maanantai 24. joulukuuta 2018

Joulu 2018


Edellisviikonloppuna, kun otetaan huomioon, että nyt oikeasti on maanantai, mutta eihän tässä mitään huomaa, kun on jo kolmatta päivää lomalla ja kolmatta päivää Kaarinassa äidin luona. Edellisviikonloppuna päädyin Ruoholahden UFF:iin, vaikka alunperin piti mennä vain kuikuamaan pikaisesti Tokmanni mahdollisten lahjuksien varalta sekä käydä Citymarketissa, mutta huomasin pitkällä käytävällä UFF:n ja päätin mennä sisään katselemaan, josko löytyisi mitään mielenkiintoista. Selasin jonkun aikaa vaatteita, mutta sitten katsoin ihan piruuttani kenkähyllyä ja bongasin nämä Crocsin talvikengät, jotka sopivat ihan täydellisesti jalkaan! Lähtivät siis mukaan.

Olen näistä kengistä ja uudesta pinkistä talvitakistani ollut todella iloinen, koska nämä kengät jopa hiostavat sisätiloissa, jos on jäänyt johonkin kahvilaan istumaan, eikä niillä ollut ollenkaan kylmä, kun kävimme tänään äidin kanssa rantaa kiertämässä. Lisäksi eivät melkein edes tunnu olevan jalassa. Se on kai Crocsien yleisluonne.




Edellisviikon sunnuntaina (vaikea uskoa, että on maanantai) kävin maistelemassa jälkiruoaksi tarkoitettua pinaattivohvelia hedelmien, kookoslastujen ja luulenpa, että kaakaonibsien ja hillon kanssa. Se oli sen päivän lounas. Välillä on vain ihana käydä kahviloissa rentoutumassa ystävän kanssa tai ihan vain itsekseen. Sellaista hemmottelua.


Treeniä lähes joka päivä ja yhtenä hyvin nälkäisenä iltana kävin hakemassa palauttavan aterian mäkkäristä.



Piti uutta vegeloveria yhtenä päivänä maistaa. Ihan mukiinmenevää, masuun upposi. Näistä muista en osaa sanoa muuta kuin että olen niin blessed (en nyt osaa suomentaa tuota sanaa oikein).


Sain lahjaksi ihanan käsintehdyn huivin, johon olen aivan ihastunut, vaikka alkuun ajattelin, että ääh, mutta sitten vain ihastuin siihen. Minulla on joku juttu pipojen ja huivien kanssa, tykkään tosi paljon.
Ystäväni otti kuvan minusta ja isosta nallesta, kun kävimme Citymarketissa. Tuollainen iso nalle tai kuvassa korissa näkyvä iso heppa olisi varmasti huippusuosittuja työpaikallani. Sinne haluaisin nämä ihanat pehmot viedä.


Illalla pelasimme äidin ja veljen kanssa pari erää korttia, seiskaa ja paskahousua.









Tuolla ulkona ulkoilumme aikaan oli sentään -12 astetta (aamulla -12, todella nopeasti laskenut parissa päivässä) pakkasta ja takkikin oli vain mukavan lämmin, vaikka alla oli vain yksi normaali ohut paita. Aivan huippua! Kädet meinasivat vähän jäätyä, kun ei ole kunnon talvikintaita. Ja välillä kun alkoi kuvata, niin piti ottaa kinnas pois ja näpit alkoivat jäätyä. Mutta hetken ajan auringon tullessa pilvien takaa esiin tuntui oikein lämpimältä. Nämä ovat siis lapsuudenmaisemiani. Uimaranta ja pieni metsä lähellä, joissa tuli vietettyä aikaa.




Muisteloita


14.12.2012
Hihii, tuli saunassa käytyä ja sen jälkeen aktiivisuusnappi aktivoitui. Mielen täyttää ihana mielikuva siitä, kuinka vetäisi hekselihaalarit jalkaan, toppatakin päälle, kypärän päähänn, monot jalkaan, hanskat käteen ja ulkona kiinnittäisi monot lumilautaan. Laskettelulasit suojaamaan silmiä lumelta ja auringolta ja sitten antaisi vain mennä. Lumi pöllyäisi ja kimaltelisi. Tunnin parin laskemisen jälkeen fiilis olisi aivan mieletön ja voisi mennä hyvässä seurassa juomaan kaakaota takkatulen ääreen.  Melkein naurattaa ihanasti tämä mielikuva. Oon aina halunnut lasketella.


