keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Aisteilla nauttien


Sunnuntaina aurinkoisesta päivästä nauttien Roasbergilla nautin jääteetä ja heidän oman herkkunsa. Haluaisin kyllä oppia tekemään itse jääteetä, niin se ei olisi sokerista tai sitten löytää jostain kaupasta sokeritonta jääteetä tai hyvän vaihtoehdon sille, joka maistuu mieluiten sitruunalta.


Sunnuntaina vai maanantainako metsästin Ruohonjuuresta Arganöljyn ja Mossan Youth Defence puhdistusvaahdon. Puhdistusvaahto on todella miellyttävä kasvoilla ja sen tuoksu suloinen. Koostumukseltaan ekaa kertaa kokeillessa en vain halunnut lopettaa sen hieromista kasvoille, koska sen tuntu on niin pehmoisa. Huuhdeltaessa se jätti ihon hyvin pehmeäksi ja puhtaan tuntuiseksi. Arganöljyä kokeilin kasvoille ja se reagoi suunnilleen samalla tavoin kuin oliiviöljy, tuoksussakin on jotain tuttua. Olen näitä vasta pari päivää kokeillut, mutta uusia epäpuhtauksia ei ole päässyt ainakaan syntymään.

Tänään ostin Ruohonjuuresta Mossan paljon kohutun miselliveden. Todella moni yritys on valmistanut oman misellivetensä, mutta valitsin Madaran ja Mossan välillä Mossan, kun en tiennyt, että moni muukin ihonhoitoon erikoistunut yritys nykyään tuottaa niitä. En oikein löytänyt pikavilkaisulla netistä, mikä ihmeellisen miselliveden perimmäinen tarkoitus on paitsi että se on parempi kuin kasvovesi, mutta kerron, kun olen jonkin aikaa käyttänyt. Kämpille tultua pyyhin sen kanssa kerran kasvot ja oli ainakin miellyttävä tuoksu, tuntu ja jätti kasvot raikkaan näköisiksi.

Hankin myös Mossan päivävoiteen sekaiholle. Nyt siirryn kokonaan luonnontuotteisiin ihonhoidossa. Aiemmin olen hankkinut Mossan sävyttävän päivävoiteen, jonka tuoksu on miellyttävä ja tuntu iholla kevyt, mutta ei se tosiaan ole mikään peitevoide. Pitää olla aika virheetön iho sitä käyttääkseen. Se kyllä häivyttää epätasaisuuksia ja saa ihon näyttämään virkistyneeltä. Ihonhoidolla pyrin juurikin siihen, ettei iholla olisi epäpuhtauksia eikä punoitusta, vaan iho olisi niin kaunis, ettei sitä tarvitsisi millään meikillä peittää. Riittäisi vain ripsiväri ja huulipuna. Tuntisi olonsa hehkuvaksi ja näyttäisi myös siltä. Siksi parhaillaan teen ruokaremonttia myös sisäisesti ja nautin hyviä nesteitä. Kyllä sitä yrittää tehdä hyvää itselleen parhaimpansa mukaan ja voi myös innostaa muita, jos joku haluaa.


Pyörämaisemia eiliseltä.

Tänään.
Töissä yllättää väsymys kesken päivän. Ja olen juuri juonut kahvia. Sinnittelen, että pystyn keskittymään kuulemaani. Mistäköhän tämä väsymys yhtäkkiä tuli: kahvin vähentämisestä? Yhtäkkiä tipahtaneesta lämpötilasta ja pilvisyydestä? Painavasta ilmasta? Sokerin vähentämisestä? Liian vähäisestä veden juonnista? Vaihtoehtoja voi olla useita. Haukottelin itsekin lasten mennessä nukkumaan ja olisin halunnut myös käydä pitkäkseni. Onneksi on kahvi. Onneksi mutta toisaalta voisi pysyä hereillä ilmankin kemiallista piristettä elimistössä. Joidenkin ihmisten seura piristää minua niin että saatan olla yhtäkkiä ylivirkeystilassa. Ei pysty edes nukahtamaan, koska on hypertila. Endorfiini-purkaus.

Nukuin viime yönä tarpeeksi, varmaankin kahdeksan tuntia ja heräsin hetken ennen kelloa. Joka ilta olen yleensä yhdentoista maissa sulkemassa silmiä ja unikin tulee nopeasti. Nukahdan helposti.

Kesken päivää usein iskee väsymys, joka menee ohi. Iltaa kohden vireystila jälleen nousee, mutta onneksi se laskee siinä yhdentoista maissa. Oikeastaan hyvä asia. Tietää, milloin väsymystila iskee, niin osaa varautua siihen.

Töiden jälkeen hain paketin postista ja hyppäsin ratikkaan, joka vei Stockmannille. Kuljin hajuvesiosaston läpi ja tuoksutin muutamaa tuoksua. Yksi hajuvesi tuoksui niin hyvältä, että vedin sen tuoksua keuhkot täyteen kylkiluihin asti.


Menin Espresso Houseen ja jonotin. Tilasin vaniljalatten ja kanapiiraan. Barista höpötti koko ajan cappuccinosta ja teki vahingossa vaniljacappuccinon. Hän pahoitteli asiaa ja tarjoutui tekemään myös sen latten, mutta kuitattiin se naurahduksella ja humoristisella ja ymmärtäväisellä kulmien kohottelulla ja sanoin, että sainkin erikoiskahvin. Eipä latten muuttuminen cappuccinoksi haittaa, niissä on niin pieni ero. Hän höpötteli siinä kahvia tehdessään kanssani ja aistin, kuinka mukava henkilö hän on. Saan henkilöistä erittäin helposti erilaisia viboja, minkälaisia he ovat ja tykkäänkö heistä vai en.

Syömisen aikana selasin vain instagramia ja katselin kuvia. Tänään on lepopäivä liikunnasta. Eilen tosiaan pyöräilin sen 16 km jälleen. Saatuani kanapiirakan ja cappuccinon loppuun kävin kerrosta alempana, joissa sijaitsee karkkia, hygieniaa ja kosmetiikkaa. Tai no, sijaitsi, koska karkkien kohdalla oli lähes pelkästään tyhjää kiiltävää lattiaa. Ilmeisesti karkit ovat siirretty kokonaan alemmas ja tyhjälle paikalle tulee jotain muuta.

Katsoin, josko löytyisi Mossan tuotteita, mutta eipä löytynyt niin täytyy kipaista Ruohonjuuren kautta. Haistelin Bodyshopin mango-suihketta ja suihkautin sitä dekolteelle. Se hurmasi hajuaistini ja oikeastaan tunsin lähes, miten sähköviesti kulki aivoissa mielihyvän alueella. Voisin sanoa eläväni vahvasti tunteilla, positiivisilla tunteilla. Elämäni historiassa on ollut niin paljon synkkiä pilviä, että nyt on aika nauttia.

Ja nyt on aika vihdoin mennä suihkuun nauttimaan pesusta :)

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...