sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Luontoa, arkkitehtuuria ja kauneudenhoitoa






Viime sunnuntaina näin kamusta ja kävimme vähän kaupoilla käytyämme ensin Kaivopihan Espresso Housessa, josta en tiennyt mitään. Oli oikein kotoisa paikka ja isompi kuin ulkoapäin uskoisi. Palvelukin oli todella ystävällistä. Söin kohtuuhintaisen vitriinissä näkyvän avokado-artisokka-siemenleivän, joka oli hyvää ja otin jääkahvin siihen seuraksi, kun tuntui, että voisi välillä juoda virkistävän viileääkin kahvia.  Ihana keväinen päivä oli. 

Matkalla menimme My O my - myymälään, joka sijaitsi olisiko ollut Forumin kyljessä. Olen tottunut, että My O My on Tokmanneissa pienenä sivuosastona, mutta My o my - liikkeessä ei ollut mitään, mitä Tokmannien osastoilla myydään. Oi söpöä ja erikoista tuotetta, kaunista kalamaljakkoa, mutta aika hintavia tuotteita kuitenkin, niin en jättänyt mitään korvan taakse mietintämyssyyn. Menimme myös käymään Ninjassa, jonka luulin vuosia sitten kadonneen niin kuin Bijou&Brigitten, mutta bongasin sen yksi päivä käydessäni Kampin Lidlissä, joka on ilmeisesti virallisesti Sähkötalon puolella. Oih, onpa ihanaa, että Ninja on yhä olemassa. Siellä oli kivoja kauniitakin korvakoruja ja muuta, muttei tällä kertaa mitään tarttunut mukaan.








Maanantaina tapasin uutta vanhaa ystävää, jonka kanssa koira mukana menimme Tarvaspäähän kävelemään. Tulipa samalla todettua kaksi polkua, joista olin halunnut ottaa selvää, että mitä niiden päästä löytyi ja ihmettelin sekä olin innoissani löydöistä. Lisäksi olen ilmeisesti mennyt monesti Tarvaspään ohi, mutten ole kulkenut sitä reittiä, mitä kävelimme. Menimme läheltä katsomaan Gallen Kallelan museota, joka ei sillä kertaa ollut auki sekä kävimme rannassa ihastelemassa vettä ja maisemia.










Olisiko ollut heti seuraavana päivänä tiistaina, kun pitkästä aikaa kävin Munkkivuori - Pitäjänmäki - Tali - välillä metsälenkillä ja se oli ihanaa. Meni puolitoista tuntia kuvaillen ja kissa mukana, joka kierteli olkapään ja repun väliä. 



Kaaren Prismassa on parhaimmat kukat.


Tukka hyvin, kaikki hyvin - päivä perjantaina.


En ole pahemmin liikkunut tällä viikolla, mutta perjantai-aamuna heräsin niin jäykkänä, että varasin töiden jälkeen hieronta-ajan ja ajattelin myös, että on ihana lopetus arkiviikolle, kun pääsee hierontaan. Voi hertsunjupelis, kun alaselkä ja hartia-alue olikin jumissa! Toki olen työpäivänä aina monta tuntia jaloillani, mutta tällä viikolla on tullut töissä sekä harjattua hiekkoja ja haravoitua lehtiä. Olisiko ollut juuri perjantai vai mikä päivä kun heräsin myös 40 minuuttia ennen kelloa eli 4:50, kun ei vain enää nukuttanut. Eipä ihmekään, kun menen joka ilta yhdeksän jälkeen nukkumaan, suunnilleen puoli kympiltä. Tämä tyyppi haluaa vain herätä yhdessä auringon kanssa, sillä kertaa ehdin ennen auringonnousua.


Olen ehkä aiemmin tästä maininnut, mutta ehdottomasti mielestäni tämän vuoden paras jäätelö.


Päädyin pitkästä aikaa yhteen lempisupermarketeista, Postitalon K-Supermarketiin, jossa voi kuikuilla erikoisempia tuotteita, mitä ei välttämättä löydy muista kaupoista. Olen ennenkin hehkuttanut Supermarketien ihanuutta kauppiaiden mielikuvituksellisuuden takia, mutta kolme lemppariani ovat Postitalon, Arabian sekä Redin Supermarketit. 

Lisäksi löysin pitkästä aikaa hyvän pakastepizzan, Dr. Oetkerin la mia grande Rucola, pomodori & mozzarella - pizzan, kun usko Ristoranten pizzoihin on mennyt. Tylsä myös, että vaihtoivat hyviä reseptejä ja lisäsivät esimerkiksi tonnikalapizzaan punasipulia, meh. Parasta olisi opetella tekemään itse pizzansa, niin säästyisi säilöntäaineilta ja saisi päättää ihan kaikki päälliset itse.




