torstai 1. joulukuuta 2016

Just because

Oletko koskaan törmännyt tähän sanapariin just because?

Uskon, ettei se ole tullut mieleeni ihan itsestään.

Uskon, että monet, varsinkin sosiaalista mediaa käyttävät, ovat törmänneet tähän sanapariin tai käyttävät sitä itse. Ja tiedän, että sitä käytetään suomeksikin. Suomenkielessä se on kuitenkin useimmiten hymähdys tai hiljaisuus kiinnitettynä poistuneeseen katseeseen - silloin, kun se on surullista. Nykykielessä esim. "koska ruoka", on useimmiten positiivisiin asioihin liitetty asia.

Mitä just because oikeasti meinaa?

Ihan vain koska siksi.

Se nyt vain on näin.

Tarvitseeko tätä enempää selittää.

Just because.

Internet kertoo, että just because is an excuse
"just because" is used to imply that the doer's actions were not guided by 
any purpose and the act was performed only for the sake of it, or on an impulse.

Just because - sanan saatan usein liittää ruokaan, leivonnaiseen. Lohdukkeeseen.

Useimmiten just because - asiaan liittynyt aiempi tapahtuma on ärsyttävä, surullinen, vihaa tai haikeutta aiheuttava asia minun kohdallani. Useimmiten just because sisältää niin paljon ajatuksia, että tähän voisi heittää miellekartan, mutta niin vähän sanoja, ettei voi muuta sanoa kuin just because ja antaa aivojen mielihyväkeskuksen vetää lohturuoasta hyviä tunteita, jotka yrittävät peittää pahemman tunteen edes hetkeksi tai lievittää asian käsittelyprosessia.
Jos kuvaisin hikisen salinaaman ja siihen laittaisin just because, niin luultavasti näkyisi naamasta kumman laatuinen asia on kyseessä - tosin useimmiten salille meno voi ylittää just because - merkityksen, koska liikunta lievittää stressihormoneita ja saa mielihyväkeskuksen reagoimaan.

Haluaisin, että just because olisi itseisarvo, eikä sisältäisi mitään taka-ajatuksia, vain onnellisuutta kyseisestä asiasta. Ja useimmiten silloin just becausen jälkeen tulisi jokin sana.

Tällä viikolla meni iso pyöreä viinilasi rikki, kun se oli yön yli seissyt lavuaarissa pesemättä (olin juonut siitä vettä) ja nyt on vain yksi iso pyöreä viinilasi. Toivottavasti löytyisi jostain toinen samanlainen. Sanotaan, että sirpaleet tuottavat onnea, muttei niiden sirpaleiden jälkeen ole tapahtunut mitään arjesta poikkeavan onnekasta. Odotan kuitenkin vielä, enkä luovu toivosta. Tällä viikolla on tapahtunut yksi minut surulliseksi saanut asia, mutta en lähde sitä täällä avaamaan.

Mietin mielessäni yhtä toistakin juttua, mutta kun paremmin mietin sitä, niin sain päähäni, että olen tehnyt kärpäsestä härkäsen, koska kukaan muu ei siitä ajatuksesta mitään tiedä. Eikä se kosketa mitään muuta ihmistä - että tämä huoli olisi jollain toisellakin - ja omassa mielessä saattaa kiehua, mutta kukaan ulkopuolinen ei tiedä siitä tuon halvattua, kun en ole kertonut. Tuntui pieni helpotus siinä, kun huomasin, ettei asiaan liity muita ihmisiä, niin asia on oikeasti vain kärpänen ennemmin kuin härkänen, vaikka itselleni se saattaakin olla tärkeä. Tottakai aion tähänkin asiaan saada vastauksen, mutta on aina parempi tietää, ettei asia vahingossakaan loukkaa ketään muuta tai saa ketään muuta pahoittamaan yhtä pahasti mieltään tai ajattelemaan asiaa yhtä paljon.

En haluaisi muuta kuin
just because :)

~ Lilja Lumi


P.S. Aina kun katselen instagramia näen mielettömän kauniita kuvia kauniista kodeista, herkullisesta ruoasta, eläimistä, luonnosta ja kaupungeista. Instagramin katselu saa minut haluamaan matkustamaan jokaiseen kauniiseen paikkaan (varsinkin Amsterdamin haluaisin kokea), kokemaan paljon ja luo mieleeni uusia unelmia.

Just if...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...