lauantai 29. helmikuuta 2020

Lisää aurinkoa päiviin


Aurinko on paistanut sisällä jo monta päivää, vaikkei sitä olekaan aina näkynyt ulkona. Silti kuvittelen jatkuvasti, että ulkona paistaisi aurinko. Tällä viikolla tulivat pakkaset, mutta onneksi myös keväinen aurinko. Aurinkolasit kulkevat mukana. Pitäisi hankkia uudet naarmuuntuneiden tilalle.



Huoneiston huonekalujärjestyksen kymmenes variaatio. Tai ties kuinka mones. Hassua, että 30 neliöön saa jopa kymmenellä erilaisella järjestyksellä sommiteltua huonekalut.





Last weekend. Tämän hetkinen lempikahvilani on Punavuoren Relove. Ostin viime kerran perusteella maapähkinävoita kaupasta ka olen käyttänyt sitä aamupuuro joukossa. Harmi, etten ihan samaa maapähkinävoita löytänyt kuin Relovessa käytetään, ainakaan Food marketissa ei samaa merkkiä myydä.



Olen innostunut uunijuureksista. Dippailen niitä, gluteenittomia kalapuikkoja ja kurkkua ranch-dippiin. Uunin kautta porkkanat on helpompi syödä ja ekaa kertaa ostettuani parsakaalia ja heitettyäni ne puikkojen seuraksi uuniin yllätyin niiden mausta. Että yhtäkkiä parsakaali onkin parasta uunista tullutta.



Same spot. Different morning. Työmatkat nykyään ihanan auringonnousun kanssa.


Torstaina kävin lukemassa uusia ilmestyneitä lehtiä kirjastossa ja palauttamassa kirjoja.




Ihanaa mennä junalla keskustaan.




Eilen pidinkin lepopäivän päätettyäni siitä salin ovella. Lähdin junalla Leppävaaraan, kävin Citymarketista hakemassa hiusvärin sekä vihdoin ihan tarkoituksella kukkia itselleni kotiin. Siellä oli paljon kauniita kukkia, mutta ruusut ja neilikat olivat järkihintaisia. Eilen söin myös pizzaa, mutta vaikka sen sain syödyksi ei tehnyt sitä mieli syödä. Taidan luopua pizzasta, entisestä lempiruoastani. Nykyään lempiruokaani on uunijuurekset. Sellosta palauduttua piti ehtiä kotiin pyykkivuoron alkaessa kahdeksalta.


Aloin kuunnella uutta kirjaa Nextorysta, Liane Moriartyn Hyvä aviomies - kirjaa.Tilasin Nextoryn uudestaan juteltuani hetken bussissa työkaverin kanssa. Olin jo muutamana päivänä miettinyt palaamista takaisin äänikirjojen pariin, mutta koko ajan mietin, että on niin monta fyysisttä kirjaa odottamassa lukemista. En ole tällä hetkellä kovin hyvä lukija, vaikka tykkään lukemisesta kovasti ja luen jotain joka päivä. Joskus vain ohimennen katsahtamalla jonkin nimen tai sanan, mutta työkaverilta sain kipinän tilata äänikirjasovellus uudelleen, kun hän kertoi alkaneensa käyttää Bookbeatia. Tätä kirjaa hän suositteli huomattuaan sen Nextoryni etusivulla, kun kerroin hänelle yhdestä toisesta kirjasta. Vaikuttaa hyvältä kirjalta ja on mukavan kuuloinen lukijakin.




















Tänään aamulla värjäsin tukan samaa tummuutta, mutta lämpimämmän sävyiseksi.  Tuli jälleen nukuttua levottomasti outoja unia nähden, joita en enää muista. Puoliltapäivin kävin ystävän kanssa salilla. Oli mave/takakyykky-päivä ja sain uusia vinkkejä, että jokaiseen liikkeeseen kuuluu tietynlainen hengitys, eikä ainoastaan maastavetoon.

Aamulla herätessä aurinko paistoi ihanasti, keltaisena ja kirkkaana, sälekaihtimien sivusta sisälle huoneeseen. Jonkin ajan kuluttua pilvet söivät auringon, mutta salilta ulos tullessa ilma oli kirkas ja valoisa. Tulin metrolla Kamppiin ja kävelin Fredrikinkatua pitkin Punavuoreen. Aurinko työnsi pilviä syrjään ja sain aurinkoisia kuvia ihanista rakennuksista, arkkitehtuurista.



Tällä hetkellä nautin Punavuoressa Reloven tunnelmasta. Söin lounaaksi Pitaya Bowlin ja lempiteetäni, vanille rosea ♡

Nousen ja annan paikkani muille kahvilan asiakkaille, joku kulkee koko ajan sisään ja ulos. Osa asiakkaista tulee toki vain katsomaan vaatteita, eikä kahvilaan. Kaikki eivät kaipaa istumapaikkaa, mutta silti. Olisipa täällä enemmän tilaa, enemmän pöytiä ja tuoleja, tilaa olla ja istuskella.

Ihanaa lauantaita! On ihanaa, kun on lauantai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...