sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Ensipakkasta ja hyvää mieltä

Enpä tiedä, mistä johtui, että sain unta vasta joskus kolmen aikaan yöllä ja pyörin vain siihen asti. Tulin yhdentoista aikaan illalla kotio, katsoin yhden jakson Grimmiä ja join uutta Skin Collagenia eli lasilliseen vettä oli sekoitettu teelusikallinen skin collagen - jauhetta. Vai johtuiko se aivojen ylivirkeydestä, vaikka oli kyllä koko ajan väsynyt tultua kotiin. Vai johtuiko se eilen syödystä leivästä, joka ei kyllä aiheuttanut turvotusta, mutta tuli onneksi tänään kaupassa käytyä pois kehosta.

Olen ihastunut Mimmit - yhtyeeseen, varsinkin sen uusimpaan albumiin Hats, hats, harakkaiseen. Se on vain niin ihana, kun siinä puhutaan vanhanaikaista suomalaista murretta ja se on niin niin ihanan kuuloista! Rakkauteni murteisiin, ei outoon nykypuhekieleen ja slangiin. Vihdoin siinä pyöriskeltyäni ajattelin, että kuuntelen Mimmejä hetken ja pari kappaletta kuunneltuani sain vihdoin unta. Ja heräsin yhdeksältä. Nyt tuntuu, että voisi nukkua pienet päikkärit.


Piti maanantaina hakea, mutta onnistuikin vasta tiistaina, kun työkaveri tuli hakemaan kanssani pakettia lähipostista. Hyvä, että oli auto, koska olisi ollut vähän hankalaa 25-kiloista pakettia raahata 500 metriä ylämäkeä.

Kasasin sen samana päivänä. Ihan rauhassa kokoilin, samalla join kahvia ja katselin leffaa. Sain kaverilta onneksi monikäyttötyökalunkin lainaan. Paketin mukana tuli yksi pieni työkalu yksiä ruuveja varten, mutta ruuveja oli erilaisia. Tosi hyvä kyllä, että paketissa osat olivat numeroitu ja kaikki ruuvitkin olivat kirjaimilla merkitty eri pusseihin. Ohjeet olivat hyvät ja selkeät. Tilasin tv-tason viime viikolla, olikohan maanantaina, jyskin verkkokaupasta kampanjahintaan ja pyysin toimituksen parilla lisäeurolla lähipostiini. Paketti oli perillä jo perjantaina, mutta sen pääsi hakemaan vasta tiistaina. Nyt on kuitenkin vihdoin ja viimein tv-tasokin.

Luulin, että dvdt mahtuisivat laatikoihin, mutta eivätpä mahtuneetkaan, joten ovat nyt sitten välitasolla. Saatan ehkä keksiä ne vielä laatikoiden sisälle. Nyt ylälaatikossa on kaukosäädin ja pelikonsolin ohjaimet. Kirjahylly, joka on toiminut tv-tasona jouti toiselle puolelle huonetta ruokapöydän taakse, vaatekaapin viereen. Sai päälleen lattialla istuneet nallet sekä ikkunalaudalla olleen kasvin alla ukin nypläämä pitsiliina. Ja kauniit neilikatkin, jotka ovat nyt vähän enemmän auenneet, ostin tiistaina.

Tuntuu vähän tilavammalta tämä kämppä tällä hetkellä vai onko se vain monipuolisempi. Mitä alempana eli matalampia huonekalut ovat niin sitä enemmän tuntuu olevan tilaa. Kuvittele vaikka ympärillesi kattoon asti olevat kirjahyllyt ja lantiolle asti olevat kirjahyllyt. Matalampi luo enemmän vaikutelmaa tilasta. Kirjahyllykin näyttää pienemmältä, kun se on lähes kolme kertaa korkeamman kaapin vieressä.



Tällä viikolla on ollut ihanan aurinkoista, mutta tällä viikolla on tullut myös ensimmäiset yöpakkaset (vaikka luulin viime viikolla olevan melkein) tänne Etelä-Suomeen. Pohjois-Suomessa on tullut paikka paikoin jo ensilumetkin. Talvi on selvästi tulossa.









Ihanan ihania aamukuuraisia lehtiä töihin menossa. Ajattelin, josko joistain kuvista tilaisin valokuvaversiotkin. On pitänyt jo pitkään tehdä niin. Ennen vanhaan kun ei ollut netissä kuvia tai tietokoneella, niin filmirulla vietiin kauppaan kuoreen ja odoteltiin, että valokuvat saapuvat.




