sunnuntai 18. elokuuta 2019

Syksyn tuntua ja uusi ruokavalio


Salin jälkeen napattu kuva. Suurin osa jälkiproteiinijuomista/palautusjuomista sisältää maitoa ja halusin kokeilla maidotonta, joten otin salin kylmäkaapista tällaisen. Ainakin siinä on hyviä vitamiineja ja magnesiumia. Hyvä treenistä palautumis-juoma, jos ei pelkää kofeiinia.

Viime sunnuntaina vaihdoin petiini puhtaat lakanat. Puhtaisiin lakanoihin on aina kiva sujahtaa.


Sellossa odotellessa junaa. Viime sunnuntaina kävin Sellossa, koska kirjastot eivät vielä olleet viikonloppuisin Helsingissä auki, mutta Sellossa oli, joten siellä kävin selaamassa muutaman lehden. Nyt on jälleen tullut uusia lehtiä selattavaksi, jospa tuo lähikirjastoni alkaisi kohta olemaan viikonloppuisin auki. Kengät kastuivat, kun satoi ihan kivasti vettä odotellessa junaa. Ostin Prismasta ihanan keltaisen sateenvarjon ja pienen välievään, kun olin matkalla salille seuraavaksi.



Ei sade haittaa, jos on hyvät varusteet. Syksyssä en ole varmastikaan ainoa, joka rakastaa pukeutumista. Syksyllä saa kerros-pukeutua, kun kesällä on tärkeintä vain, että on jokin vaate päällä, ettei ihan alasti ole. Kaulahuivi, koska parina yönä on yskityttänyt. Nyt ne syysflunssatkin alkavat.

Tykkään kyllä tästä punaisesta väristä tukassa, vaikka sen ensin pitikin olla violetti. Punainen haalistuu nopeasti ja kotivärjäyksestä johtuen osa vaaleasta väristä alla jäi näkyviin sekoittuen uuteen punaiseen, joten nyt tuntuu, että tukka on vähän jopa aprikoosin värinen.


Toinen Kaffa Roasteryn kahvi nimeltä Go'kväll. Mieleni on tällä viikolla pari kertaa temppuillut, kun ensin yhtenä yönä heräsin pari tuntia ennen kellon soittoa ja mielessä pyöri asiat, jotka sain kaikki hoidettua samana päivänä. Ja seuraavana yönä aivot herättivät tunti ennen herätyskelloa. Silloin mielessä mietin, millaista elämäni olisi ollut, jos olisi ollut paljon rahaa vuonna 2010 ja olisin voinut jäädä unelma-asuntooni pidemmäksi aikaa ennen kuin muutin Helsinkiin. Silloin olin vielä opiskelija, joten minulla ei ollut varaa seitsemänsadan euron upeaan kaksioon yksin. Joitain asioita ei voisi muuttaa, mutta jotkut tilaisuudet, joiden antoi valua sormien lävitse, ei päästäisi enää karkuun, vaan ottaisin niistä kiinni. Uskaltaisi olla entistä parempi versio itsestään jo silloin, opettelisi uusia asioita joka päivä enemmän ja hankkisi uusia kokemuksia ja elämyksiä joka päivä. Mietin, millaista elämä olisi voinut olla nyt, jos kaiken olisi voinut tehdä toisin. Kaikkea ei silti muuttaisi.

Go'kvälliä voi juoda sitten aamuksi, kun pakkauksessa oli hupaisa tekstikin "Menetä yöunet, ota Go'kväll", joten samapa tuo, jos yöunet on jo menetetty. "Makea kahvi yllyttää skippaamaan jälkkärin", toimii myös siten, kun tämä kahvi selvästikin on makea jälkiruoka-kahvi. Voi sitä silti aamullakin juoda. Kai.


Minulla on nyt periaatteessa kolme paikkaa, jossa työskentelen. Olin unohtanut toiseen paikkaan sateenvarjoni ja olin siitä vähän harmissani, että missä kohtaa ehdin sen hakea, niin sainkin tilaisuuden kesken päivää mennä hoitamaan hommia ja samalla hakea sateenkepinkin. Parahiksi onneksi, koska heti kun pääsin töistä niin taivas heitti viiden minuutin vedet päälle, kunnes jälleen taivas selkeni ja tuli aurinkoista. Hassu taivas.






Kauniita värikkäitä kukkasia Kallion kirkon vieressä.


Uudet työkenkäni. Menivät kuin sukka jalkaan ja istuvat tosi hyvin. Ihanan värisetkin. Nyt pitäisi olla kolmet työkengät, joten yhdet pitäisi vielä hankkia.


