sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Saturdaily



Olikohan se jokin arkipäivä salin jälkeen, kun otin metron Isoon Omenaan ja kävin sieltä Cittarista ostamassa nilkkakorkuiset Hai-saappaat, kun olin jo useamman kuukauden ja jo vuosi sitten haaveillut keltaisista saappaista, jollen jopa kauemminkin. Nämä ovat aivan mielettömän ihanat ja ovat sävy sävyyn sekä sateenvarjoni että ihanan sadetakkini kanssa. Ison omenan jälkeen olin vasta ysin aikaan illalla takaisin kotona, muttei se haitannut tippaakaan.

Tätä saapas-sadetakki-yhdistelmää olen käyttänyt varmaan joka päivä tällä viikolla, kun on ollut tällaiset ilmat kuten tänäänkin. Ulos päästyäni nauroin itsekseni, ettei tosiaan ollut mikään sateenvarjoilma, vaikka satoikin, koska tuuli olisi repinyt sateenvarjon mennessään. Onneksi on ihana sateenkestävä pitkä takki. Pidin jopa kolmea huppua päällekäin, kun käytin hupparia, takkia ja sadetakkia.



Nämä ovat toiselta Espoon reissulta tältä viikolta. Eräänä päivänä, kun sallin itselleni ansaitun lepopäivän lähdin töiden jälkeen bussilla Leppävaaraan eli Selloon hetkeksi pyörimään. Sello ja Robert's coffee ovat yhtä. Tällä viikolla on ollut kovin suuri energiantarve eli koko ajan nälkä sekä myös suuri nukkumisen tarve. Paitsi juuri nyt ei taas nukuta yhtään.

Parina päivänä menin ihan suosiolla kymmeneltä nukkumaan ja nukuin yhdeksän tuntia ja herätessä tuntui, että olisi voinut nukkua pari tuntia lisääkin. Saattaa johtua myös suurentuneesta energiankulutuksesta, kun aloitin levytangoilla treenaamisen jo kolmatta kertaa kokeillen ja tänään sattui pylly siitä johtuen. Toinenkin, hormonaalinen syy, löytyi syömiseen ja nukkumiseen, kun naisten vaivat alkoivat. En viitsinyt jättää arvailujen varaan. Syöminen ja nukkuminen on kivaa.

Kirjoittelen tätä, mitä meinasin jo kolme tuntia sitten kirjoitella, mutta minkäs teet, kun katselee tai kuuntelee samalla jotain leffaa, välissä piti vähän syödä, tiskata, pestä naama, järjestää vaatteita ja rumsteeratakin kymmenen maissa.



Yksi tosiasia minusta: Rakastan pehmeitä mukavia paitoja, varsinkin huppareita, mutta myös vartalonmyötäisiä pehmeitä kankaita. Sello-reissulla hommasin neljä paitaa tätä erikoista kevättalvea ajatellen. Olopaitoja, joissa on mukava ja mutkaton olla, jotka ovat sellaisia, että voi myös kodin ulkopuolella käyttää. Näissä tosin aina tarkistan villapitoisuuden, koska yksikin paita näytti kivalta, mutta huomatessani siinä 3% villaa tiesin, ettei se minulle sopisi, koska jopa se 3% alkaa kutittamaan ja pistelemään ihoa. En tiedä, mikä siinä on. Kaikki eivät kuulemma reagoi yhtä vahvasti villaan.





Tänään aamulla pyykkäsin, katselin supersankarileffan ja lähdin sitten ystävän kanssa saleilemaan. Salin jälkeen suunnistin metrolla keskustaan ja keskustasta ratikalla Punavuoreen Relove-kahvilaan, jossa söin hyvältä maistuvan Acai bowlin sekä join vanilla rose - teetä. Kyytipojaksi vielä banaanimuffini, jonka päällä olevassa vaahdossa maistui maapähkinätahna, jota oli myös töräys smoothie-bowlin päällä. Tosi hyvä idea kyllä ja maistui hauskalta molempien joukossa.

Jotkut treenaajathan harrastavat jonkinlaisia maapähkinälevitteisiä leipiä, joissa on banaania päällä.





Kävelin Iso Roobertinkatua pitkin takaisin keskustaan sateessa ja pienessä tuulivihmassa. Tuntui, että mitä kovempaa tuuli yritti riepotella, niin sitä enemmän jokin pieni pulppusi sisällä ja teki mieli hyppelehtiä ja laulaa "I'm singing in the rain". Jos on hyvät varusteet, niin mikäpä huoli tässä.
Olen yksi niistä, jotka tykkäävät ukonilmasta. Kerran nuorena olen käynyt ukonilmalla ja rankkasateessa uimassakin, kunnes piti mennä saunan portaille istuksimaan ja odottamaan, että ukonilma lakkaisi, niin pääsisi takaisin uimaan.



