sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kahvin tuoksua Fredrikinkadulla

 


Tämän päivän aamupala. Oli banaaneja ja kaksi kananmunaa tallessa, niin juuri sopivaksi pieneen satsiin banaanilettuja. Nopeastihan ne tuli tekaistua. Keitin samalla kahvin ja surautin smoothien, johon laitoin smoothiepussin eli nykyisin pakastealtaista voi löytyä smoothiepakkauksia, joissa on kolme pussia ja niiden sisällä neljä tai viisi eri hedelmää monikossa. Pakkauksen ohjeessa lukee, että lisää 2 dl omenamehua tai haluamaasi mehua ja surauta tehosekoittimessa sekaisin.

Näitähän voi hyödyntää vaikka mihin osana suurempaa smoothieta, mutta on hyvä pelkkinä hedelminäkin ilman ylimääräisiä rahkoja ja superravinteita. Tänään kuitenkin surautin hedelmien sekaan purkin maitorahkaa, reilu 2 dl god morgonin omenamehua, lorauksen (voiko niin sanoa marjojen kaatamisesta?) mustikoita ja puolukoita ja sitten sekaisin. Hyvää tuli! Saman väristä kuin tuo liila froteelakana lautasen alla.

Ja kahvia en edelleenkään juo mustana. Kahvia on nykyisin vähän vaikea juoda muutenkin, kun on lämmin ja ennen lämmintä kautta se ei oikeastaan muutenkaan maistunut. Työpäivinä saatan korvata kahvin lasillisella appelsiinimehua ja juoda töissä päivällä kahvia, mutta töissäkin se jää puoleen kuppiin ja loppukuppi ehtii jäähtyä, kun ei vain maistu.



Otsikolla oli tarkoituskin. Ajatus lähti siitä lähteä Fredrikinkadulle, että halusin löytää kaikki Helsingin erikoiskahvilat, varsinkin raaka- ja luomukahvilat. Etsin hetken netistä, kunnes törmäsin tähän sivustoon eat.fi ja löysin saman tien kaikki Helsingissä sijaitsevat kahvilat ja ravintolat. Katsoin, että Kissakahvila ja Kakkugalleria sijaitsevat Fredrikinkadulla ja Fredrikinkadun jälkeen tulisi Iso Roobertin katu, kun menisi kolmosratikalla. Päädyin Fredrikinkadulle eli olin joko Punavuoren tai Ullanlinnan alueella (en tiedä vieläkään, mutta ilmeisesti siellä, missä sijaitsee Kasarmikatu ja Tarkk'ampujankatu, niin siellä sijaitsevat värikkäät talot. Se paikka pitää joskus löytää ja käydä kuvailemassa.

Katselin Fredrikinkadulla ympäriinsä ja näin kiinnostavan putiikin nimeltä Day, mutta en nähnyt missään päin kahviloita paitsi Picnicin, enkä tiennyt, mihin suuntaan olisi pitänyt lähteä. Kävin Picnicillä sitten juomassa jääkahvin, syömässä broileri-ciabattan ja granola-hedelmä-jogurtti-välipalajälkkärin. Ulkona ei todellakaan ollut yhtä lämmin päivä kuin perjantaina ja harmittelin, ettei ollut pitkää paitaa farkkutakin alla. Olin löytänyt kaapista sandaalit, mutta paljailla varpailla ei ollut kylmä, vaan käsivarsilla. Lähdin syötyäni käpöstelemään Fredrikinkatua eteenpäin ja törmäsin kivan lelukaupan Zicco lisäksi hauskaan karkkikauppaan nimeltä Roobertin Herkku.


Siis koko kauppa vain karkeille! Tämä veikeä mainospyöräkin oli siinä edustalla. Oikeastaan juurikin se kiinnitti huomioni, en olisi muuten nähnyt tätä pientä putiikkia. Mitä erikoista juuri tässä karkkikaupassa oli on sen sisältämä valikoima, joka on tavallisesta poikkeava ja se sisältää erikoisia karkkeja ja paljon englantilaisia karkkeja. 


Enemmän kuin karkkeja himoitsin näitä karkkikoruja. Niin syötävän näköisiä!


Irtokarkeissakin löytyi paljon sellaisia, joita en ole koskaan ennen nähnyt. Pitää joskus uudestaan tuolla vierailla, vaikutti mieluisalta paikalta.



Luovutin siltä päivältä kahviloiden osalta ja menin takaisin Kampin alueelle bussilla numero 18, joka kulkikin Fredrikinkatua koko matkan Kampin eteen. En ole koskaan jatkanut Kampista Eiraan, mutta nyt tulin takaisin siltä suunnalta ja ajattelin, että olisi todellakin pitänyt jatkaa. Näin ohimennen BrkLyn Bakeryn, Brooklyn Cafen, Kakkugallerian ja Kissakahvilan ja muutamia poikkikatuja, joihin olin törmännyt kahvilalistaa selatessani. Pitäisi vain tehdä tuo reissu jonain aikaisena arkipäivänä, koska jotkut kahvilat, kuten työkaverini kertoma Rupla - kahvila, ovat lauantaisin ja sunnuntaisin kiinni tai auki vain hyvin vähän aikaa. 

Nyt voi laittaa sopivaa rauhallista musiikkia soimaan ja nauttia aurinkoisesta päivästä :)

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...