Redken all soft - hoitoaineen kävin ostamassa Stockmannilta, kun meinasin jälleen kyllästyä tähän epämääräiseen kuontalooni. Redkenin all softiin olen tutustunut jo ollessani 2008 yhdessä parturi-kampaamossa työ-harjoittelussa. Se oli silloin mielestäni suloisemman tuoksuinen kuin nykyään. Yhdessä kohtaa tätä putelia ei edes näkynyt kaupoissa, mutta onneksi se palasi takaisin. Nykyään tästä on jokin vegaaniversiokin, mutta pidän tästä versiosta. Toinen ei haise samalta. Saatan sitä vegaaniversiota silti joskus kokeilla, jos se olisi hyvä. Tämä ainakin pitää sanansa, kun suihkun jälkeen sormet vain liukuvat märän tukan läpi ja kuivuttuaan hiukset ovat pehmoiset.

Ihana raitapaita tuli postissa.


Niin kuin nämäkin. Syysvaatetilaus ellokselta, enkä muuta tarvitsekaan. Oranssihkoa ja keltaistakin olin jo pitkään halunnut ja tuli paketissa yksi ruosteenpunainenkin paita. Jospa saan jostain itselleni kuvaajan, niin voin näyttää näitä päälläni. Samalla heitän vanhoja vaatteita pesun kautta kierrätykseen, kun en enää joitain käytä.





Perjantaina menin kymmeneltä illalla nukkumaan ja heräsin eilen aamulla 7:20 eli sain yhdeksän tuntia vähän univelkoja nukuttua. Ei voi mitään, jos aivot herättävät kesken unien. Olen yrittänyt kyllä tässä töiden jatkuessa ja muutenkin alkaa nukkua pidempään, koska yön aikana uni käsittelee päivän aikana tulleet ajatukset sekä muutenkin keho korjaa itseään silloin tehokkaimmin.

Tämä päivä oli kyllä selvästi viikon paras päivä. Tämä päivä, lauantai siis, jolloin minun piti kirjoittaa tämä postaus loppuun, kun aloitin tämän jo kirjakaupassa keskustassa käydessäni, mutta ei kun tuli touhuttua kaikkea muuta.

Herätessä laitoin sängyn kuosiin ja minuun iski siivousvimma. Yritin siinä samalla keskittyä syömään aamupalaa, mutta tuntui, etten voi keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan, joten keräsin kierrätettäviä muoveja ja pahveja pusseihin ja keräsin lattialla lojuvia vaatteita pyykkikoriin, kun odotin kello kymmenen pyykkivuoroa. Kymmeneltä kävin viemässä pyykit ja katselin hetken Kovat kaulassa, jota katselen nyt kolmatta kertaa. Joskus se menee vain ohjelman kuunteluksi, kun teen jotain muuta. Tekstailin ystävälleni ja sovimme tapaavamme Pauligin kulmassa. Mahtoikohan kello olla vähän yli kaksitoista, kun nämä maistuvaiset tilasin ja menimme yläkerran roikkuviin rottinkituoleihin istuskelemaan ja nauttimaan. Ilma oli aurinkoinen ja siinä tuoksui alkusyksyn tuoksu. Ihan mahtava!

Kahvilassa mietin ensin keltaisen smoothien ottamista, jonka ystäväni otti. Kysyin kuitenkin raakapuurosta, jota olin silmäillyt, oliko siinä maitoa tai gluteenia, niin myyjä ilmoitti, ettei ole, joten otin sellaisen ja herkullisen savulohileivän (myös gluteeniton ja laktoositon) ja Pauligin omaa Costa Ricalaista suodatinkahvia kahvikaurajuomalla. Onneksi ystäväni antoi maistaa smoothietaan, joka oli kyllä tosi hyvää. Pitää sitä joskus tilata itselle.


Kahvittelun jälkeen kävimme kuikuamassa Stockmannilla ystävälleni takkia, muttei sieltä löytynyt sopivaa. Sen jälkeen halattiin heipat ja suunnistin Akateemiseen kirjakauppaan katselemaan, mitä kaikkea siellä olisi. Kirjakaupan jälkeen kävin salilla ja tein liikkuvuustreenin. Liikkuvuustreeni on treeni pienemmillä painoilla, pidemmillä jopa yhdistellyillä liikkeillä ja saatan tehdä liikkeet hitaammin keskittyen liikkeen tekniikkaan. En tiedä, mikä liikkuvuustreeni oikeasti on, voisin asiaa tutkia, mutta tätä se merkitsee minulle.