15.12.2013
Istumista autossa takapenkillä Panda-pussin kanssa matkalla Jyväskylästä Turkuun. Ohitettu vasta Jämsä, joten matkaa on vielä jäljellä. Oli kyllä tosi kiva matka ja tuun muistamaan sen vielä pitkään. Eilen käytiin Toivolan vanhan pihan markkinoilla ja tutkimassa kaupunkia. Sen jälkeen istuttiin viidestään katsomaan Shrek-musikaalikomediaa, joka oli tosi hieeno elämys. Sen jälkeen käytiin syömässä American dinerissa. Tänään käytiin kylpylässä ja Pandan tehtaanmyymälässä Vaajakoskella. Iso kiitos kaikille matkan mahdollistaneille.

Eilen tosiaan näin kahta nykyään Jyväskylän vieressä asuvaa ystävääni sekä yhtä Turussa asuvaa ystävääni. Kävimme Skanssissa kahvilla, kun Skanssi olikin nyt joulun aikaan yhdeksään asti auki ja lähes kaikki kaupatkin olivat. Höpöteltiin, paijattiin koiraa, kävimme ihastelemassa Hemtexiä ja Citymarketista sain haettua kaurajuomaa ja makupillejä (halusin kokeilla sellaista, missä on sisällä rakeita ja juodaan maitoa pillin ja rakeiden läpi). Lupasin, että tulen käymään Jyväskylässä ja siellä naapurissa heillä ensi vuoden puolella. Siitä oli liian kauan, kun olimme viimeksi nähneet. Johtunee osaksi välimatkasta. Pitää vähän säästää matkalippuja varten. Jyväskylä on kyllä hieno kaupunki, johon meinasin joskus muuttaa opiskelemaan ja siellä on ihania ihmisiä, mutta kyllä tämä Helsinki tällä hetkellä vain on koti.


24.12.2017
Oli aika perinteinen joulu äidin luona. Olen ottanut tavaksi viedä äidin tai veljen kävelylle jouluaattona. Isän luona joulua vietettiin tänä vuonna hienossa isossa mökissä jossain päin Varsinais-Suomea. Siellä oli vettäkin, mutta se oli jäässä, joten ei päässyt saunasta pulahtamaan avantoon.

24.12.2016
Mulla alkoi joulu pienellä ruokamyrkytyksellä, mutta nyt ollaan jo enemmän elävien kirjoissa. Annoin pöntölle muutaman halin ja mammallekin.


24.12.2015

Aamulla laitoimme äidin kanssa kasvonaamiot. Veljen kanssa kävimme kävelyllä rannalla. Kohta syömme ruoan ja myöhemmin herkuttelemme lumiukkokakulla 


Tämän ihanan karvakaverin omistin silloin 2010. Vieläkin ikävä.


21.12.2010 Haluaisi myös pukeutua punaiseen huopatakkiin ja valkoiseen karvamyssyyn, juoda glögiä piparkakkumausteutettuna, paketoida joululahjoja kultaiseen paperiin ja syödä laatikoita pahvilautasilta, mutta ihmettelee vain, miksi bussista astuttuaan ulos kaatuu rähmälleen lumeen..

24.12.2010
Saunassa käyty, juhlamekko päällä (jota rakas veljeni väitti haalariksi), joululaulut soivat ja laatikot ovat melkein uunissa. Vielä odotellaan isotätiä ja yritetään luoda joulun tunnelmaa. Ainakin voin olla kiltti, enkä kiukuttele. 


Seuraavaksi ohjelmassa olisi vähän lisää siivoilua ja sauna. Saunan jälkeen jouluruoka. Jossain vaiheessa vaihdamme lahjoja keskenämme, vietämme aikaa, voisi korttiakin pelata ja syömme pipareita ja juomma kahvia. 



Ihanan ihanaa joulua kaikille! 


Joulun synty

Sanotaan, että keijukainen syntyy
vauvan ensinaurusta
viattomuuden siemenestä
Mistä tontut sitten syntyvät?
 Mistä joulu on tehty?

Joulun aikaan ja taikaan lasketaan
kaksikymmentäneljä yötä ja päivää
Luukku kerrallaan
jännitystä moninkertaistetaan
Joulun lähestyessä alkaa ilmassa tuoksua
näkemättä ikkunoiden ohi juoksua
Näkemättä punaista hattua
kulkunen kilahtaa, pitipäs sattua
Ruokia tuodaan pöytään,
kynttilät sytytetään,
mausteet herättävät silmät näkemään
ei ripausta joulumieltä
vaan kattilallisen puuroa
Joulu on tehty hyvästä mielestä
ja lempeästä kielestä
Naurusta ja ilosta
vaikka joskus leikitään piilosta
Jouluun kuuluu paljon iloa
sekä hieman liikakiloja
Mistä joulu oikeasti on tehty?
Mistä se syntyy?
Joulu syntyy
uskosta ihmisten hyvyyteen
uskosta onnellisuuteen
uskosta lapsuuden unelmiin
joita voisi kantaa koko elämän hetkiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...