Keskustasta kotiin mennessä ihanan ihana ilma tämän akatemian ja Hankenin kohdalla.




Kukkia kotiin ja ehkä ensimmäistä kertaa ikinä ihana lilja kotona. Yksi lempikukistani. 
Olisi hienoa tuntea enemmän kukkia nimeltä.


Aamuvenytyksiä ja öllötystä aamuleikkien ja parvekkeella vietetyn lintujen bongailun jälkeen.






Eilen näin kamusta keskustassa. Yritimme ensin etsiä murkinaa ravintoloista, mutta kun olimme kyllästyneet etsimään ravintelia, jossa olisi molemmille sopiva ei liian tyyris ruokavalikoima, niin ajattelimme haukata jotain matkalta ja suuntasimme pitkään mielessä olleeseen Seraphine - kiviliikkeeseen katsomaan kauniita kiviä ennen kuin liike menisi siltä päivältä kiinni. Monta kaunista kiviyksilöä olisin mukaani ottanut, jospa vain olisi enemmän kolikoita taskussa. 

Kiviliikkeen jälkeen bongasimme kadun toisella puolella, Eerikinkadun ja Annankadun kulmassa, kauniin kaksikerroksisen Fazer kahvilan, johon menimme nauttimaan palanpainikkeet. Otin tutun iison kylmäsavulohileivän ja harmikseni huomasin, että kananmuna päällä oli muutettu ei niin maistuvaan keitettyyn kananmunaan, kun ennen se oli ilmeisesti uppopaistettu kananmuna, jota leikatessa keltuainen hauskasti valui. Sai leivästä ja cappuccinosta silti vatsansa täyteen joksikin aikaa. 



Indiskaan myös eksyimme.







Kahvittelun jälkeen päädyimme luonnontieteellisen museon ja Taidehallin ohi Nervanderinkadulle tallustelemaan. Voi että, kun Töölössä (opin joku vuosi sitten, että Töölö on niin liki Kamppia) on vielä paljon kauniita 1900-luvun alussa rakennettuja taloja. Joskus kummastelin, kuinka koko ikänsä Helsingissä asunut ihminen ei koskaan katso ylöspäin rakennuksia ja näe niitä kaikkia ihania kauniita koristuksia rakennuksien kyljissä. Voisi tänä keväänä/kesänä ottaa uudestaan tavoitteeksi sen, että löytää ne kadut, joissa ei ole käynyt ja kuvaa kaikki ne kauniit talot Helsingissä, joista on nähnyt vilauksen jonkun toisen kuvaamana.







Kamun piti kääntyä ja lähteä kotio, joten saatoin hänet Kampin metroasemalle ja kaappasin Voi-skuutin, jolla olin eilen keskustaan tullutkin, ja lähdin samaan suuntaan Etu-Töölöön etsimään lisää kauniita taloja kuvattavaksi sekä ajelin samalla kotiin.

Piti siis alunperin tulla pyörällä, mutta nenä tuntui vuotavan vasemmalta, joten en halunnut ottaa riskiä kuntoilun osalta. On muutenkin tullut kuntoiltua tosi vähän tällä viikolla. Toki vasemman jalan isovarpaan alta jälleen sattuu ja on sattunut viikon, mutta tein eilen venytyksiä, joiden luulen hieman auttaneen. Se ei silti ole kuntoilemattomuuden syy; olisihan salille voinut mennä minä päivänä tahansa, mutta tuntui joka päivä töiden jälkeen, että jalat kaipaavat lepoa. 


Kaupan kautta kotiin. Olin jo aiemmin toisessa kaupassa tuoksutellut ihanaa espanjalaisten mansikoiden tuoksua ja ajattelin, että keho kaipaa nyt kipeästi sinkkiä sekä c-vitamiinia, joten ostin kiiwiä myös sekä mangososetta. Perjantain nautittu oikeasti ihan jees pakastepizza ja siihen päälle herkuteltu Grand dessert vanukas olivat keholleni liikaa viikon päätteeksi. Ei kestänyt kauaa, että alkoi jo ennen nukkumaan menoa nenä tuhisemaan ja aamulla vasen nenän puoli vuoti. Aina sitä sanoo itselleen, että pitää syödä terveellisesti, eikä herkutella liikaa, mutta sitten keho varoittaa vuotavalla nenällä, että on tullut liikaa herkuteltua viikon aikana eikä oikein huolehdittu hyvästä nesteytyksestä parin viime päivän aikana. Kehoni reagoi todella nopeasti, jos sen mielestä jokin on huonosti ja olen sitä oppinut kuuntelemaan. Pitää lisätä raikkaiden kasvisten ja hedelmien syömistä ja olenkin syönyt joka päivä salaattia, kurkkua, tomaattia ja porkkanaa, en vain tarpeeksi paljon. 

