sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Ulkoilua ja sadeilmoja

 


Mitäs tästä viikosta kertoisi. Sunnuntaina kävin sarjakuvamessuilla Kattilahallissa, jossa tapasin ystäväni. Halli oli täynnä sarjakuvalehtiä, mutta harmitti, ettei ollut varaa ostaa yhtään, koska olisin halunnut ostaa muutaman Lassi ja Leevi - kirjasen.

Hyvin aurinkoinen päivä. Kaveri oli kuuntelemassa Fingerporin tekijän haastattelua.




Kattilahallin jälkeen kävimme Sörnäisten Lidlistä hakemassa limpparia ja menimme Katri Valan puistoon hetkeksi istumaan ja höpöttelemään.


Ostin pakkaseen wokkivihanneksia ja piti saada sinne tilaa. Pakastin oli puoliksi tässä lumijäässä, koska pakastelokeron ovi on rikki, mutta sain suurimman osan koverrettua pois.


Lassia ja Leeviä on tosi kiva piirtää. Tykkään Leevistä enemmän, se ei kai ole mikään yllätys. On hauska katsella netistä kuvia ja yhdistellä niitä, niin tulee ihan uusi tarina kuvaan.


Töihin menossa aamulla Sörnäisten kohdalla.


Ja Vallilan kohdalla.


Sekä perillä. Tällaisessä maisemassa työskentelen.


Tiistaina, kun tulin töiden ja salin jälkeen kotia, niin vastaan tuli outo, aika pistävä, haju vahvempana kuin maanantaina. Mietin, mistä se voisi tulla ja ajattelin sen tulevan keittiöstä, joten tutkin sinkin alaisen putkiston. Irrotin putket ja putsasin jokaisen, laitoin takaisin eikä vuoda.

Tarvitsen uudet kumihanskat, kun nämä olivat käytössä haljenneet. Osasin jopa laittaa putket oikein takaisin paikalleen, vaikka mietin hetken, olisiko pitänyt ottaa kuva ennen, mutta vettä ei valunut mistään, niin luultavasti palaset menivät oikeille paikoille.

Sen jälkeen keräsin kaikki mahdolliset roskat ja vein ne ulos. Pesin jopa roskakopat. Seuraavana aamuna ei ollut hajua. 




Näin paria ystävää töiden ulkopuolella tällä viikolla ja tuli käytyä keskustassakin. Eipä sinne muutenkaan ole pitkä matka. Neljä metropysäkkiä ja suunnilleen sama määrä ratikalla.

Toinen tuli Kroatian reissultaan ja asuu muutenkin vähän kauempana. Kävimme hetken istuksimassa Espresso Housessa.
Eka on vanha työkaveri, jonka kanssa kävimme istumassa Roasbergissa. Rautatietorin ympäristössä siis liikuttiin. Ja saatoin vielä toisen Stockmannin luokse, kun juttelimme kynistä, joita näin sarjakuvafestareilla ja muutenkin piirtäminen pohditutti, joten kävin katsomassa Akateemisessa kirjakaupassa, millaisia kyniä siellä on. Pitää kai ne Molokovit vai mitä olivat ostaa jostain muualta. Olisi hienoa myös kokeilla uusia piirtämis- ja maalaamistekniikoita.



Ratikalla kotio.



Kolme piirustusta tällä viikolla tuli tehtyä. Kaksi kiinnitin seinällekin, kun olivat niin kivoja. Ajattelin, jos joka ilta piirtäisi jotain, mutta joka toinenkin ilta on ihan hyvä saldo.


Odotin muutaman päivän, että tulisi perjantai, kun mieleen oli tullut tehdä uunipuuroa. Perjantaina sitten ostin kaupasta maitoa ja kermaa ja pistin lähempänä keskiyötä puuron uuniin, koska sen pitää olla siellä yön yli ja ajattelin, etten kuitenkaan halua herätä ottamaan sitä pois uunista ennen kahdeksaa. Tämä on niin simppeli tehdä ja kestää kolmesta neljään aamua syödä, riippuu toki syöjien määrästä ja kuinka paljon ottaa kerralla ja mitä kaikkea siihen tykkää lisätä.