Rakkaus hiuksia kohtaan, joita suoristelin salin pukkarissa käytyäni saunassa ja suihkussa. Viime leikkauksen jälkeen edelleen todella kivat ja niin moneen muotoon pääsevät. Saan jopa toteuttaa peikkotukkarakkauttani tällä kuontalolla.


Garnierin sivustolla sanotaan näin naamiosta: "Koe ensimmäinen monikäyttöinen hiusnaamio, jonka koostumus on 98% luonnollista alkuperää. Banaania sisältävä koostumus ravitsee kuivia hiuksia. Sulava koostumus imeytyy hiuksiin välittömästi, aivan kuin hiukset ’söisivät’ sen. Kolme tapaa käyttää tuotetta - hoitoaineena, hiusnaamiona tai hiuksiin jätettävänä hoitoaineena. Lopputulos on sama: ravitut ja vahvistuneet hiukset."  Vegaaninen koostumus ja voi pestä heti pois niin kuin shampoon, ettei tarvitse antaa vaikuttaa niin kuin tavallisten hoitoaineiden. Tykkään yleensä hoitoaine hiuksissa pestä vartalon, kun hiukset ovat ylhäällä, joten annan jonkin aikaa vaikuttaa, vaikkei tarvitsisikaan.

Hain alunperin naamiota jo jonkin aikaa sitä ajateltuani, mutta Tokmannille sitä eräänä päivänä mennessäni hakemaan huomasin, että näiden Hair food - naamioiden seuraksi olivat tulleet myös shampoo ja hoitoaine. En kauaa miettinyt, kun otin hoitoaineen kätöseeni ja menin se kanssani kassan kautta ulos ja salille saunaan sekä suihkuun kokeilemaan uutta hoitoainetta. 

Olin parina päivänä pessyt hiukseni tyylikkäästi lavuaarissa pelkällä shampoolla ja varsinkin toisen kerran jälkeen hiukset ruinasivat, etteivät tykkää olla ilman hoitoainetta osoittamalla tulevansa likaisiksi nopeammin kuin normaalisti. 

Nyt kun olen tätä ihanaa banaanishampoota jo toisen kerran kokeillut ja tänään piti olla hiustenpesupäivä, niin katsellessani kuontaloani peilistä ja tunnusteltuani totesin, etteivät todellakaan tarvitse pesua, kun tuntuivat samalta kuin olisivat edellisenä iltana saaneet pesun. Tämä banana hair food - hoitoaine on kyllä todella hyvää tavaraa, vain parisen euroa kalliimpi kuin normaali market-shampoo, mutta edelleen 4-5 euroa halvempi kuin kaupassa myytävät kalliimmat hiustenhoitotuotteet ja jopa 14 euroa halvempi kuin kampaamoissa myytävät tuotteet. - tai no riippuu kyllä kovasti merkistä. Hinta-laatusuhteeltaan kuitenkin erittäin edullinen varsinkin kun kyse on hoitoaineesta, joka on riittoisaa, mutta aion aika varmasti kokeilla myös vastaavan sarjan shampoota, kunnes olen vanhat shampoot ensin loppuun käyttänyt. 

Olen joskus kokeillut muita luomutuotteita esim Urtekramin hiustenhoitotuotteita, eivätkä hiukseni ole niistä tykänneet, vaan tuntunut, että tuotetta joko jää hiuksiin tai lopputulos on kuiva. Tästä Garnierin tuotteesta hiukseni tykkäävät kuitenkin todella paljon. Suosittelen edes kokeilemaan. Hair food - sarjan Aloe vera - hoitoaine oli kaupasta jo ehtinyt jopa loppua. 

Vinkkinä juurikin se, että vaikka pesisikin niin kuin minä normaalisti hiuksiaan parin päivän välein, niin kannattaa oikeasti katsoa ja tunnustella, tarvitsevatko hiukset oikeasti juuri sinä päivänä pesua. Pidempi pesuväli saattaa auttaa hiuksia voimaan paremmin. Ihanaa löytää oikeanlaiset tuotteet!

- - - - - - -

Tämän viikon alussa kuuntelin paljon Spotifysta Frozen 2:sen musiikkeja ja tässä on kolme suosikkiani



- - - - - - -

Auringon aika

Hei aurinko, kiva nähdä.
Missä olet ollut yli viikon?
Mököttänyt pilvissä?
Älä mökötä, olet kaunis ja lämmin.

Kun pieniä höyheniä satoi
ja aurinko repisi pilvet auki,
kellon viisaritkin hetkeksi hiljenivät
hämmästyneitä kun olivat


Nyt talvi saa pilvineen väistyä
On kevään ja auringon aika


- 18.2.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...