perjantai 21. kesäkuuta 2019

Lomalle lompsis





Nämä kuvat ovat viime sunnuntailta. Piti vain päästä iltalenkille ja olikin tosi hyvä, että tuli lähdettyä sillä muuten olisi missannut ihanan ilta-auringon. Alunperin lähdin, koska eräs ihmissuhdeasia vaivasi minua ja lenkillä saa edes vähän helpotusta mieleen. Kovat juoksuspurtit vapauttavat hyvänolon hormonia kehoon, joka alentaa stressiä. Kovat juoksuspurtit, kun juoksee niin, että pitää pysähtyä hengähtämään välillä tuntuvat siltä, kuin joku halata puristaisi kunnolla. Kukaan ei halannut sinä päivänä, joten oli mentävä spurtille.


Tämäkin tönö on jälleen Töölönlahden rannalla. Viime vuonna kokeilin ekaa kertaa suppailua. Voisi joku päivä taas käydä suppailemassa tai vuokrata kanootin.






Ihanat hämähäkinseitit ja ilta-aurinko taivaanrannassa. Jännittävää kyllä, kun aurinko laskee vasta joskus yhdentoista aikaan illalla, mutta taivas pysyy valoisana koko yön. Nyt keskikesän juhlan aikana tosin päivien sanotaan jälleen alkavan lyhentyvän ja juuri näihin aikoihin pitäisi olla yötön yö, mutta aurinko katoaa kyllä välillä jonnekin, vaikka nousisikin hyvin varhain. Yön pimeimmät tunnit ovat edelleen 23-02.


Risteysten välissä auringonlaskua. Aina sitä toivoisi ehtivänsä jonnekin korkealle kuvaamaan auringonlaskua, mutta vielä ei osaa lentää, niin pitää ottaa auringosta kaikki ilo irti maan pinnalla.


Jotkin asiat saattavat vähän vaivata mielessä, vaikkei haluaisi niiden vaivaavan. Ne herättävät keskellä yötä ja yhtenäkin päivänä heräsi kaksi ja puoli tuntia ennen kellon soittoa.  Olen selvästi enemmän aamuvirkku kuin iltavirkku, sen olen vuosien aikana huomannut. Voin kyllä mennä myöhään nukkumaankin, jopa joskus 2-3 aikaan yöllä, mutta se kostautuu aamulla, kun kuitenkin herään 7-8 aikaan viimeistään. No onneksi nyt saa nukkua, jos nukuttaa. Voi nukkua päiväunia, jos ei yöllä pysty, koska aamulla ei tosiaankaan pysty. Ihan hassua. Tällä viikolla ollut myös päivystysilta, jolloin nautin hyvin hitaasta aamusta ennen töihin lähtöä kahvia siemaillen ja vähän itsekseni hassutellen. Sitä teen välillä, hassuttelen omassa seurassani ja mielelläni muidenkin seurassa. Kuka väittää, etteikö hassuttelisi itsekseen.








Menin seuraavanakin päivänä kävelemään, vaikkei ollut aikomus ja jalat mutinoivat vastaan, mutta innostuin sen verran Pokemon Go:sta, jota kokeilin ekaa kertaa oltuani kauan sille ennakkoluuloinen ja huomasin tykkääväni siitä. Sanon aina, että kuljen kameran kanssa ympäriinsä, kun muut kulkevat Pokemon Go kourassansa, mutta päätinpä yhdistää nämä kaksi harrastusta plus kävelyn. Triplahyöty! Ja lisäksi, kun pokemoneja etsii, niin saattaa löytää kotikaupungistaankin ihan uusia paikkoja, missä ei ole koskaan ennen käynyt. Ensimmäinen Pokemon Go - kävely oli kolme kilometriä pitkä.

Pokemonilla ja minulla on muutaman vuoden historia takana, viisi vai seitsemän vuotta. Katsoin pienenä pokemon-piirrettyä, keräsin pokemon-kuvakortteja sekä pelasin GameBoyColorilla pokemon-pelejä. Niiden pelien takia olin Pokemon Go:ta vastaan. Minulla oli täällä Helsingissä asuessani Nintendo 3DS, jolla pelasin yhden Pokemon-pelin läpi. Annoin kuitenkin sen ystäväni pojalle, enkä aio vaatia takaisin, mutta pienesti alkoi taas kutkuttaa pelata pokemon-peliä. Onneksi siis on Pokemon Go, kun vanha pokemon-fanittaja nostaa mielessä päätään innostunut hymy huulillaan silmät sädehtien.



Sain kauniita pioneja yhdeltä ihanalta pieneltä ihmiseltä.


Eilen menin ex tempore 550 - bussilla Sellossa käymään. Ihan vain nauttimaan työpäivän jälkeisistä fiiliksistä, kun olin vähän eri paikassa, jossa oli ihana käydä. Kävin Robert's Coffeessa nauttimassa jääkahvin ja jäätelöä. Kannattaa pitää mielessä, että keskemmällä ostaria on Robert's Coffee Gelato- koju, jossa on enemmän jäätelömakuja kuin kahvilassa, josta saa sitten pikkusuolaisia ja kakkuja.

Ostin myös aamupalatarpeita Prismasta. Helppo kulkea, kun on AB-vyöhyke.

Kävin Elisa-myymälässä ja pelikaupassakin katselemassa. Elisa-liikkeessä piti vain perua yksi sinne roikkumaan jäänyt lasku, kun olin vaihtanut liittymää kytkykaupan takia, mutta he tarkistivat kilpailutuksen ja sain heiltä sitten pienemmän puhelinlaskun. Lisäksi se on suomalainen. Olisi kyllä voinut jäädä kauemmaksikin aikaa turisemaan operaattoriasiakaspalvelijan kanssa, mutta piti päästää vihaisen näköiset muut asiakkaat myös paikeille, vaikka olihan siinä neljä muutakin vapaata. Ja periaatteessa saisihan sitä jäädä turisemaan, koska asiakaspalvelijoitahan he ovat. Myös myymänsä tuotteen lisäksi he palvelevat asiakasta ihmisenä, joka on kyllä ihan huippua. Robert's Coffeessa sain myös tosi hyvää ystävällistä asiakaspalvelua. Sello tuntuu ystävällisemmältä kuin jotkin paikat Helsingissä.


Tämä on tältä aamulta. Luonto haluaa toivottaa myös hyvää kesälomaa.


Ihanaisen kauniin kukkaisen tänään sain. En tiennyt, että niitä voi olla tämän värisinä.


Nyt alkoi tosiaan viiden viikon loma. Suunnitelmissa on mennä Turkuun viikoksi, mutten ole vielä ostanut lippuja. Haluaisin Tampereellakin käydä. Olisi huippua tavata paljon ihmisiä, nauttia lokoisista päivistä, lukea paljon, käydä lenkillä ja treenata. Ja jos jonkun kanssa pääsisi edes Linnanmäelle, niin olisi huippua. Olen käynyt siellä viimeksi 2015 laiterannekkeen kera, pari kertaa sen jälkeen Panoramassa ystävän kanssa ja äidin kanssa.

Toivotaan kesästä lämmintä muutaman sateen kera, koska luonto tarvitsee sadetta.
Ja kesäkaatosateessä on ihana hymyillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...