sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Kevättä ja flunssapöpöjä ilmassa






Sitten tähän viikkoon. Maanantaina kävin katsomassa Prismassa kukkasia ja oli tosi monia ihania ja kauniita, mutta ajattelin, että lakastuvat pian kuitenkin ja saan nauttia niiden kauneudesta vain hetken. Niinpä otin kuvia. Kukat kuolevat, pääsevät hetkeksi jonkun kotia sulostuttamaan tai sitten eivät, mutta kuvissa ne säilyvät ikuisesti. 

Prismassa oli myös ihania Housen uusia astioita ja olisi ollut myös liiloina samanlaisia kuppeja kuin minulla on vaaleansinisinä, hinta kyllä vähän noussut, mutta olisihan tuollainen yksi liila aivan ihana. Tuntuu, että nyt alkaa kauppoihinkin tulla kevät ja kevään värejä. Itseäkin kovasti miellyttää tällä hetkellä vaaleanliila, vaaleanvihreä, vaaleanpunainen ja vaaleankeltainen.



Aamulla sekä illalla jonain päivänä tällä viikolla. Ihana aurinko. 


Perjantaina 3.2. oli Valon päivä. Sekä Hugon päivä. Oli myös Aino ja Alvar Aallon sekä suomalaisen muotoilun ja arkkitehtuurin päivä. Odotin aurinkoa ja onneksi se saapuikin. Torstaina oli todella huikea aurinko hellimässä myös. Ihanaa, kun alkaa todella tuntua, että valon määrä vihdoin ja viimein lisääntyy. Olen todella valmis kevääseen monin tavoin.


Suuntasin Kalasatamaan perjantaina töiden jälkeen kysyttyäni eräältä, mennäänkö Redin ihanaan Supermarketiin ostamaan karkkia, koska sieltä löytyy paljon erilaisia irtokarkkeja. Harmi kyllä kaiken muun lisäksi myös irtokarkin hinta on lisääntynyt, vaikka sitä tekee todella harvoin mieli. Törmäsin metrosta poistuttua kirpputoriin, jota en ollut ennen huomannut ja sieltä löytyi myös hauska kauppa, jossa osana ideaa oli tehdä vanhasta uutta. Siellä oli myös sloganina seinällä se, mikä olisi pitänyt kuvata, mutta se meni jotenkin näin: "Mitä jos kaikki maailman tavara olisi jo tehty". Eli pitäisi vain muokata vanhasta uutta. Todella ihana ja kestävä idea, mutta kaikki ei kestä ikuisesti. Tavaraa maailmasta pitäisi kyllä vähentää, mutta ei ole olemassa mitään sääntöä sille, että ihmiset saisivat ostaa vain tietyn määrän tavaraa ja saadakseen lisää tavaraa olisi vanhaa tavaraa heitettävä pois. Olisipa jännä utopia, jossa minimalismi olisi normi.


Verkkokaupasta tilasin kahta kahvia lempipaahtimoltani Lehmus Roasterylta samalla, kun ostin sieltä yhdelle synttärisankarille lahjan. Tosin en sitä tänään pääse antamaan, kun kuumemittari näyttää 38:aa eikä nenän sisältö ole kaikkein imartelevin. 



Sain kukkiakin, vaaleanpunaisia tulppaaneja. Tosin ne ovat ilmeisesti kissoille myrkyllisiä, joten minun pitäisi olla jatkuvasti niitä katsomassa, jos haluan pitää niitä pöydällä. Valitettavasti kissa on niistä mahdottoman kiinnostunut. Tuli myös ostettua irtokarkkia; tuli kirpeänsuolainen sekoitus, kun ei voinut suklaata ottaa maidon takia. Hauskaa se oli noinkin. Otan aina vain yhden jokaista, niin karkkiannos ei mene överiksi ja voi maistaa montaa. Tosin tuokin määrä sai mahan vähän kuralle. 

Oatibixejä hankin, koska päivällä syödyn lounaan jälkeen ei tarvitsisi illalla syödä kovin paljon, mutta pitäisi silti jotenkin tyydyttää nälkä. Ajattelin myös lopettaa joka päivä kaupassa ramppaamisen, jotta säästyisi enemmän rahaa, eikä tulisi mahdollisuutta houkutuksille.

