maanantai 1. toukokuuta 2023

Herkkufestareista arkkitehtuurikävelylle






















Viime sunnuntaina menin sitten Jäätelö-, suklaa- ja kahvifestareille Kaapelitehtaalle kehon hälytysmerkeistä huolimatta. Anyway siellä sai maistella montaa eri kahvia, paria suklaata ja muutamaa jäätelöä, vaikka ei pääsylippu ihan kaikkea kattanut. Väkeä riitti paljon. Messuilla oli myös kombuchanurkkaus, mutta sinne jätin menemättä. 

Paras jäätelö oli Friidu, jonka olen nähnyt jäätelöaltaassa ja miettinyt joskus maistavani. Mikään ei silti voita Classicin tuplasuklaa & metsämarjat, mutta Friidu oli messujen maistuvin jäätelö. Toisiksi parasta  tai ehkä paras olisi saattanut olla Gelato Laurentiuksen jäätelöt, mutta sain maistaa vain yhtä. Paras kahvi oli Lehmus Roasteryn kahvi, jota tarjottiin Oatlyn pisteellä. 

Ihanat avainnauhatkin kiehtoivat Magee nettikaupan pisteellä sekä Tallipihan Suklaapuodin (pitää käydä siellä paikan päällä joskus!) suklaat, mutta mitään en ostanut, kun alkoi tuntua siltä, että kotiin on päästävä ja nopeasti.


Kotiin tullessa ja jo matkalla kotiin tuntui, että lämpö on nousemassa. Ensin se nousi sunnuntaina festareilta tultua 37.4:ään, sitten 37.8:aan ja sitten se olikin 38.1 ja ilmoitin työkavereille ja töihin, etten ole tulossa seuraavana päivänä kuumeen takia. Myös nenä vuosi ja alkoi myös yskittämään. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tunsin myös kuumeoireita eli vilunväristyksiä ja kosketusarkuutta kehossa. 

Pöpösille altis kun on jatkuvasti ja luulen, että myös sokerilla oli näppinsä pelissä, että pöpö pääsi iskemään. Se olikin sellainen pöpö, jota keho ei tietenkään ollut ennen nähnyt ja nosti normaalia korkeamman lämmön sitä vastaan taistelemaan. Ajattelin jossain kohtaa myös, että jospa silläkin on vaikutusta, etten ole inhaloinut aamuin ja illoin astmalääkettä sen loputtua. Astmalääke alunperinkin mahdollisti sen, että pystyin nauttimaan joistain pientä herkkyyttä, kuten maitoa, sisältävistä tuotteista. Olen sitten ottanut itsestäni kunnon niska-pers - otteen, enkä ole sallinut itselleni herkkuja, vaan olen yrittänyt syödä mahdollisimman paljon hedelmiä, marjoja ja vihanneksia nesteytystä unohtamatta. 

En salli itselleni herkkuja ennen kuin tämä tauti on kokonaan selätetty. Ei se vieläkään ole kehosta kokonaan pois, vaikka haluaisinkin. Pystyn kuitenkin pitämään oireet poissa aina muutaman tunnin kerrallaan. Harmituksekseni tajusin myös taas liian myöhään vanhat kunnon aseet eli nenäkannun alias Rainon ja hunajan, joka lievittää yskänärsytystä sekä poistaa limaa. Täytyy varmaan kirjoittaa itselleni lista seuraavan flunssan iskiessä. 

Yhtenä päivänä luulin, että tauti oli jo selätetty ja hyppäsin vähän trampoliinilla ja pyöritin pitkästä aikaa hula-vannetta. Se oli VIKATIKKI. Tai sitten se epähuomiossa nautittu dallas-pulla myös, luulen.

Parempi vain syödä monipuolisesti ja terveellisesti ja jättää herkut muille. Ei oikeastaan ole tullut edes himottua mitään karkkia tai suklaata, kun on syönyt marjoja ja hedelmiä, ja mikä tärkeintä: pitänyt verensokerin tasaisena. Takaraivossa naputtaa myös se, että "ei ne tee hyvää, et syö niitä!". 

Jokaisella toki keho reagoi eri tavoin eri asioihin ja sen takia on tärkeää yhä uudelleen tutustua omaan kehoonsa ja itseensä, että tunnistaa myös merkit siitä, että immuniteetti on laskematta, stressi nousemassa, keho kaipaa nesteytystä tai tiettyä vitamiinia tms.




My beautiful flowers, jotka juuri päätyivät roskiin. Pitänee katsoa tänään, jos löytyisi uusia. 
Myös viime postinhakureissulla ostamani Vallilan kaunis kortti.




Keskiviikkona kävin hakemassa apteekista lisää astmalääkettä ja palasin kissan kainaloon sohvalle. 






Olin happy palatessani torstaina töihin ja näin matkalla söpöläisiä kastematoja ja etanoita, joita pitää aina varoa, ettei niitä tallo. Tuo ihana valopallo! Näyttää vähän kuulta, mutta oli aurinko pilvissä.






















Oli aurinkoista mutta viileää ja tuulista.




Lauantaina olin kävelemässä Punavuoresta satunnaisiin suuntiin ja keskustaan. Mitä enemmän tulee kevät ja kesä, sitä enemmän tekee mieli kuvailla kaikkea. Arkkitehtuurikävelyksi tätä kutsuin. Rakastan kauniita taloja ja kaunista sisustusta myös, yksityiskohtia, koristeluja, tekstuuria, värejä. 
Kävin myös Roobertin herkussa Punavuoressa. Tänään ajattelin etsiä vapputorin ja ehkä ostaa sieltä metrilakua. Tai sitten vain katsella ympärille, löytää kivoja kojuja ja ihmisiä.

Nyt aurinko kutsuu ulos. 
Mukavaa vappua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...