torstai 21. toukokuuta 2015

Onnellinen jälkityhmyri

Kun luin ja näin Finlaysonin Kesäkuu-keräilyn K-kaupoissa, niin ajattelin heti, että "Has to have it!" Kävin Munkissa ja siellä ei ollut tietoakaan niistä. Kävin myös Turun Citymarketissa, mutta ei missään näkynyt. Ajattelin jo, että mitä ihmettä, eikö se kampanja olekaan vielä alkanut ja olin hämilläni. Tein Keskolle kyselyn asiasta ja sieltä tuli vastaus, että se on vain K-marketeiden keräily, eikä suinkaan supermarketien tai citymarketeiden, vaikka ne K-kauppoja ovatkin.

Aloin sitten pohtia, mistäpä löytäisin lähimmän K-marketin ja päädyin eilen bussimatkan yli Paciukseen. Siellä tönötti kampanjan muut tuotteet: tyynyliinapakkaus, essuja, pyyhkeitä, aluslakana, uunikinnas ja patalappu, mutta ainoa kohta, mikä ammotti tyhjyyttään oli se, missä pussilakanasetin olisi pitänyt olla. Laitoin suunpielet alaspäin ja menin odottamaan bussia kotio. Näin seuraavan K-marketin ihan vähän matkan päässä, mutta eihän siellä mitään ollut, koska se oli yhteydessä huoltoasemaan eli pieeni. Harmistus.

Tänään töiden jälkeen kävin työpaikkaa vastapäätä olevassa K-marketissa, kun työkaveri siitä vinkkasi. Ihme juttu, etten tiennyt sen kaupan olevan K-marketti, vaikka siitä niin usein ohi kävelenkin. Onhan se toki totta, ettei K-marketeja niin paljon huomioida (tai no mie en huomioi). Siellä oli sama juttu kuin Paciuksessa: no luck.

Otin seuraavan bussin, joka tuli vastaan, vaikka se olisikin mennyt Kalasatamaan, mutta ajattelin, että miksipäs ei, onhan sielläkin K-market. Hyppäsin kyydistä, kun näin K-marketin, mutta sekin oli joku huoltsikka-market, jossa ei tietenkään niitä kampanjatuotteita ollut. Etsin bussia ja kysyin yhteen osuttuani, menisikö hän keskustaan - eipä mennyt, mutta neuvoi miut ystävällisesti 200 metrin päässä olevalle metroasemalle. Nousin siis Kalasatamassa (jonka luulin olevan länsisatama, mutta ei) Ruoholahteen menevään metroon ja hyppäsin Hakaniemen kohdalla pois, koska siellä olisi K-market. Kadulla se siinä törötti kadun toisella puolella ja siellä oli jopa yksi pussilakanasetti, jonka nappasin itselleni.

Siinä kohtaa olin kyllä jälkityhmä tai viisas, miten sen nyt ottaa, koska vasta seuraavassa kaupassa tajusin, että olisin voinut niitä merkkejä passiin pyytää, koska viidestäkympistä saa viisi merkkiä, mikä olisi riittänyt -50% seuraavasta pussilakanasetistä (jonka löysin Asematunnelista ja tajusin sen vasta siellä). Kyllä ketutti oma tyhmyyteni tai oikeastaan ajattelemattomuuteni, mutta sellaista sattuu. Ehkäpä ensi kerralla on viisaampi.

Tässä ne viimein kuitenkin ovat! <3





Tiedän tiedän, että ne pitäisi pestä, mutta meidän perheessä ei ole koskaan ollut tapana. Tosin ne eivät ole koskaan ennen haisseet etikalta, vaan hyviltä vähän niin kuin uudet vaatteet tai kirjat. Ramppasin kuitenkin niin monessa kaupassa, kun löytyi vasta viidennestä ja kuudennesta kaupasta, että haluan ne vain käyttöön. Voihan niitä hetken käyttää, pestä ne sitten ja sitten käyttää uudelleen. Ne ovat vain niin ihanat! Skippasin salinkin, koska siinä kohtaa, kun salille olisi pitänyt mennä, niin jalat sattuivat jo sen verran kaikesta siitä kaupoissa kiertelystä, portaiden noususta ja kävelystä, että hyvillä mielin siirrän toiseen kertaan. Pitää vain muistaa nostaa vesikiintiötä.


Kotiateriana töistä tultua oli tällainen taco-kanasalaatti kaupasta. Hauskoja vivahteita taco-lastuista kyllä juuston, kanan ja salaatin seassa ja hyvää salaatinkastiketta. Kesä kun tulee, niin tekee muutenkin mieli syödä raikkaasti ja kevyesti. Kesällä tekee mieli olla kevyt ja se on helpompaa myös, koska lämpimiä aterioita ei tee kovasti mieli syödä kesällä, kun on muutenkin niin kuuma ja tekee mieli vain ulkoilla paljon. 

Töissä oli hassua, kun aina kahvitauolla 12:30-14 aikoihin tekee mieli juoda kahvia, mutta tänään olin ottanut Nescafen kaakaon mukaan, jonka sekoitin kahteen desiin kuumaa vettä. Ajattelin sen jälkeen juoda kahvia, mutta kahvi maistui kuralta ja päivän kuuma-annostus tuntui olevan täynnä. Kesällä tekee mieli juoda kahvikin kylmänä, jos ollenkaan. Siinä kahvia siemailtua tuli mieliteoksi vain vesi - ehkä keho alkaa vihdoinkin tunnistaa, mikä on hyväksi sille. 



Ensimmäinen herhiläinen, jonka tänä vuonna näen <3 Ne on niin söpöjä! :)


Otin takaovelta kivaisan kuvan. Otin kuvan muurahaisestakin, mutta se oli niin pieni, ettei kamera viitsinyt tarkentaa. Mutta kohta haen nuo ihanaiset lakanat ulkoa ja käyn suihkussa. Sitten voi käpertyä noihin ihanuuksiin :)

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...