Pitäisi kyllä olla kokonaan syömättä sokeria, kun ties minkä stressin takia ja liikkumattomuuden tai jonkun takia kehossani vallitsee jatkuva matala-asteinen tulehdus, eikä lämpöni ole laskenut kahden viikon aikana kertaakaan alle 37 asteen ja mahakin on ollut välillä kuralla. Lisäksi maidon- sekä vehnänsietokykyni on jälleen madaltunut eli tällä hetkellä sokeri, maito ja suurin osa vehnästäkin pitäisi pitää poissa mahasta ja löytää vaihtoehtoja. Kaikkein tärkeintä on hyvä olo ja terveys, se että jaksaa arjessa ja vapaa-ajalla. Olo on ollut viime aikoina aika kurja ja vetämätön. Tuntuu vain joskus, että tekisin mitä tahansa, niin ei riitä mikään hyvään oloon. Pitäisi varmaan alkaa myös joogata. Näyttää fyysisesti keholle, että teen kaikkeni sen vuoksi ja että sen pitäisi se uskoa.


Perjantai-ilta, eikä kiire mihinkään. Voi vain olla ja rentoutua, tukka letillä, pehmoinen aamutakki yllä.







Eilen oli ihanan aurinkoinen päivä, mutta aika kiristävän kylmä tuulen takia. Kävin ystävän kanssa ihanalla brunssilla pitkästä aikaa Punavuoren Relovessa. Otimme molemmat Lovian, joten saimme valita oman mielemme mukaan parhaimmat vitriinistä. Tuli kyllä maha täyteen moneksi tunniksi. 



Relovea vastapäätä oli paperikauppa, josta löysin yhdelle synttärisankarille kortin. Piti tänään mennä juhlistamaan synttärisankaria, mutta kuumemittari näytti kolmeakahdeksaa, joten pitää juhlistaa toisena päivänä. Harmitti kyllä kovasti, kun asiaa oli suunniteltu ja hankin yhden toisenkin pienen kivan eilen pienelle sankarille. Paperikauppa oli myös pieni ja sievä. Ei ole muualla samanlaisia kortteja kuin siellä. Kävimme myös Etolassa katsomassa, josko löytyisi keittiön työtason päälle kaunista tarrapinnoitetta, muttei sieltä löytynyt. Netistä katsoin, että voisi löytyä K-raudasta. 




Tuo tuoli oli niin ihana ja mahtava istua. Haluaisin samanlaiset pehmusteet ja tuolin vaalealla puulla. Toki tuonkin voisi varmasti maalata valkoiseksi. Olen miettinyt tuollaista jo viime kesänä parvekkeelle, mutta voisi tuo toimia ensin sisälläkin, kunnes ilmat lämpenevät. Se on sen verran iso ja muhkea, ettei tarvitsisi edes rahia jalkojen alle. Olisi upea tuoli lukemiseen ja rentoutumiseen. Me want!















Halusin näyttää uudelle ystävälleni lempihoodini kaupungissa ja atlantit, joten käppäilimme Punavuoressa sekä Ullanlinnassa jonkin aikaa.


Ur&Pennistä olisi löytynyt kaunis keltainen kivi, iloisuutta tuomaan. 




Löysin itseni heippojen jälkeen Töölön kirjastosta, kun se on yksi harvoja kirjastoja, joihin tulee Fit-lehti. Sitä lueskelin ja nautin ihanasta auringosta sisältä käsin, kun se tuuli ulkona oli kyllä aika kylmä. Tänään on vielä kylmempi päivä, mutta eipä tarvitse ulos mennä, kun pitää flunssaa potea. Yksikään aurinkoinen päivä ei saa olla hukattu sisällä kököttämisellä sanon minä.


Eilen illalla jo oli 37.7 lämpö ja tänä aamuna herätessä se 38. Pitää ottaa huominen sairaspäiväksi ja miettiä, millä ilveellä sitä pysyisi terveenä, ettei tarvitsisi siirtää ihania tapahtumia ja hukata kauniita päiviä. Ulkona oli tänäänkin ihana aurinko, mutta se ehti jo pilveen. Tulisipa kevät pian ja puihin lehtiversoja. Kevät on lempivuodenaikani.

Mukavaa sunnuntaita ja pysykää terveinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...