Toisaalta nuha voi johtua jälleen toisista nuhanenistä töissä ja kamu ehdotti, josko hankkisin kokeeksi allergialääkettä, kun minulla on kuitenkin todettu lievä risteytyspölyallergia ja korkeampi pölyallergia. Ei siitä varmaan haittaakaan olisi. Tärkeintä on kuitenkin pitää ensin huolta itsestään, että jaksaa ja kykenee huolehtia muistakin. 


Hain viime viikon lauantaina postista Áme purelta tilaamani pakkauksen, jossa oli Peel so good kuorintageeli: Tämä hellävarainen AHA/BHA-kuorintageeli tekee ihostasi vauvanpehmeän ja syväkosteutetun sekunneissa ilman kovakouraista hankaamista! Sen ainutlaatuinen ja vallankumouksellinen hedelmähappojen sekoitus poistaa näkyvästi kuolleet ihosolut, öljyn ja tukkiutuneet ihohuokoset. Näin se minulla tosiaan tekee. 

Olin niin kyllästynyt kasvojeni ihon jatkuvaan sameuteen ja epätoivottuun kukkimiseen, eikä mikään tuote tuntunut oikeasti toimivan. Tämän ohjeistuksessa kerrottiin ensin, että pitää käyttää viikon, että iho pääsee kuoriutumaan ja syväpuhdistumaan ja sen jälkeen 1-2 kertaa viikossa pitääkseen yllä tehoa. Olen nyt käyttänyt tätä viikon ja kasvojen iho on kyllä selvästi kirkkaampi ja epäpuhtaudet ovat vähentyneet. Vielä on jonkin verran matkaa edessä ihollani kauniiseen kuulauteen, mutta matka siihen on hienosti alkanut. 

Toinen tuote, minkä hankin So silky mitt - käsineen kanssa, jota en vain osaa käyttää, on Exotic Coco Colada bodybutter, joka on niin ihana tuote kuin olla vain voi! Ylellinen, syväkosteuttava vartalovoide imeytyy nopeasti ja  tekee ihosta erittäin pehmeän, hehkuvan ja herkullisen tuoksuisen. Täyteläinen koostumus sulaa iholle (on muuten koostumukseltaan ihan erilaista kuin muut kokeilemani voiteet). Voide on täynnä ravitsevaa avokadoöljyä, jojobaöljyä ja ihoa pehmentävää auringonkukkaöljyä. Kosteuttaa tehokkaasti ja pitkäkestoisesti samalla, kun se parantaa ihon elastisuutta ja tekee siitä superpehmeän. Ja näin se todella tekee. Varsinkin, kun olen käyttänyt ensin Peel so good - kuorintageeliä, huuhdellut sen jälkeen ihon ja laittanut tätä suloista voidetta kasvoille, niin kasvojen iho on tuntunut pehmeämmältä ja sileämmältä kuin koskaan ennen. 

Ensimmäistä kertaa voin sanoa, että joku tuote on ja tuntuu ylelliseltä. Todella kauniit purkit ja pullot, korkealaatuinen sisältö ja lisäksi vegaaninen, ei testattu eläimillä ja ainakin Peel so goodissa oleva lasipullo on tehty kierrätyslasista. 10/10 tuotteet kaikin puolin! Olen löytänyt vihdoin itselleni sopivan tuotesarjan etsittyäni vuosia sopivaa. Harmi etteivät tee hiushoitotuotteita.
 

Tämän päivän aamiainen plus pari ruikkaria myöhemmin. 
Nyt pukeudun ja suuntaan Kaapelitehtaalle Jäätelö-, suklaa- ja kahvifestareille alias Herkkufestareille, mikä oli pitkään mietinnässä, että mennäkö vai eikö mennä, mutta ajattelin kuitenkin mennä, kun on niitä niin kovasti odottanut. 
Keväällä on paljon tapahtumia ja juhlapäiviä. 
Tuntuu, että kevät vasta alkoi ja ihan kohta on jo kesäkin. Aika kulkee nopeasti.

Mukavaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...