perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulun alla

Viime viikolla en kirjoitellut, koska kaikki asiat eivät kuulu blogiin. Ei tosin ole tehnyt mielikään kirjoitella. Nyt kuitenkin ajattelin kirjoitella vähäsen.

Ei ole tullut otettua oikein kuviakaan viime aikoina paitsi muutama.


Paketointipuuhasteluja. Rakastan kyllä paketointia ja lahjojen valitsemista, mutta siitä kerroinkin viime kerralla. Ehkä tällä hetkellä harmittaa yhden paketin puuttumista, koska se on edelleen siellä postissa suuren kokonsa vuoksi. Ja sitten ne varmaan lähettävät sen Helsinkiin, eikä sinne, minne pitäisi. No onneksi tämä lahjan saaja sanoi, että tärkein lahja olisin minä. Voi äiti <3


Viime sunnuntaina ystäväni tuli käymään ja kävelimme Tuomiokirkolta ensin kurkistamassa sisälle kirkkoon ja sitten kiersimme Tuomaantorin läpi, kunnes päädyimme lempikahvilaani ja sen jälkeen Stockmannille.


Pulla, jota ei pitänyt syödä hävisi aika nopeasti lautaselta. Ei ollut hyvä olo sen jälkeen, mutta ei sitä kannata enää harmitella. Tosin siitä taisi alkaa sellainen joka päivä herkuttelu ja melkein hankin itselleni flunssankin. Ja on kyllä ollut aika väsynyttä, joten sokeri on ollut tervetullutta. No nyt jouluna vähän herkuttelee, niin tammikuussa sitten vähentää ja terveellistyy jälleen. 


Tässä kuva yhden salikäynnin jälkeisestä maisemasta ja sumuisesta säästä. Kamerassa ei siis ole vikaa, vaan ulkona todellakin oli tällaista 18-20 välillä. Seuraavana aamunakin oli vielä sumua, kunnes sää selkeni. Jännittävää. Olen yrittänyt käydä joka toinen päivä salilla, mutta välillä se jää väliin. Onneksi voi joka päivä tehdä kotosalla pientä kehonpainotreeniä, kyllä sekin auttaa.

Ei ole ollut viime aikoina oikein jouluinen mieli. Vaikka on kuunnellut joululauluja, nähnyt valtavasti joulumainoksia ja kaupoissa pyörinyt tonttuhommissa, niin silloinkin tuntui kummalliselta, että miksi ostaa niitä lahjoja. On tuntunut, ettei ole vielä valmis jouluun, kun ei ole ollut joulutunnelmissa. Ollut kyllä valmis lähtemään lomalle ja nyt tulikin vähän pidempi loma. Töissäkin olen puhunut Taavi-tontusta, ihan kuin hän olisi ihan oikeasti toinen henkilö, kolmannessa persoonassa. Olen puhunut hänestäkin niin paljon, vaikka olen itse loppujen lopuksi ollut se tonttu. Johtuneekohan joulumielen puute lumen puutteesta vai mistä. Jospa tulisi pian lunta.

Tänään se kuitenkin iski laitettuani puljun kiinni ja istuessani bussissa katsellen bussiaikatauluja moneen suuntaan eri päivinä. Yhtäkkiä ei osannutkaan keskittyä yhtään mihinkään, vaan hymyili typerästi ja tuntui, että silmät säkenöivät. Olen ostanut bussimatkan Turkua päin huomiseksi aamuksi, mutta voin vielä napata yöbussin. Saa nähdä.

Nyt pitäisi pakata kassi ja lahjat kapsäkkiin. Sekä siivota asunto siihen malliin, että on kiva palata 27. päivä siistiin asuntoon. En tiedä, saanko yöllä nukuttua. Tänäkin aamuna otettuani jatkotorkut näin erittäin kummallisia unia mm. valtavasta kirjastosta, missä oli erillinen parodiaosasto ja yritin löytää oikeiden kirjojen ja muiden materiaalien osaston. Siellä oli mm. tutun leffan jatko-osa nimetty Tyhmeliini II:ksi. Mietin vain, että miten pääsen pois sieltä. Sinne kirjastoonkin meni todella outo reitti, Kampintorilta nousi hissi sinne ylös ja sitten siinä oli vielä silta. Ehkä mieleni prosessoi tietämättäni uutta keskuskirjastoa. Aika hassua. Nyt vasta huomasin ajatuksissani, että sitähän siihen yhden rakennuksen taakse ollaan juuri rakentamassa.


Kuva googlesta

Ihanaa joulua!

~ Lilja Lumi

Joulun synty

Sanotaan, että keijukainen syntyy
vauvan ensinaurusta
viattomuuden siemenestä
Mistä tontut sitten syntyvät?
Mistä joulu on tehty?


Joulun aikaan ja taikaan lasketaan
kaksikymmentäneljä yötä ja päivää
Luukku kerrallaan
jännitystä moninkertaistetaan


Joulun lähestyessä alkaa ilmassa tuoksua
näkemättä ikkunoiden ohi juoksua
Näkemättä punaista hattua
kulkunen kilahtaa, pitipäs sattua


Ruokia tuodaan pöytään,
kynttilät sytytetään,
mausteet herättävät silmät näkemään
ei ripausta joulumieltä
vaan kattilallisen puuroa


Joulu on tehty hyvästä mielestä
ja lempeästä kielestä
Naurusta ja ilosta
vaikka joskus leikitään piilosta

Jouluun kuuluu paljon iloa
sekä hieman liikakiloja


Mistä joulu oikeasti on tehty?
Mistä se syntyy?


Joulu syntyy
uskosta ihmisten hyvyyteen
uskosta onnellisuuteen
uskosta lapsuuden unelmiin
joita voisi kantaa koko elämän hetkiin


(löysin arkistosta 24.12.2013)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...