sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Viikonloppukuulumisia


Sain otettua kuvan tämän päivän auringon ensi pilkahduksesta. Ajattelin, että menen ulos kävelylle, kun näytti niin ihanalta. Jokaisena tämän viikon päivänä on paistanut aurinko paitsi eilen. Eilen oli pilvistä. Eilen olin kuitenkin salilla ja vaikka en ajatellut hikoiluttaa itseäni, koska olin käynyt aamulla suihkussa ja pessyt hiukset ihanalla sunsilkillä, josta tuli heti pesun yhteydessä jo pehmeät hiukset, niin löysin itseni sittenkin crosstrainerilta ja irroittelin oikein kunnolla. Oli jälleen kuulokkeet mukana, mikä auttaa keskittymään treenaamiseen ja siitä saa lisää puhtia.
Kokeilin eilen nostaa kaksi punttia kerrallaan - vähän vaihtelua tavalliseen treeniin (seuraavaksi varmaan siirryn maastavetoon, haha!).


Kun lähtee salille niin on hymyilevä mieli. Eiks je.

Pilvet kuitenkin peittivät nopeasti auringon, vaikka se näyttäytyy sumuisesti pilviverhon takaa tällä hetkellä, niin ajattelin sitten siitä lenkistä, että meh. Jospa myöhemmin. Olen niin aurinkoa rakastava, vaikka voihan sitä pilviselläkin mennä ulos. Kesäsateet ovat varsinkin ihania. Menisin ukkosellakin kesällä ulos varmaan. No ehken sentään. Olin kerran uimassa, kun alkoi ukkostaa. Poistuin sitten vedestä verannalle sateen suojaan, kun alkoi kaatosade ja pari salamaakin näkyi. Oli hienoa.

Eilen illalla siivosin koko asunnon. En käyttänyt enää pölynimuria, kun kello oli jo yli kymmenen, mutta kävin varaamassa pyykkivuoron täksi aamuksi. Pesin tänään pyykit ja laitoin kuivumaan. Vielä pitäisi lakanat vaihtaa sängystä. Eilen vielä pyyhin pölyt, siivosin ylimääräiset vaatteet ja siirsin jopa tontun pois näköalapaikalta. Ehkei joulutavaroita kannata enää helmikuussa pitää esillä, vaikka se kiva tonttu onkin, eikä se ole kuin värinsä ja tonttuisuutensa puolesta jouluinen. Jos se olisi harmaalakkinen, niin kai se olisi ihan tavallinen kotitonttu. Hain äidin oriflame-paketinkin eilen salin jälkeen postiautomaatista. Avasin sen, koska en aio kuljettaa laatikkoa bussissa, kun menen ensi perjantaina äidin luo. Siellä oli seuraava lehti, joka sisälsi kaikkea ihanaa jälleen kerran. Selasin sen eilen illalla ennen nukkumista ja taidan selata vielä tänään sen uudestaan ja nuuskutella.

Tiskasin myös astiat pois. Niitä ei enää keräänny yhtä paljon kuin ennen, kun odotti, että loputkin astiat loppuvat kaapista (no ehkei sentään), koska nyt on tiskien pesu ihan jokapäiväistä puuhaa ja se on automaattista, kun siihen on tottunut. Ennen tykkäsin vähiten tiskauksesta, mutta nyt jos jokin pitäisi valita, niin se olisi luultavasti pölyjen pyyhintä tai mikron pesu. Olisi hauska pestä ikkunat, kunhan löytäisi avaimen noihin ja pitäisi varmaan odottaa pakkasten loppumistakin. Vessassa pitäisi kuurata pönttö, mutta sitä varten tarvitsee toisenlaisen vessaharjan ja wc-ankka-pesuainetta, koska se pahin lika on vaikeassa paikassa pöntön raossa. Myös vessan lattian saumat pitäisi pestä tarkasti harjalla, koska ne tummuvat nopeasti ja tulevat törkyisiksi. Ja viemärinavaajaakin pitää ostaa. Sitten ensi viikolla. Jospa pidän tiistaina siivouspäivän, kun ei muutakaan ole.


Siistitty ja pölyt pyyhitty pöydältä. Iltapalaksi leipää, teetä ja porkkana. Ajattelin pitää vain kolmea kirjaa yöpöydällä seitsemän sijasta, jospa saisi nuo joskus luettua, eikä pino näyttäisi niin suurelta. Neljä kirjaa laitoin sängyn alle odottamaan.


Tänä aamuna olin ajatellut, että olisi tehnyt banaanilettuja, muttei sitten jaksanutkaan, koska ei ollut tarpeeksi pätevää syytä siihen. Jospa teen niitä päiväruoaksi. Odotin tästä viikonlopusta mukavaa ja rentouttavaa, mutta edes aurinko ei jaksa piristää päivää. Kävin nukkumaan yöllä vasta yhden jälkeen ja heräsin hieman hikoillen jostain unesta neljältä ja kesti viiteen asti ennen kuin uni tuli, ei olisi enää nukuttanut, mutta ajattelin, että nukun enemmän kuin 2,5 tuntia yöllä. Edellisyönä oli täysikuu ja silloin nukuin hyvin, vaikka joihinkin täysikuu saattaa vaikuttaa päinvastaisesti.