Voi ihania säitä. Ihanalla ilmalla ei tee mieli mennä sisälle, vaan imeä auringonvaloa itseensä töiden jälkeen. Kävelin Pitkänsillanrannasta saarekkeen ympäri Hakaniemen rantaan parikin kertaa. Ei ole jaksanut tällä viikolla saleilla, josko ensi viikolla sitten. Tänään voisi vähän jumpata.


Vilpoista on, jopa -3 astetta. Ei ole vielä tottunut kylmyyteen ja sitten yrittää pitää mielessä, että talvella voi olla jopa seitsemän kertaa kylmempi, että miinus kolme on siihen verrattuna lämmin.


Kuljin talojen välistä ja näin vielä tämän ihanan vehreän viheriän kesäpuun, josta ei vielä kovin moni lehti ollut pudonnut. Hassua, kun on tottunut puihin, joista on jo melkein kaikki lehdet pudonnut ja sitten ovat punaisia ja keltaisia lehtiä täynnä. Vaan ei tämä puu, kesäpuu.


Kaksi erilaista puuta vieretysten kesäpuun lähellä. Eri värisiä, mutta silti vielä niin lehtevinä.


Eilen lauantaina laitoin aamulla tukkani ennen kuin lähdin messukeskukseen I love me - messuille. Olin käynyt torstaina suihkussa ja kokeilin kananmunaa tukkaan, kun sen pitäisi siloittaa ja tehdä hiukset kiiltäväksi. Tein varmasti jotain väärin, koska tulos oli päinvastainen, kuiva ja pörröinen. No ostin tänään kaupasta Urtekramin luomua aloe vera - hoitoainetta. Huolellisen shampoopesun jälkeen aion laittaa hoitoainetta vähän enemmän hiuksiin ja jättää sen vähän pidemmäksi aikaa, kuin hiusnaamion. Lähikaupassa ei valitettavasti ollut hiusnaamiopurkkeja, sellainen hiusnaamio pitäisi varmaankin tehdä kerran pari kuussa. Onko jollain kokemusta kananmunan käytöstä hiustenhoidossa? Entä tietääkö kukaan, monestiko hiusnaamiota pitäisi käyttää?

Ostin tällä viikolla myös uuden kookosöljyn, tällä kertaa rawsom-merkkisen. Olen käyttänyt sitä nyt ihonhoidossa ja varsinkin kasvojen iho tykkää, mutta vartalon iho ei taas tykkää ollenkaan. Kasvoja se hoitaa ja kosteuttaa, mutta vartalon ihoa ja varsinkin ihottumia tuntuu kuivattavan entisestään. Aika hassua. Syksyn tullessa palasi niska-hartiaseudulle outo ihottuma, joka oli myös vuosi sitten ja se kutisee, mutta käytän siihen nyt Pirkan Argan-vartalovoidetta, joka tekee ihottumalle hyvää aamuin ja illoin käytettynä. Tällä hetkellä se ei kutia ja iho on pehmeämmän ja kosteamman tuntuinen, mutta tiedän, ettei kuitenkaan vielä parantunut. Saa nähdä, mitä Skin Collagen saa aikaan.


Lähtö messukeskukseen. 





Olin jo tovin odotellut I love me - messuja ja piti mennä sinne yksin, kun kaveri peruuttikin tulonsa, kun oli unohtanut. Sellaista sattuu. Huomasin muutenkin, ettei ollut paljon aikaa, kun olin luvannut Turusta Helsinkiin visiitille tulleelle ystävälle, että olen hänen kanssaan tänään. Onni onnettomuudessa siis. Kiersin aika nopeasti messualueen läpi keskittyen enemmän hyvinvointiin kuin kosmetiikkaan. Olihan siellä vaikka mitä kaikkea maistajaisia, kokeiluja ja hierontojakin, muttei ollut aikaa eikä rahaa kaikkeen, mitä olisi halunnut. Ensi vuonna taas.

Kaikkein tärkeintä minulle oli, kun kuulin asiasta, mennä Karita Tykän pitämälle pienelle luennolle. Ihannoin häntä todella paljon ja olin ihan lumoutunut, kun hän kertoi Skin Collagenista .
Harmi kyllä, ettei ollut aikaa jäädä kuuntelemaan hänen toista luentoaan suoliston hyvinvoinnista ja probiooteista, koska se oli vasta kahden ja puolen tunnin päästä. Olisi ollut myös hyvin mielenkiintoinen ja varmastikin siitä olisi saanut enemmän jutun juurta kuin vain sen 20 minuuttia. Jospa luen aiheesta jotain kirjallisuutta. Suolistoni on kyllä kiittänyt, kun olen jättänyt vehnän ja gluteenin kokonaan pois. Ei minkäänlaista turvotusta ole ollut siitä asti, kun lopetin ja vartalonkin iho on alkanut näyttää paremmalta.



