee hankittua - siis siihen tarkoitukseen tehdyt lämpöä pitävät vaatteet. Piti viime talvena, mutta pidin asiaa mietintämyssyssä, eikä tullut hankittua, kun jäi se talvikin tulematta.

Joskus sadekävelyt ovat kyllä ihania ja sen jälkeen olisi ihanaa päästä kuumaan kylpyyn tai saunaan, mutta lämmin suihku kävi kahden muun puuttuessa.

Vielä yksi pääsiäislomapäivä jäljellä. Kovin nopeasti vapaapäivätkin kuluvat. Pitääkin keksiä vaikka lukemistekemistä. Onneksi on tuo audiokirjasovellus. Tuli luettua ensin Eppu Nuotion Maksu, joka olikin sen kirjasarjan kolmas osa, mutta sen jälkeen luin ekan osan nimeltä Musta ja tänään aloitin toista osaa nimeltä Kosto. Tulee kyllä ihan eri tavalla kuunneltua kirjoja kuin lukisi niitä. Olisi kyllä hienoa lukeakin, yritän parantaa sitä harrastusta, mutta tarvitsisin eri paikan lukemiselle kuin kodin. Tai sitten pitäisi olla kunnon löhötuoli, jossa lukea, ihan kuin lapsuudenkodissanikin oli. Nuorena luin paljon ja sain siitä valtavasti iloa sekä inspiraatiota kirjoittamiseen. Stephen Kingkin kirjassaan sanoi, että paras tapa olla hyvä kirjoittaja on lukea paljon.

Nyt ei muuta kuin ihanaa sunnuntai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Löytöjä, inspiroitumista ja herkuttelua

Tuntuu, että viime postauksesta on kolme viikkoa, vaikka siitä on hädin tuskin kahtakaan viikkoa. Sanotaanko siis, että pari viime viikkoa o...