sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Kevät saapuu



 
 
Long story short eli kuvat kertovat, kun mieli on tyhjä. Viime sunnuntaina lähdin kävelylle, vaikkei aurinko paistanutkaan, vaikka aamu sitä lupailikin. Käpystelin seitsemän kilometriä.
 

 
 Tiistaina menin vähän eri bussilla aikaiseen aamuvuoroon ennen seitsemää ja sain nauttia ihanasta auringonnoususta. Minua ei haittaa aikaiset ylösnousut, varsinkaan kevätaamuina. Nytkin on kelloa siirretty tunnilla eteenpäin, joten entinen kello seitsemän onkin oikeasti kello kahdeksan ja kolmen kuukauden päästä aurinko ei laske lähes ollenkaan.
 

Torstaina oli niin ihanan aurinkoinen päivä, että töiden jälkeen keskustassa vain tassuttelin ympäriinsä ja vähän kuvailin aurinkoisia teitä hymy kasvoilla. Tassuttelin nelisen kilometriä ihan muuten vain.



Sama päivä vähän myöhemmin. Keskustasta tulin kuitenkin ratikalla kotio, mutta otin seiska-ratikan maisemareittiä ja hain pakettiautomaatista Hyvinvoinnin verkkokaupasta tulleen paketin, josta tuli mm. retinolia sisältävää bybi - öljyboosteria ihonhoidon tueksi. 
 

 
En jaksa tätä tulehtunutta kasvojen ihoa. Ei se johdu pelkästään maskin jatkuvasta käytöstä, koska epäpuhtauksia on muuallakin kuin maskialueella. Jospa tämä tästä. Jokin matala-asteinen tulehdus jyllää varmaan stressin aiheuttamana. Tuntuu, että Bybi ja uusi aivan mahdottoman ihana Taika misellivesi (paras kaikista tähän mennessä) on auttanut jo jonkin verran vähentämään epäpuhtauksia. Olen alkanut sparraamaan myös veden käytössä. Siis pelkän veden ilman fun lightia makeutuksena. En tiedä, olisiko jokin osa makeutusaineesta syynä ihon huonovointisuuteen, vaikea kuvitella.
 
Saattaa johtua myös salin puutteesta kehon huonovointisuus. Jo monta viikkoa on ollut jumissa oikea puoli yläselästä eikä edes hieroja saa sitä auki. Pitäisi kai uskaltautua kiropraktikolle. Jos harrastaisin uimista, niin luultavasti tätä vaivaa ei olisi, mutta kun ei pääse edes uimahalliin. En ole vieläkään käyttänyt kertaakaan uimapukua, jonka syksyllä hankin siinä toivossa, että olisin aloittanut uimaharrastuksen kerran viikossa. Mihinkään ei pääse tällä hetkellä.

Olisi ihanaa asua jonkun uitavan veden rannalla. Ei tuonne Hakaniemeen voi kuitenkaan hypätä uimaan. Kyllä varmasti päivittäin kävisin polskimassa, vaikka vesi olisi kuinka kylmää. Kummasti piristäisi jokaista päivää varsinkin jos aamuisin kävisi.




Perjantaina töiden jälkeen kävin kaupassa ja tulin Töölönlahden viertä kotiin. Perjantaina otin jälleen skuutin käyttöön. Katsoin säätiedotuksesta, että seuraavat kymmenen päivää olisi pelkkää vesisadetta, mutta pitää toivoa, ettei sääennuste pitäisi paikkaansa. Eilen oli ainakin aivan ihana päivä. Tänään näyttää pilviseltä, mutta aion silti käydä skuuttailemassa kohtapian.





Eilen kävin skuuttailemassa ja ulkoilin vähän yli kolme tuntia kun oli niin ihana ilma. Kävin Hietsun ulkokuntosalilla, mutten päässyt vatsalihaksia tekemään, kun yksi tyyppi vain istuskeli siinä ja selasi kännykkäänsä, välillä venytteli. Jospa tänään pääsisi siihen, niin saisi vatsalihaksetkin mukavan kipeiksi. Alkaa nälkäkin hiukoa. Mietin, söisikö ensin ja lähtisi vasta sitten vai toisinpäin.

Eilen sain myös siivottua. Pyykkäsin, tiskasin valtavan kasan astioita, vein kierrätettävät ihan täyteen roskakatokseen ja pallasin puhtaat vaatteet kaappiin lattialta lojumasta. Ollut vähän väsyneempiä päiviä, olen mennyt yhtenä päivänä jopa kasilta nukkumaan. Piti vain pienet iltatorkut nukkua, mutta nukuin 2,5 tuntia, vaikka join juuri sitä ennen kahvia. Seuraavaksi huomasinkin kellon olevan puoli neljä ja olin jonkun äänikirjan kuunnellut loppuun. Sitten nukuin kolme tuntia. Vajaaksi jää unisaldo, jollei nuku eheää yötä vaikka kymmenestä kuuteen. En tiedä, auttaako kesäaikaa siirto ollenkaan, kun pitääkin periaatteessa mennä aiemmin nukkumaan. Toisaalta olen kyllä heräillyt viikon aikana tunti ennen kelloa, joten nyt se tarkoittaisi, että heräisin luonnollisesti silloin kun pitäisi.

Joskus on niin touhukkaita, toiminnantäyteisiä ja sosiaalisia päiviä, että tuntee kotona illalla yksin olonsa hieman orvoksi. Sanotaanhan sitä, että joskus tarvitsee omaa aikaa, mutta mitä jos viettääkin omaa aikaansa olemalla toisten seurassa? Koska ainoastaan jonkun sellaisen seurassa, jonka tuntee hyvin, pystyy olemaan täysin oma itsensä? - 28.3.2013

Pitää edelleen paikkaansa.

Tanssitaanpa aurinkotanssi ja lähdetään ulos.
Mukavaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...