Ohje:
Tarpeeksi mittava voideltu uuninkestävä vuoka.
2 dl ohraryynejä tai ohrasuurimoita. Itse olen käyttänyt esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita, koska muuta ei lähikaupastani löydy. Ja ne käyvät ihan yhtä hyvin kuin ryynitkin.
2 ruokalusikallista hunajaa
2 dl kermaa
1,2 litraa maitoa
Jos ei jaksa alkaa sekoittamaan maitoa ja kermaa erikseen, niin ne voi kaataa vuorotellen ympäri vuokaa. 100 asteiseen uuniin kahdeksaksi tunniksi ja puuro on aamulla valmis nautittavaksi :)


Kulta Katriinan pikakahvia maidolla, uunipuuroa mustaherukoiden ja maidon kera.

Pikakahvin teko on kyllä yhtä taidetta. Ohjeessa kehoitetaan sekoittamaan 1,5 desiin kiehuvaa vettä 1-2 teelusikallista kahvipuruja. 1,5 dl on vähän liian vähän kuppiini, joten lämmitän mikrossa 2 desiä vettä. Sekoitan kaksi keskikokoisen teelusikallisen verran puruja.

Veden lämpötila on tärkeä, kun ei saa olla liian viileää tai liian kuumaa. Oikean kuumuuden ja onnistumisen huomaa siitä, että kahvia sekoittaessa tulee ohut vaalea vaahto. Kahvi jää mustaksi, jos on liian kuumaa, eikä pikakahvia kannata lämmittää uudestaan, silloinkin se pahenee. Kuumuus on todella tärkeä osa, että mausta tulee juuri oikeanlainen - kukapa pahaa kahvia haluaisi juoda.


Eilen oli sadepäivä, joten vietin suurimman osan sisällä kotona ja kirjastossa. Kävin kirjastossa lukemassa tai oikeastaan selaamassa muutaman lehden. Silmäilin.
Aamusella kävin kaupassa ostamassa maitoa ja banaaneja ja leipää, niin silläkin ulkoilulla jo varpaat kastuivat. Siitä viisastuneena kahden tai kolmen tunnin jälkeen, kun lähdin kirjastoon otin villasukat mukaan, ettei tarvitsisi olla paljain varpain tai jalat märkinä pari tuntia, jotka siellä vietin.


Päivälliseksi aamulla valmistunutta ciabattaa, kananmunaa ja wokkivihanneksia, joiden sekaan laitoin Plantin creamy cooking kaura-valmistetta, joka on kaurapohjainen vaihtoehto ruokakermalle.

Teen tänään samanlaisen annoksen, mutta ilman leipää, koska koko leipä tuli syötyä eilen. Kokkailu on kyllä tosi kivaa. En vain yleensä paljon sitä harrasta kotona. Tulisi varmasti vähän halvemmaksi. Ja tulee enemmän tiskailtuakin, kun on vain yksi paistinpannu ja kattila. Pitäisi hankkia isompi kattila, että voisi tehdä patoja sun muuta. Tuohon pikkukattilaan mahtuu kahdelle annos ohrasuurimoita, vähän riisiä tai pari kolme kananmunaa keittymään. Ei siis kovin suuri.

Aina yksin vain miettii, että miksi sitä vain itselleen tekisi ruokaa. Mieluummin tekee kahdelle tai useammalle, silloin sitä ruokaa vain tulisi enemmän tehtyä. Itseensä ei panosta niin paljon kuin muihin, vaikka se pitäisikin olla toisinaan toisinpäin. Ensin käyn kuitenkin salilla ystävän kanssa Ruoholahdessa. Ja toivoisin, että tapaisin yhden toisenkin ihmisen tänään. Saapi nähdä.



Olin niin paljon sisällä eilen, että vähän ennen kuin sade illalla loppui, niin kävin ulkona kävelemässä ja tuulettumassa. Kävelin Kallion kirkon ympäri ja nautin raikkaasta ilmasta. Nautin pari olusta. Kello oli vähän yli yksi, kun asetuin vihdoin nukkumaan. Heräsin kerran ja sen jälkeen koisasin puoli yhteentoista asti. Tänään kuitenkin kohtapian kolmeksi salille, niin pitäisi valmistautua. Jospa lököttelisi vielä puoli tuntia. Viikonloput ovat ihania, vaikka rakastankin työtäni.

Toivottavasti tästä tulee hyvä päivä.
Hyvää tulevaa viikkoa!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...