Treenin jälkeen kävin vaa'alla ja huomasin, että painoni on pudonnut yli 1,5 kg!  Paino on pitkään pujotellut samassa ja mennyt pari kiloa ylikin, mutta yhtäkkiä se onkin pudonnut! Olen riemuissani! Ihon kuntokin on parantunut osaksi uuden ruokavalion, veden juomisen, ihmesienen ja nukkumisen takia.

Aloitin viime sunnuntaina ihan oikean herkkulakon (no sugar), enkä ole koskenut gluteeniin vapaa-ajalla enkä töissä. Töissä joissain ruoissa on maitoa, mutten ole sitä vapaa-ajalla käyttänyt.

Treeniinkin olen lisännyt loppuun ennen venyttelyä vartin verran hyppynarulla hyppelyä.
Vihdoinkin tuloksia!

Unirytmi on myös tasapainottumassa. Aikeena nukkua jopa se kahdeksan tuntia yössä myös arkipäivisin.

Aluksi kun aloitin loman jälkeen työt oli jonkin aikaa ummettava olotila, sillä en voinut juoda yhtä paljon kuin normaalisti lomapäivinä sillä silloin olisi pitänyt rampata alvariinsa vessassa ja sehän ei käy päinsä. Mietin, miten veden juonnin saisi soviteltua myös jonkin verran työpäivään, ettei se painotu illalle ja pissata yöllä. Yritän juoda kolme litraa päivässä vettä, mutta useimmiten menee onneksi edes se pari litraa.

Olen käynyt myös paljon salilla, vähintään joka toinen päivä. Ja tosiaan ottanut hyppynaruhyppelyn mukaan treeniin, kun ei ole trampoliiniakaan. Hyppynarulla kokeilen aina erilaisia tapoja hypellä. Pienenä en hypellyt lainkaan, koska en omistanut hyppynarua. Nyt aikuisena olen opetellut hyppimään hyppynarulla, enkä ole siinä ihan surkea. Kyllä sen sitten osaa, kun opettelee ja pohkeetkin kipeytyvät aina vain vähemmän.

Hieronnassakin kävin tällä viikolla ja hieroja kertoi alaselkäni olevan jumissa ja hieroi sen sillain auki, että ylös noustessa en enää pysäytä keskellä liikettä, eli se ylös taivutus ei ole enää niin hankalaa. Ja niskani oli aika jumissa, sain siihenkin apua. Olisipa varaa käydä joka viikko hierojalla. Nykyään ainakin säästää herkkurahat ja kahvilarahat, jollei käy ystävän kanssa.

Mitä jälkiruokiin tulee käytän hedelmiä jälkiruokana. Ennen jälkiruokana saattoi olla suklaapatukka tai kermavaahtovanukas, joten ei ihme, että olo tuntui pullalta. Olen lisännyt reilusti hedelmiä ja kasviksia ruokavaliooni. Ja kanankoivet ovat hyviä. Tuossa tämän illan ruoka, jonka söin salilta ja kaupasta tullessani kuuden paikkeilla. Kuuntelen nyt paljon enemmän kehoani. Tänäänkin kehoni kertoi, että haluaa omenaa ja paprikaa, joten saamansa piti. Olen tykästynyt persikoihin jälkiruokana. Syön yhden sellaisen joka pääaterian jälkeen paitsi töissä. Kotipääaterioiden jälkeen.


Niin se vain tapahtui: asunnon kahdeksas variaatio. Kahvipöytä/kirjalokerikko/vuodevaatehylly sai jäädä samalle paikalle, muut siirtyivät. Mikäs sen mukavampaa kuin rumsteerata kymmeneltä illalla naapurien iloksi.

Syötyäni kuvassa lautasella näkyvän ruoan ja katsellessa Netflixiä sekä käytyäni suihkussa aloin vain häsäämään kaikenlaista siivouksia, vaatekaapin järjestelyä, vessakaapin järjestelyä, kierrätykseen tavaroiden viemistä ja mitä jäi aamulla kesken. Sitten sain päähäni, että nyt muutan tämän huoneen järjestyksen. En tosiaan ollut ajatellut sitä etukäteen. Nyt on näin päin. Ja kello on kolme tuntia enemmän kuin se aika, jolloin meinasin alunperin mennä nukkumaan. Toivottavasti saan silti nukuttua hyvin. Asunto on siivottu ja kivan näköinen nyt. Saa nähdä, kauanko tämä järjestys säilyy. Entinen järjestys säilyi 3-4 kk.

Nyt hyvää yötä ja hyvää huomenta. On sunnuntai. Mitä kivaa sitä tänään keksisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Löytöjä, inspiroitumista ja herkuttelua

Tuntuu, että viime postauksesta on kolme viikkoa, vaikka siitä on hädin tuskin kahtakaan viikkoa. Sanotaanko siis, että pari viime viikkoa o...