lauantai 16. syyskuuta 2017

Luontoa ja huonekaluja


Calvin and Hobbes - Friendship.


Menossa töihin. Minulla oli tällä viikolla yksi erittäin varhainen herätys ja nukuin sinä yönä varmaan neljä tuntia. Se päivä vaati vielä vähän ajatteluakin, vaikka pääsin kahdelta, kävin kirjastossa nuokkumassa ja tulin töihin takaisin viidestä reilusti yli kuuteen. Onneksi siihen mennessä oli jo ehtinyt hyvin heräämään. Menin silti ihan mukisematta nukkumaan kymmeneltä samana iltana ja nukuin kahdeksan tuntia.

Viikkoon on mahtunut sateisia ja aurinkoisia päiviä. Ollut tavallista pidemmän tuntuinen viikko. Joskus viikko hujahtaa kahdessakin päivässä, jos on niin mahdottoman paljon tullut touhuttua niinä kahtena päivänä. Aika on pään sisällä. Jokainen käsittelee sen eri tavoin. Lapsuus hujahti niin nopsaan, vaikka muistan joskus valittaneeni tylsää, muttei se haittaa. Nykyään pidän mielelläni tylsääkin, mutta onhan se kivaa olla menossakin. 


Vallilan kirjastosta tultua odottelin ratikkaa.


Siellä on muutamia kauniita taloja, joista on vaikea saada kuvaa puilta ja liikenteeltä.


Ohiräpsäisy länteen mennessä bussilla.


Syksy on täällä :)



Olimme työpaikalla päiväsiltäjaloin kävelyllä ja kävimme metsässäkin seuraavana päivänä. Huomasin tämän ihanan sudenkorennon kivellä, otin sen käteeni, näytin lapsille ja pyysin työkaveria ottamaan kuvan. Kun jaoin tämän kuvan, niin pari vain kysyi, eikö se pure. Kuulin ensimmäistä kertaa elämässäni, etä sudenkorento muka purisi. Enkä usko siihen vieläkään. Kaikista ötököistä eniten rakastan sudenkorentoja. Ne ovat jotenkin niin harvinaisia ja todella kauniita. Seuraavana tulee mehiläinen - siis se pörröinen versio, joka minulle on opetettu pienenä - ja tiedän, että se saattaa pistää, mutta minulla on ollut sellainen jopa kengässä varpaiden välissä, eikä se ole pistänyt. Toki päästin sen pois sieltä heti kun sen siellä huomasin ja oli kerran peukalon kokoinen polvellakin kököttämässä. Yksikään mehiläinen ei ole minua koskaan pistänyt. Kerran elämässä ampiainen (se pitkulainen laiheliini), mutta pitää aina muistaa tämä toinenkin versio, jonkinkaltainen kukkakärpänen ilmeisesti, joka ei pistä. Voisinpa laittaa kuvankin siitä, jos löydän.


Suihkukaveri.


Piti jo pari vai kolme viikkoa sitten käydä IKEAssa, mutta päädyin Vantaalle. Nytpä oikeasti päädyin Espooseen, kaverilla oli nälkä ja tiesin, ettei nauttimani pieni asia pitäisi nälkää kauaa loitolla, joten aloitimme ruokalasta. 






Alunperin halusin IKEAan, koska sinne oli tullut uusi mallisto, syysmallisto. Elohuone uutuutena. Tykkään katsoa huoneita ja olin myös lukaissut jokin aika sitten postiluukusta tippuneen IKEAn kuvaston. Tänään menenkin katsomaan paljon uusia huoneita ja huonekaluja ja kaikkea kivaa, kun menen Habitare-messuille. IKEAsta tuli ostettua isompi kattila, munaleikkuri, pyörivä kuorija koska sillä on helpompi kuoria juureksia, kaksi pastellinväristä kulhoa ja pienemmät jälkkärikulhot, tuoksukynttilän. Oli kaksi ja puoli tuntia aikaa, mutta väsyneenä hönttinä ja uutuuksia katsellen meni vähän enemmän aikaa ja poistumiseen suunniteltu aika kusi nähdessä kassajonot, joten kaveri osti pehmiksen, että pysyisin hereillä ja lohdutukseksi, kun en ehtinyt viimeiseen ilmaiseen IKEA-bussiin. Onneksi läheltä pysäkiltä lähti bussi takaisin Helsinkiin Elielinaukiolle, mutta piti maksaa se seutulipun hinta. Minkä sille voi. Helsinkiin tultua kävin Alepassa ja ostin kaupasta kukkia.


En muista, mahtoiko tämä olla juurikin eilen vai keskiviikkona illalla kotiin tullessa, kun satoi aika urakalla. Tai ei kaatosadetta, mutta jotkut saattaisivat juosta suojaan, kun mie taas katselen katulampun valossa sadetta ja haluan ottaa kuvia virtaavasta vedestä.


Eilen pitkän päivän jälkeen kävin vielä herkuttelemassa jälkiruokajogurtilla (en taida enää ottaa sitä) ja lattella. Töistä pääsin puoli viideltä, jonka jälkeen kävin kampaajalla, joka loihti tukastani oikein kivan. Sitten suuntasin Stockmanniin etsimään kosteuttavaa shampoota ja muuta kivaa, esimerkiksi meikki-voidesudin, koska ei ollut sellaista vielä ja tuntui, että iho näyttää harmaalta. Ostin myös kookosnaamion, jonka laitan tänään tai huomenna naamalleni. Pitää oikeasti juoda enemmän vettä, nukkua enemmän ja syödä vähemmän sokeria ja vehnää. Maitotuotteista en luovu, koska ne eivät tee hallaa.


Tässä siis ostokset Stockmannilta. En ole koittanut vielä tuota shampoota, mutta toivottavasti on hyvä. Mietin myös, kuinka hyvä välipala jogurtti on, mutta jotta sen saisi ruokaisammaksi siihen pitäisi lisätä jotain, joten etsin mysliä, jossa ei ole vehnää, eikä ole liikasokerista niin kuin Vitaliksen pähkinämurot. Olisivat niin hyviä ilman sokerista kuorrutetta, joka tuntuu tarttuvan kurkkuun kiinni. Joten ostin pähkinöitäkin. Ja kotoa löytyy hunajaa. Tumma minttusuklaa sen takia, koska oli joskus tapana syödä yksi suklaapala aamulla kahvin kanssa ja se on jäänyt tavaksi. Maustamatonta maitorahkaa. Luomuappelsiinimehua. Käsisaippuakin on pitänyt ostaa jo jonkin aikaa.

Nyt suuntaan hetkeksi kirjastoon ja sitten Habitare-messuille. Toivottavasti tapaan myös jonkun kivan. Mukavaa viikonloppua! Varmaan teen oman postauksen messuista.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...