Täytyy kuitenkin vähintään kerran päivässä käydä ulkona, eikä päivä ole kuin vasta alkanut. Ikkunaostostelut ovat mukavia, mutta harmittavia - kivempaa on, kun on mahdollisuus ostaa. Kävin eilen ikkunaostoksilla KappAhlissa salin jälkeen.


Siellä oli jo muutama oikein kiva kevätvaate. Ajattelin hankkia tuollaisen t-paidan, jossa lukee This is by far your best day ever (en muista loppua) valkoisena tai tummansinisenä. Seinällä näkyvät keväiset huivit kiinnostivat ja nilkkapituiset kukalliset kumisaappaat olivat hauskat. Ajattelin sellaisia tai keltaisia. Olen ajatellut hankkia keltaisen takin, vaikka sitä olisikin kivempi käyttää ihanissa kevät- ja kesäsateissa, jos sellaisia tulisi. No pitäähän kesälläkin sataa, vaikka siitä toivoisikin aurinkoista ja lämmintä. Täytyy kyllä tulla aurinkoisempi kesä tänä vuonna, viime kesä oli pohjanoteeraus ollakseen kesä (vaikutti kovin syksyiseltä). KappAhlissa oli myös ihania laukkuja.


Tuo liukuvärjätty oli hieno ylempänä, mutta ehkä tykkään enemmän tästä vaaleanpunaisesta. Kuten sanoin: vaaleanpunainen on tämän kevään väri ja oikein hennon vaaleanpunainen. Tässä oli ihana vaaleanpunainen paitakin ja myös raitapaidat kiinnostelevat. Oih, aurinko tuli jälleen näkyviin. Jospa laittaisi suoristusraudan päälle ja lähtisi piakkoin ulos. Vaikka bongailemaan lisää kevätjuttuja. Laittaisi vähän fancympaa vaatetusta vain koska vapaapäivä ja sunnuntai.


Menen aikajanalla vain taaksepäin. Perjantaina töiden jälkeen olin sopinut meneväni kaverin kanssa Ikeaan, vaikken sieltä oikein mitään tarvitsisikaan, vaikka tuli sieltä kaksi juttua hankittu, jotka eivät olleet kiireellisen hankinnan alla. Siellä kun tuli käytyä, niin samallahan sitä. En ehtinyt viiden Ikea-bussiin, joten piti kuluttaa aikaa, että ehtisi seuraavaan, kuuden bussiin. Tarkemmin mietittynä olisin varmasti ehtinyt viiden bussiin, koska kuudenkin bussi tuli 20 minuuttia yli niin kuin viime kerrallakin - tästä voisi päätellä, ettei olekaan mitään kuuden bussia. Kiasman ulkopuolella tuli vähän jäädyttyä varsinkin varpaista, mokoma bussi ja pakkanen.
Kuva on Rautatieasemalta, kuten joku varmaan tunnisti. Helsingin rautatie-asema on kuulemma listattu yhdeksi maailman hienoimmista rautatieasemista.


 Kaverin lihapulla-annos.
 

Miulle kalaa, muusia, kastiketta ja vihanneksia. Oli ihan hyvää, mutta viimekertainen annos oli superhyvä, taisi olla jotain broileria ja siinä oleva kastike oli niin bueno, että olisin nuollut lautasen, jollen olisi ollut julkisella paikalla. Oli työpäivän jälkeen iltavuorossa verensokeri vähän alhaalla, niin tuli nälkä. Silloin pitää syödä.


Valitsin jälkkäriksi vohveleita, kermavaahdolla ja hillolla, mutta olisi pitänyt ottaa jotain muuta, koska tämä ei maistunut oikein miltään ja oli kuivaa. Harmitus. Syömisen jälkeen kiersimme Ikean pikavauhtia ja menimme sitten ostostelemaan alakertaan.



Ikeasta ostin parin toiselle viinilasille, kun toinen meni rikki jokin aika sitten. Ja sitten mukinaluset, jotka myytiin kahden pakkauksissa. No nyt on valikoima täydentynyt. Pitäisi käydä heittämässä pari juttua roskakatoksen kierrätys-pisteeseen ja lajitella roskat laatikoihin: lehdet, pahvit ja normaali roskis. Meidän roskakatoksessa on myös muovijätteelle oma paikkansa, mutta harmitus, että muovijäte on aika usein likaista, niin se joutaa tavalliseen roskikseen. Oikeastaan sekajätteeseen ei joutaisi mitään muuta kuin jotain pumpulipuikkoja, jos kaiken muovin pesisi ja jos roskakatoksessa olisi erikseen biojätteelle paikka, mikä olisi tosi kiva, koska roskakaapissa on kaksi sankoa, joista toisessa pidän nyt roskapusseja, mutta voisi siitä tehdä biojäteastian. Useimmiten tulisi biojätepussi heitettyä roskikseen kuin sekajätepussi. No juu, kierrättäminen on kivaa. Nyt voisi kuitenkin laittaa hiukset järjestykseen ja kammata naaman sekä lähteä ulos.

See ya later, alligators!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...