keskiviikko 31. heinäkuuta 2024

Kesäloman loppu

Aamumussutukset. Nyt töiden alettua olen jättänyt banaanin pois ja syön sen välipalana. Olen katsellut videoita chia-vanukkaiden ja tuorepuurojen tekemisestä ja miettinyt tehdä sellaisen huomiseksi aamuksi. Meinaa tosin loppua päivästä jälleen tunnit kesken, kun pitäisi yrittää tähdätä kymmeneksi nukkumaan.


Kisu-söpöläistä ja uudessa maistissa Zoega-merkkistä kahvia.











Tuli käytyä Talvipuutarhassa, joka sijaitsee lähellä Töölönlahtea. Sisällä oli kaunista, ihana vehreys ympärillä. Mietin, että sinne olisi mukavaa tulla lukemaan kirjaa, mutta aika hiostavaa siellä oli sisällä, kun oli lämmin ilma ulkona. Pitää käydä talvella ja tunnustella, onko siellä erilaista.


Taattua kesäruokaa eli Nom Vietnamese Kitchenin kesärullat tofulla.

Pre-workout banaanileipä sekä kahvia Oma maa - kahvilassa, minkä jälkeen kävin salilla juoksemassa. Sen kerran jälkeen olen pari kertaa myös käynyt juoksemassa. Joka kerta haluaa juosta vähän pidempään ja kauemmin. Kyllä tämä tästä!

Nämä ovat UFFin kolmen euron päiviltä plus yhdet mustat legginsit, jotka eivät ole kuvassa. Pystyraitapaidasta tuli suosikkini kertaheitolla.

Kävin kuvailemassa Bulevardin kaunista arkkitehtuuria samalla, kun vierailin Bulevardin UFFissa yhden euron päivänä. Sieltä ei tarttunut mitään edes sovitettavaksi asti - kolmas UFF, josta olen halunnut mahdollisimman nopeasti päästä ulos.

Kivat kukkaset ja eikö olekin kiva tämä pystyraitapaita.



Perjantaina kävin Oma maa - kahvilassa syömässä dumplingseja nepalilaiseen tapaan, jotka olivat toki hyviä, mutta ruoalla kesti laskeutua enemmän kuin luulin, jopa viisi tuntia. Täyttävää ruokaa, mikäs siinä. Ja kahvia kyytipojaksi. 
Olen alkanut kotona syödä jälleen kreikkalaista jogurttia pähkinöillä ja jogurtilla iltapalaksi.


 




 
Lauantaina isä ja emäntänsä tulivat Helsingissä käymään. Tarjosin heille uunituorella banaanileipää, jota leivoin vihdoin ja viimein ekaa kertaa, sekä asiaankuuluvasti kahvia. Sen jälkeen lähdimme käpystelemään Töölönlahden ympäri Kansalaistorille, jossa oli Little Italy festival - tapahtuma, jossa viivyimme hetken. Italiasta oli tullut ruoka-alan ammattilaisia tarjoamaan apettaan suomalaisille.

Istuttuamme hetken kävimme Oodissa, kun isän piti nähdä se. Lähdimme takaisin kohti kämppääni maisemakierrosta pitkin ja lähdimme Vanhankaupunginkoskelle katsomaan vesiputousta, kalaportaita ja lähdimme kohti Lammassaarta ja Kuusiluotoa katsomaan ja silittelemään lampaita. Olin jonkin aikaa harmissani, että pitkospuut Lammassaaren ja Kuusiluodon välillä oli korvattu tukevalla normikävelysillalla. Parempi se toki on vastaantulevien ihmisten ohittamiselle, mutta pitkospuissa oli vain tiettyä tunnelmaa.

 
 
 
 
Synttärini ovat pian, mutta isä ei päässyt juuri sinä viikonloppuna paikalle. Sain lahjaksi pyytämäni kalenterin, söpön kasvin, hauskan kortin ja kauniin kassinkin.
 
Kisse tykkää makoilla sylissä ja vieressä. Tykkää läheisyydestä.




Sunnuntaina näin ystävää, kävimme kirjakaupoissa tutkimassa ja etsin kivoja kyniä. Kävimme myös Roundissa mutustamassa donitsit. Oli mukavaa. Minulle on tärkeää nähdä ystäviä, vaikka kyse olisi lyhyestäkin ajasta. Kaikki aika on arvokasta.

Loma oli ja meni. Viisi viikkoa vierähti. Muutamassa kahvilassa ja parissa ravintolassa tuli käytyä. Eipä tullut hankittua nojatuolia, vaikka vielä se on mietintämyssyssä. Tuli käytyä Turussa, äidin luona, Nauvossa ja nähtyä pari Turun kaveria. Tuli käytyä jopa Nuuksiossa vaeltamassa ja aloitettua uudestaan treenaaminen salilla. Silti tuntuu, että lomasta jäi jotain puuttumaan. En käynyt ulkomailla, kun en ole miljonääri. Muutamassa maassa kyllä haluaisin käydä vielä joku päivä. 

Töissä on kyllä alkanut tosi mukavasti ja nyt pitää taas viilettää, että ehdin bussiin. See ya!

Koiramäen pajutallin syksyä

Viime viikon perjantaina kävin ystävän kanssa Tuusulassa Koiramäen pajutallilla. Oli ihana ilma ja pajutallin pihalla oli kauniita kurpitsa-...