sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Melkein lomalla


Maistoin Puhdistamon uutta luonnollinen kookosvesi + mango ja on kyllä aika hyvää. Jo kolme kertaa maistellut. Heti ensimmäisestä maistelukerrasta tulin siihen tulokseen, että se on ehdottomasti kesäjuoma.


Vallila mielessäin. Ensi viikolla menen vielä kahdeksan kertaa tämän ohi ja sitten en välttämättä mene siitä ohi, jollen mene Malmille, Tapaninkylään tai muuten vain siitä ohi. Vallila olisi kyllä ihana paikka asua tai jokin siinä vetää puoleensa. Jokin tosin vetää myös puoleensa Lauttasaaressa ja Ruoholahdessakin. Kai se on se luonto ja vesi lähellä sekä hyvät julkiset liikenneyhteydet.




Perjantaina kävin Kampin Picnic - kahvilassa syömässä herkkuaamiaisen ja tulin siitä kyllä niin kylläiseksi. Herkkuaamiaiseen kuului vapaavalintainen cappuccino tai latte, välipala ja leipä. Leivästä kyllä seuraavan kerran kysyn, että voisiko sen vaihtaa smoothieen. En vain ymmärrä enää niin paljon leivän päälle, ehkä se on vain jotenkin liian täyttävää ja jauhettavaa ruokaa. Lisäksi otin pirskahtelevan raikkaan sitruunakakku-leivoksen.

Oli aikaa kahvilalle ja superaamupalalle, kun menin puoli kymmeneksi töihin ja Picnic on ainakin yksi hyvien yhteyksien varrella, josta voi saada hyvin aikaisin arkipäivänä aamiaista. Tällä viikolla oli neljä työpäivää yli viiteen, mutta onneksi jaksoin kaikista vastoinkäymisistä ja harmituksista huolimatta. Ei siis niinkään oikeasti kuin pari tosi harmittavaa juttua. Ainoa siinä oli se, etten jaksanut käydä salilla muuten kuin lauantaina ystävän kanssa ja silloinkin heilutin vain tosi laiskana kahvakuulaa ja poljin hetken crosstrainerilla.

Pitäisi joka aamu hyödyntää joogamattoa ja jumppapalloa. Pitäisi omaksi vielä kahvakuula hankkia.


Citymarketista löysin uutta Nordqvistin Sommar - kahvia. Ihan mukiinmenevää. Lisäksi tällä hetkellä lähtee käsittämättömän paljon hiuksia päästä ja tuntuu aika kuivilta, joten hankin myös Garnier responsin uuden hiushoitonaamion sekä superkosteuttavaa hoitoainetta sen lisäksi. Toivottavasti tehoavat. Kävin vähän muutakin ostamassa kosmetiikkaosastolta, kuten uuden L'orealin CC-voiteen kasvoille, jossa on kauniin peittävyyden lisäksi aurinkosuoja 20. Eli en laita pelkästään siksi, että haluaisin finnejä piiloon. Kasvojen epäpuhtaustilanne on muutenkin tosi kivasti rauhoittunut ja hymyilen peilikuvalleni jo heti aamusta, kun se on aika siloinen.


Ei hassumpaa tämä juoma. Vei kielen mennessään. Hauskan aloe vera - bitsit mukana.



Ystäväni Turusta tulikin tänne Helsinkiin tervehtimään, kun aluksi olin menossa Turkuun. Onneksi en ollut ostanut lippuja vielä valmiiksi, kun suunnitelmat muuttuivatkin. Sitten olisi maksetut liput harmittaneet. Menimme maistelemaan Kauppatorin antimia, vaikka en usein sieltä edes mieti mitään hankkivani, vaan viime kesänä kerran isän käydessä söimme siellä täytetyt herkku-muurinpohjaletut. Ystäväni päätti ottaa muikkulautasen ja kun hänkin, niin minäkin ajattelin, että mikäpä siinä. Ja ne muikut olivat parhaat muikut, mitä olen ikinä syönyt! Viime muikut ratisivatkin ikävästi hampaissa, mutta nämä olivat pehmeitä. Annoksessa oli hauskasti käytetty sormisuolaa.


Piti kuvata taivaan pilviä ja auringonpaistetta, mutta vasta jälkeenpäin huomasin, miten upeasti linnut ovat kuvassa ja kuva muuttui kerralla paljon hienommaksi.


Cloudscaping Pohjois-Esplanadilla. Kävimme ystäväni kanssa Cafe Esplanadissa hakemassa kahvit terassille. Harmitti, kun kaikkien tarjottavien hinnat olivat nousseet. Kai se on kysynnän ja tarjonnan laki, kun siellä käy nyt paljon enemmän väkeä kuin ennen. Alkuperäisruokienkaan hintoja ei löydy muualta kuin Lidlistä. Sen sanotaan olevan halpa, mutta oikeasti se on ainoa normaalihintainen.





Back to Kallio. Tapasin siis eilen kaksi ystävääni, mutta kolmas henkilö, joka minun piti tavata ei päässyt tapaamaan, mikä kovasti minua harmitti. Onneksi aurinko vielä paistoi ja jaksoi vähän ilahduttaa pientä kulkijaa. Kallio my hoodz!





Ystäväni haki minut eilen Ruoholahdesta ja näin tämän maiseman matkallamme kohti keskustaa. Halusin takaisin tänään kuvaamaan tätä kivaa Ruoholahdessa olevaa maisemaa ja siltoja. Aikomus oli kävellä takaisin keskustaan, mutta olin vähän väärässä suunnassa ja melkein päädyin Verkkokaupalle. Se on se tietty tie, jota pitkin pääsee kävellen Ruoholahdesta keskustan Stockmannille. Pitää kyllä koluta noita katuja nyt kesän aikana. Ja tehdä paljon muutakin.

Tämän viikon runo:

Vahva kun pitää olla

Ei voi kieltäytyäkään
Velvoitteet painavat
Täytyy hymyillä urheana
Jaksettava vaikkei aina jaksaisi
Autettava vaikka kyynel silmässä painaisi


Koska jos sellainen olet

Että saat iloa auttamisesta
Muiden huolien kantamisesta
Asioiden loksahtamisesta paikoilleen
Kun et voi muutakaan 
Et tiedä toista tapaa olla ja elää
Olla onnellinen empatiasta
Olla onnellinen auttamisesta
Koska se tekee sinusta sinut 


Muista silti olla itsellesi armollinen

Ei tarvitse aina jaksaa
Aina tulee seuraava huominen 
Muista välillä levätä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...