Karita Tykkä edusti Natural Goods Companyn  osastolla. Ostin sieltä messuhintaan Skin Collagen - purkin ja täyttöpussin. Sain kivassa kassissa myös muutamia näytteitä. Taidan kokeilla naamiota päikkäreiden jälkeen.


Ostin myös Remingtonin Shine Therapy - harjan, joka lupaa kauniit ja kiiltävät hiukset.
"Lapioharja hiusten suoristamiseen ja selvittämiseen. Shine Therapy lapioharjan harjakset luovuttavat hiuksiin Marokon Arganöljyä silottaen hiuksen pintaa ja vähentäen pörröisyyttä. Antistaattisuus vähentää hiusten sähköisyyttä." Kerron sitten, miten tehoaa.





Voi miten ihana ilma olikaan eilen, vaikkakin aika viileä. Kaveri tuli hakemaan messukeskuksesta yhden aikaan. Ajeltiin jonkin aikaa, kunnes pysähdyttiin Lintsille ja mentiin vähän kiertelemään, kun kaveri ei siellä ollut muualla kuin teatterissa koskaan ollut. Reilusti vähemmän porukkaa kuin kesällä, mikä on ihan ymmärrettävää. Halusin käydä Panoramassa, että saisin vähän jännitystä vatsaan, mutta tällä kertaa ylös mennessä ei tuntunut mahan pohjassa yhtään miltään ja tuntui, ettei edes noussut yhtä korkealle kuin viimeksi. Eipä se mitään. 




Linnanmäeltä tullessa kävimme taas ajelemassa, kunnes pysäköimme satamasta vähän Kaivopuistoon päin ja kävelimme Robert's Coffee Jugendiin, kun nälkä oli alkanut jo aiemmin hiukoa. Kotona nautitun pikaisen aamupalan jälkeen olin juonut vain kahvin saapuessani messukeskukseen ja kello oli jo kolmen paikkeilla. Oli vähän valinnanvaikeus, kun jäätelöt näyttivät niin hyviltä. Tilasin kuitenkin latten, leivän (se ainoa vehnä tällä viikolla, hyi hyi) ja tuorepuuron, jonka totesin olevan ihan liian tuhti leivän jälkeen. Sanoinkin siitä ystävälleni, että olisi voinut tuorepuuron jättää pois ja ottaa jäätelön sen sijaan tai sitten pelkän tuorepuuron. Tiedänpä ensi kerralla, että heidän tuorepuuronsa on hyvin tuhti tapaus.


Lähdimme kävelemään pitkin poikin katuja ja kävimme joissain liikkeissä mm. Kankurin tuvassa ja Stockmannilla ja kävelimme takaisin autolle haettuani lämmikettä Starbucksista. Tuli varmaan helposti käveltyä viitisenkin kilometriä.


Ajelimme, juttelimme ja kuuntelimme musiikkia. Kuuntelutin hänelle jopa uutta lempiyhtyettäni ja kuuntelimme radiota, josta kuului vanhoja tuttuja sekä uusia ihan tuntemattomiakin biisejä. Lauloimme välillä mukana ja fiilistelimme sumua, joka nousi yhtäkkiä jostain. Ilmeisesti oli ollut sumuista jossain muuallakin kuin Helsingin seudulla. Oli ihana ajella pitkästä aikaa ihan niin kuin joskus vuosia sitten ajelimme enemmän, kerran ajelimme jopa koko yön ja aamulla kuudelta olin kotona. Ajelimme Vantaalle, kävimme lentoasemallakin ja menimme yhteen paikkaan katsomaan, kun Tunisian läheltä saapuva iso lentokone lensi yli.

Yhdeltätoista saavuin vihdoin kotio. Päivässä oli niin paljon tekemistä sisällä, että se tuntui kahdelta päivältä ja tämä sunnuntai nyt tuntuu ylimääräiseltä vapaapäivältä, vaikka kello onkin jo neljä, vaikka sen haluaisikin olevan vasta yksi. Saapa nähdä, mitä jännää vielä tänään tekisi. Jaksaisiko päikkäröidä vai ei. Sain tiskattuakin aamupalaa odotellessa tänään ja kävin kaupassa tekemässä tulevan viikon välipalaostokset ja tarpeellisen maidon, mehukeiton, päivän ruoan ja hoitoaineen. Illalla saatan mennä tai olla menemättä Linnanmäen Valokarnevaaleihin, käydä kuuntelemassa SMG:tä ja katsella ilotulitusta. Olisihan se aika huisia kyllä ja tulisi vähän käveltyäkin tänään. Nurkista pitäisi pyyhkiä pölyjä ja kuudelta on pyykkivuoro. Saa nähdä, mitä keksii.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...