maanantai 11. huhtikuuta 2022

Maisemia ja muutama mukavaa, kuulumispostaus




Unelmoin palapeleistä ja kävin Kaaren Suomalaisessa kirjakaupassa katsomassa tätä. Tämä on tuhatpalainen palapeli, mutta helpohkon tästä tekisi monta pientä kuvaa ja samalla pääsisi unelmoimaan matkakohteista. Milloinhan saapuu se päivä, kun ei enää tarvitsisi unelmoida matkustamisesta.







Tein lettuja. Ei siis banaanilettuja, vaan ihan oikeita ja täyttäviä. Maidon sijaan käytin kuitenkin Alpron soijajuomaa sekä kermavaahto tekeytyi Alpron vispautuvasta soijajuomasta. Omasta mielestäni onnistui hyvin ja maistui hyvältä. Herkutteluseura sanoi, että maistuivat vähän palaneilta. Voisi sen pannunkin jossain välissä vaihtaa. Ja käydä hampilääkärissä vetämässä viisurit pois ihan oikeasti. Viisi päivää nyt oireillut enemmän tai vähemmän. Piti jopa ostaa uusi särkylääkepakkaus, vaikka omasta mielestäni panadol sopii paremmin hammassärkyyn kuin burana, vaikka lääkkeet väittävät toisinpäin.












Kaupunkikahvia Kärkkäiseltä neljä pakettia, kun kaupasta hankittuna kahvi on nykyään niin kallista.

Kärkkäiseltä hankin kaksi palapeliä ja pari putelia shampoota ja hoitoainetta. Ei missään muualla tunnu myytävän ja nämä näyttivät niin ihanilta. Piti alunperin eräs tuttujen karkkien täyttämä kuvallinen palapeli hankkia, mutta näiden hankittujen rinnalla (ja se kaupunkipalapeli pitää myös joskus hankkia) se näytti aika harmaalta. Palapelin teko on kyllä ollut jotenkin koukuttavaa joinain iltoina ja sitä ajattelee pelinä, joka odottaa kotona, eikä se kulje mukana kännykässä niin kuin jotkut pelit.











 






Viimeiset 17 päivää ovat kulkeneet aika verkkaisesti, kunnes ne yhtäkkiä nopenivat. Tällä hetkellä on muutto suunnitteilla. Vihdoin ja viimein. Olen tässä samassa asunnossa asunut vuoden 2015 syys- vai lokakuusta asti. On kyllä ollut mukava asunto, mutta varsinkin viimeisen kahden vuoden ajan on pänninyt tämä sijainti ja ettei tänne voi ottaa lemmikkejä. Ajattelin ensin lämmöllä ekaa asuntoani Helsingissä ja tuli käytyä katsomassa Munkkivuoressa asuntoa, joka oli sattumalta samasta talosta, missä ennen asuin. Siellä oli todella kiva asunto ja tilavakin, mutta sitten ajatukset muuttuivat, kun näin netissä yhden toisen aivan valloittavan asunnon Arabianrannasta. Siitä ei kyllä ole vielä mitään kuulunut. Munkkivuori on ihana paikka ja olen varsinkin sitä lähimetsää kaivannut. Tässä välissä kuitenkin ovat bussilinjat muuttuneet, eikä bussi kulje enää samalla tavalla töihin kuin ennen. Silti ajatukset pysyvät siellä sillä sinne takuuvarmasti saisin kaipaamani lemmikin ja pääsisi aina metsään kun haluaisi. Silti mietin, että se on liian kaukana keskustasta. En tiedä, kaipaanko niin paljon keskustaa mutta kyllä kaipaan. Ajatukseni ovat ristiriitaiset. Miksei kahdessa paikassa voi asua samaa aikaa. 

