tiistai 11. syyskuuta 2018

Syysmietintöjä ja maisemakuvia


Syksyksi ei pitänyt mitään lisää hankkia, mutta piensisustus vetää juuri nyt puoleensa. Töissäkin minulla on kolme kahvi/teemukia, mutta tämäkin Suomalaisessa kirjakaupassa oleva oli niin nätti parin muun lisäksi. Siellä oli myös tosi ihania syyskoristeita ja työalusta vai miksi niitä sanotaan, jollaista en todellakaan tarvitse, mutta siinä oli tosi kaunis teksti. Suomalaisessa selasin myös kirjauutuuksia ja mietin BookBeatin uusimista. Haluaisin edelleen lukea muutaman kivalta vaikuttavan kuten Eleanorille kuuluu ihan hyvää, I miss you sekä Vie minut jonnekin. Tykkään kuitenkin eniten lukea kirjan kirjana, oli nyt kuinka digiaika tahansa.


Olen Ikeassakin käynyt, jossa tein muutamia kivoja löytöjä, mm nämä ihanalta tuoksuvat tuoksukynttilät, joita en ostanut vielä. Tällä viikolla menen käymään ja mietin kovasti, miten saisin noin 135x86 senttimetriä läpimitaltaan olevan taulun kulkemaan ikea-bussissa. Pitää varmaan laittaa sinne alas ja toivoa, ettei se mene rikki. Tai hakea joskus muulloin, kun olisi joku autollinen mukana. Kaikkein ihaninta olisi, jos olisi uusi asunto ja paljon rahaa, että voisi sisustaa asunnon juuri mielensä mukaan. Saahan sitä aina unelmoida.


Olen nyt kokeillut melkein kaikki kahvijuomat läpi Dolce Gusto Piccolollani paitsi jäälattea, koska minulla ei ole jäitä, sekin asia varmasti korjaantuu jonakin päivänä. Toisinaan päivän aikana voin jopa kaivata sitä maitovaahdon makua.




Iltalenkkimaisemia. Ihanat kaupungin valot. Töölönlahden lisäksi on hyvin helppo lähteä juoksemaan Tervasaarta ympäri. Joskus olen lähtenyt kohti Tapulikaupunkiakin. Voisi mennä sen vaikka ympäri joku päivä. Lisäksi tykkään lenkkeillä vanhoissa metsämaisemissa ja jotkut kehuvat myös keskuspuistoa, mutta sen kerran lisäksi, kun siellä eksyin, en ole sinne enää eksynyt.


Oikeat varusteet mukaan tottakai. Yhdessä kohdassa Töölönlahden ympyrämittaa kerran mietin, tarvitsisiko jopa otsalampun mukaan, koska yhdellä pätkällä ei ole lainkaan katuvaloja. Kerran otin taskulampun mukaan, mutta ei se pimeä niin haittaa. Kunhan pyöräilijät vain pitäisivät lampun päällä ja kypärän päässä. Omaan päähäni on iskostunut, että aina kun pyörän selkään nousee, niin pitää olla kypärä päässä - se kun voi pelastaa hengen.


Sörnäinen.


Töölönlahden ympärimittaa.


Viime perjantaina ystäväni Tampereelta tuli kylään ja pääsin pitkästä aikaa saunaan. Ilta vähän venähti, mutta eipä se haitanne paljon. Oli ihana saunoa ja höpötellä. Seuraavana päivänä kävimme Rootsissa aamiaisella.


Kynttilöiden polttaminen kuuluu syksyyn. Kynttilät tuovat ihanasti tunnelmaa ja on toisinaan lumoavaa vain katsella liekin lepatusta hämärässä illan hiipiessä kohti yötä. Tämän kynttiläalustan olen hankkinut Finnmarilta, en muista Turusta vaiko Espoosta.



Sunnuntaina minulla oli aika kurja, heikko ja hyvin nälkäinen olo koko päivän. Onneksi lähempänä iltaa ystävä muistutti puuron olemassaolosta ja voi että, miten tyhmäksi tunsinkaan itseni, kun en muistanut, että oli puuroa kaapissa. Lisäksi margariinia, hunajaa ja pähkinöitä, niin tulikin herkullinen gourmet-puuro kahvijuoman kera.






Aurinkoinen Vallila yhtenä aamuna. Nyt onkin alkanut vähän sateisempi sää. Tänään taas unelmoin keltaisesta sadetakista. Kumisaappaat voi aina värjätä. 


Maanantain retkellä näimme, kun ehkä noin kolmesataa hanhea lensi aurassa yli. Linnut muuttavat etelään kun huomaavat kylmyyden sipsuttavan lyhyillä varpaillaan pikkuhiljaa Suomeen.

Eilen kävin pitkästä aikaa salillakin. Saattoi olla kahden vai jopa kolmen viikon tauko, kun on vain lenkkeillyt ja kotijumpannut. Se oli kyllä tosi ihanaa käydä salilla. En muistanut, miten hiki voi tulla kuten kesällä pelkästä crosstrainerista. Lenkkeillessä ei hikoile niin paljoa kuin salilla, mutta hikoileminen on aina kivaa. Jospa alkaisi taas käymään vähän enemmän salilla.

Kerron viikon lopulla lisää ikea-reissusta ja ehkä päädyn messukeskukseen Habitare-näyttelyyn, jos en väärin muista, niin se olisi ensi viikonloppuna.

Mukavaa viikkoa! Pitäkää varpaat kuivana, niin ei vilustu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...