sunnuntai 13. elokuuta 2023

Uusi kaunis kotini

 
Tässä eteinen ja ihana Vallilan luontopolku - matto. Vihreä ovi on saanut paljon kehuja ja onhan se ihana, jykevä ja kauniisti kaiverrettu puuovi. Minulla on myös oma ovipuhelin, jossa on tosi kova pirinä. Kivasti kaappitilaa myös tässä tuloeteisessä ja kolmas ovi on siivouskaappi. 

Eteisessä on sähkökaappiko ehkäpä. Magneetteja ei saanut jääkaapin oveen, mutta onneksi silti löysin sopivan pinnan, johon magneetit kiinnitin. Ovat jotkut kulkeneet monta vuotta mukanani ja ehkä nämäkin jotenkin kuvaavat persoonaani. Enää en kyllä yhtäkään jääkaappimagneettia halua.


Kaunis keittiö, jonka täytin kolmella kodinkoneella, parilla kuvalla ja tuossa kulmassa seinän kaarevuuden takia on kissapuu. Tämä asunto on sellainen, jossa ei oikein voi vaihtaa mielensä mukaan tavaroiden paikkoja, vaan kaikelle on oma paikkansa. 

Kaksi korkeaa ikkunaa ovat sisäpihalle päin ja näen joka päivä keltaisen ja valkoisen talon. Tässä ympärillä on myös paljon värikkäitä kauniita taloja. Tämä talo on tosiaan rakennettu 1937, mikä näkyy huonekorkeudessa ja paksuissa seinissä ja ikkunasyvennyksissä. Rakastan asua täällä, kauniin arkkitehtuurin keskellä.
 

Jääkaapin päällä on tilaa. Sinne pääsivät Josef-pupu, kaksi nallea, härkä-taulu sekä vieraiden tuomat kukkaset, jotka ovat nyt vaihtuneet punaisiin perjantai-kukkasiin, jotka löysin itselleni kaupasta. 
 

En ole varma, milloin nämä asunnot entisöitiin/ remontoitiin uusiksi, mutta itse rakastan valkoisia pintoja sekä Tämä tummahko tiskipöytä sietää hyvin kosteutta. Oraksen kaunis hana ja tiskiallas Tässä keittiössä. Tuon aukon leikkuulaudan ja kuvan yläpuolella on nyt täytetty harmaalla UPOn mikrolla. 
 

Siinä kissapuu vinon seinän edessä sekä kissan ruokapaikka. Juomakuppia pidän ylhäällä hanan lähellä ja kissa onkin nyt saanut helposti aamuin ja illoin vettä. Ei ole vesikuppi kaukana niin kuin aiemmin. Kaunista valkoista keittiön kaappia koristaa keväällä yhdeltä asiakkaalta saatu kortti, joka muistuttaa, että "olet kultaa ♡" mikä on hyvä muistutus jokaiselle.

Pidän seinällä tätä joku vuosi sitten isältä saatua korttia vanhanaikaisella kameralla kuvaavasta tytöstä. Haluaisin löytää enemmänkin näitä kortteja, missä on väriläikkä seepiapohjalla. Kortin takanakin on kaunis muistutus 

Lupaa, että muistat aina: 
Olet urheampi kuin uskot,
vahvempi miltä vaikutat
ja viisaampi kuin tiedätkään
 

Tässä ruokailutila ja kaunis lamppu, jonka löysin vuosi sitten Torista ihanalta ihmiseltä, jota edelleen ajattelen silloin tällöin. Pöydän löysin tätä kotia varten Torista ja sain sen vain hetken sen jälkeen, kun toisen päivän muuttokuorma oli lastattu asuntoon. Pöytä on alunperin Maskun kalustetalosta ja tuolit IKEAsta. 

Makuunurkkaus ja kolme kaappia tilaa mitä sinne haluaakin laittaa. Minulla on viimeisessä seinän viereisessä kaapissa vaatteet, mikä saattaakin osoittautua sinä päivänä hankalaksi, kun tuodaan 120cm leveä sänky. Tykkään yöpöydästä ja kirjahyllyköstä juuri tuossa, mutta hieman leveämmän sängyn kanssa eivät tule enää siihen mahtumaan. Pitänee keksiä jokin luova ratkaisu. Mummin antama taulu on pitkään viihtynyt tuon lokerikon päällä.

Lähempää tarkastelussa kaunis jalkalamppu sekä unisieppari. Ei ole tähän mennessä ainakaan tullut pahoja unia tässä asunnossa. Näkyy selvästi myös ikkunakorkeus. Vähintään 50 senttiä on siis tämä huonekorkeus ns normihuoneita korkeampi, mikä tuo tähän asuntoon entistä enemmän viihtyisyyttä ja tilan tuntua. Jos katto olisi vielä korkeammalla, niin tämä ei olisi enää viihtyisä. Arkkitehdillä on ollut selkeä visio huonekorkeudesta. Voisikin tarkistaa, jos jostain löytyisi arkkitehdin nimi tälle talolle. 



 
Vihdoin ja viimein kylpyhuone, joka suureksi osaksi vaikutti päätökseeni kahden asunnon välillä. Toisaalta sekin, että vaikka tämä asunto oli sitä toista viisi neliötä pienempi eli 28 neliötä, niin tämä vaikuttaa paljon suuremmalta valoisuuden, huonekorkeuden ja ison kylpyhuoneen, jossa on myös iso ikkuna tuomassa valoa, takia. 

Lattia on muuten lämpimän harmaa, mutta keskellä on kaunis valko-harmaa laattakuvio. Kylpyhuoneessa on myös säädettävä lattialämpö, jota käytän nyt toistaiseksi vain kuivaamaan lattiaa suihkun jälkeen. Suihku on Oraksen niin kuin hanakin pesualtaassa, tosin pesuallas on IDO-merkkinen niin kuin pyttykin.

Suihkuseinät ovat hauskat, kun ne pystyy kääntämään kaksinkerroin ja suihkukopiksi sekä kuivuttuaan ne voi kääntää seinää vasten. Suihkuvesi ei karkaa suihkukopin ulkopuolelle.

Pöntön yläpuolella on lämpöpatteri ja seinään on kauniisti upotettuina pyyhekoukut, johon pääsi myös asiakkaalta jonain vuonna saatu kettukoriste, joka on ennen viihtynyt ovikoristeena kahden asunnon ulko-ovessa. Kauniit valkoiset laatat seinissä ovat niin vessassa kuin keittiönkin puolella. 

Korkea ikkuna tuo valoa kylpyhuoneeseen.

Tämä Kodiston asunto on ihana, kaunis ja valoisa sekä alkoi tosi nopeasti muuton jälkeen tuntua kodilta. Täällä on rauhallista olla. Täältä on myös loistavat kulkuyhteydet joka suuntaan.

♡♡♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...