Takaisin viime aikojen tapahtumiin ja näihin kuviin. Olen alkanut syödä puuron kanssa vähän muromysliä, missä on pähkinöitä ja suklaahippusia seassa. Maistoin myös pitkästä aikaa jäätelöä ja estradipaikalle eli yksinäisen illan kaveriksi pääsi Ben & Jerrysin Phish food, joka oli kyllä aika hyvää. En ollut oikeastaan pitkään aikaan syönyt jäätelöä, niin aina kun joku mainitsikin jäätelön, niin pääni ponnahtaa pystyyn ja katse alkaa etsiä, että missä se jäätelö on, josta puhutaan. 

On ollut aurinkoisia päiviä, sateisia päiviä ja tuntunut, että takatalvi tuli kaksi kertaa takaisin tänä aikana (sekä silmäpussit ovat välillä olleet pysyvänä osana arkea). Tänään vihdoin ja viimein tuntui siltä, että aurinko on kevään tuoma. Ilma tuoksui keväältä ja suuri osa lumesta oli johonkin hävinnyt. Ajoin ekaa kertaa syksyn jälkeen kaupunkiskuutillakin tänään. Pitää oma skuutti korjauttaa, niin pääsisi skuuttailemaan joka päivä. Se oli niin ihanaa pitkästä aikaa ja sitä olen kaivannut, vaikka kadut kaipaavat edelleen puhdistamista hiekasta. 

Samaa aikaa kuitenkin ja viime syksystä lähtien olen haaveillut polkupyörän hankkimisesta ja polkemisesta kaikkialle. On ollut kiikarissa eräs Tunturin violetti hybridi pyörä. Se vain kiehtoo paljon.

Isän luona tuli edellisviikonloppuna piipahdettua ja vietettyä isän synttäreitä. Ruoka oli hyvää, sai paijata kissoja sekä saunoa. Paikalla oli enemmän sukua kuin oli ennalta mainittu. Pelasimme etsiväpeliä, jonka nimeä en juuri nyt muista. Etsivien pitää yrittää saada varas kiinni, joka muutaman vuoron välein tulee näkyviin ja häviää jälleen näkyvistä. Paikkojen välillä voi kulkea taxilla, bussilla tai lentäen. Varas saa myös käyttää vesireittiä, jos käyttää mustan kortin. Kiva peli kyllä. Lautapelit ja yhdessä tekeminen on aina kivaa. Vielä pitää yrittää löytää ja pelata porukalla Menolippua. 

Tänään todellakin tuntui ja näytti keväiseltä, näki lumen sulavan aamulla auton pinnalla auringonpaisteessa. Tänään töiden jälkeen tuntui tosi hyvältä pienen tauon jälkeen käydä salilla, kun oli niin valoisaa vielä viiden jälkeen. On harmittanut, kun kolme uintikertaa on jäänyt väliin flunssan, naistenvaivojen ja ties minkä takia. Salilla tänään tein ylävartalotreenin sekä heilutin keppiä ja kahvakuulaakin lopuksi. Sain myös juotua mukavasti vettä, jonka nauttimista ajattelin tehostaa kaiken makean ja herkun puputuksen jälkeen. Täältä tullaan terveellisempi ja hyvinvoivampi elämä! Kotona jatkoin treeniä trampoliinihyppelyllä ja 20 minuutin hulavanteen pyörittelyllä. Kevät tehostaa liikkumista, varsinkin lumien sulaminen ja maan esiin tulemisen näkeminen. Tekee mieli mennä työmatkatkin kevyen liikenteen väylällä bussissa kökkimisen sijaan.

Lopuksi muistoja vuosi sitten ja 2018. Myös vuonna 2018 oli tähän aikaan huhtikuussa vielä lunta. Toisaalta vuosi sitten olin tähän mennessä vuotta jo jonkin aikaa skuutannut ja käynyt Hietsussa treenailemassa. En tiedä, miltä se tällä hetkellä näyttää. Toivottavasti sinne pääsisi käymään.

Nyt kuitenkin hyvää yötä ja parempia unia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...