sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Laiska viikonloppu


Oli kyllä hyvin odotettu viikonloppu. Suunnitelmissa oli vain nukkua, rötvätä ja käydä salilla.

Viime viikon torstaista tuntuu olevan pitkä aika. Kävin ystäväni kanssa Kiasmassa ja kahvilla höpöttelemässä. Nyt haluaisin nähdä hänet uudestaan ja kokea museoita hänen kanssaan.

Instagramissa seuraamani yhteisössä, mahtoikohan olla @MyHelsinki, oli päivityksissä vinkkiä, että Kiasmassa, Taidehallissa ja AmosRexissä olisi muuttunut näyttelyistä ainakin yksi. Taidehallissa en ole koskaan edes käynyt. Ne ovat kaikki lähellä toisiaan ja voisi käydä jopa samana päivänä katselemassa kaikissa. Jonain ihanan aurinkoisena päivänä.

Tällä viikolla aurinkoisia päiviä on ollut joko yksi tai kaksi. Mutta sisälläkin töissä, kun katselee ulos nauttii jopa siitä yhdestä aurinkoisesta vartista, joka liikenee ennen kuin pilvet menevät uudelleen auringon tielle ja tulee taas hämärää. Joskus pilvisinä päivinä, kun mieli on iloinen, voi ajatella, että aurinko paistaa ulkona, vaikkei paistaisikaan. Joskus aamulla tuntee taivaan valoisuudesta, että kohta pilvet väistyvät auringon tieltä ja pallo tulee edes joksikin aikaa näkyville.

En ole auringonpalvoja siinä mielessä, että kesäisin pitäisi maata monta tuntia ottamassa aurinkoa ruskettumistarkoituksena ihosyöpää uhmaten, vaan auringonpalvoja sillä tavalla, että iloitsen joka ikisestä minuutista, kun tuo ihana pallo näyttäytyy taivaalla.

Kuuntelin Katri Siskon 30 ennen 30, joka oli yllättävän hyvä. Sen jälkeen en löytänyt mitään mukavaa suomenkielistä romaania, joten onneksi löysin tietokirjallisuutta Bookbeatin uusien kuunneltavien joukosta. Tämä ei ollut pelkkää tietoa, kun on tarinoitakin välissä ja mukavia sanankäänteitä. Lisäksi ihanan kuuloinen mieslukija hunajaisella selkeällä bassoäänellä. Miulla on joku juttu bassoääniin. Lisäksi se kuulostaa siltä, kun hän olisi juuri juonut kahvia. Tiedä häntä, vaikka hän on lukenut sen kirjan kahvia juoden. Eli Jari Sinkkoselta tuli kolme uutta kuunneltavaa Bookbeatiin ja kuuntelin ensin Elämäni poikana, joka oli hyvin mielenkiintoista kuunneltavaa. Tällä hetkellä on kesken Jari Sinkkosen Lapsen kanssa. 





Viime lauantaina salin ja kahvittelun jälkeen kävin katsomassa ex tempore Näin koulutat lohikäärmeesi 3 joka oli kyllä niin hieno elokuvaelämys jälleen kerran! Animaatiosarjoista How to train your dragon - sarja on ehdottomasti kolmen kärjessä. Otin irtokarkkia leffaevääksi, enkä siis toteuttanut viime viikollakaan yhtäkään sokeritonta päivää. Tällä viikolla kokeilin tosiaan gluteenitonta ja maidotonta ainoana poikkeuksena tämä viikonloppu. Toisaalta kahtena päivänä oli niin väsynyt ja uupunut olo, että mietin, saanko nyt tarpeeksi energiaa ilman gluteenia ja maitotuotteita, vaikka korvaankin ne gluteenittomalla ja soija- tai kauratuotteilla.

Viime sunnuntaina kävin junamatkan päässä juhlimassa 1-vuotiaan synttäreitä ja söin vatsan täyteen kaikenlaisia herkkuja. Lauantaiherkuttelu ja sunnuntaiherkuttelu eivät tuntuneet kovin hyviltä, mutta onneksi kaikesta tuollaisesta palautuu nopeasti tai ei niin nopeasti.

Salilla on muuten nykyään sellainen uusi tapa, että uuvutan itseni siellä ja sitten lähden joko kotiin tai saunaan ja pesulle. Aina ei jaksa edes saunaan ja pesulle, kun haluaa vain kotio, rötvätä pari tuntia ja käydä nukkumaan. Tänään tulikin nukuttua univelkaa pois, vaikka pitää myöntää, että tuli valvottua melkein kahteen. Silti nukuin kahdeksan ja puoli tuntia.




Keskiviikkona väsytti, mutta silloin pidin kyllä etukäteen suunnitellun lepopäivän ja päädyin katselemaan, mitä kaikkea Stockmannilla on tarjota ja kulutin siellä aikaa mm. kevättalven uutuuksia, laukkuja, pipoja ja huiveja ihaillen.


Torstaina oli kuvan kertomanlainen päivä. Sen minitreenin jälkeen menin hakemaan Lidlistä maksalaatikkoa ja lihapullia (joissa vehnää) ja tuntui, että ne vedettyä voimat palautuivat.

Luin, että ilman maito- ja lihatuotteita ei saa mistään B12-vitamiinia ja ilman sitä on selvä yhteys väsymykseen ja uupumiseen, koska B12-vitamiinin puute voi aiheuttaa anemiaa ja hermoston oireita. Ja lihasta saa myös rautaa ja ilman sitä on myös väsymystä. Pitää ottaa b12-vitamiinia purkista, mutta purkista ei muista joka päivä ottaa vitamiinia. Pitäisi etsiä jostain beroccaa ja vetää se ykkösellä alas joka aamu nenästä pidellen, vaikka sen tekstuuri ei olekaan mitenkään suosikkini.

Minulla on muutenkin niin hassu keho, että vaikka B12:ta tarvitsee hyvin vähän ja se varastoituu maksaan, niin vaikka söisinkin kalaa ja kanaa, vaikken päivittäin, niin koen ravintopuutteet hyvin nopeasti kehossani. Siksi olenkin vahvasti sitä mieltä, etten sopisi verenluovuttajaksi, koska pienikin määrä verta pois kehosta nostaa energiatarvetta tosi paljon omalla kohdallani. Viikko ennen kuukautisia keholta tuleekin aivoilleni signaali, että pitää alkaa tankata tulevaa verenluovutusta varten ja kuukautisten aikana annan itseni luvalla syödä vähän enemmän kuin normaalisti.


Keskiviikkona tuli tämä postiluukusta, mutten ole ehtinyt vielä lukaista sitä.


Nämä jätin eilen kauppaan. Kovasti teki mieli, mutta ajattelin, jospa olen ystävänpäivänä ystävä itselleni ja ostan kukkia kotiin omaksi ilokseni.


Aamukahvi. Tällä hetkellä ei ole suodatinkahvia kotona, joten en käyttänyt pressopannut. Onneksi on Dolce gusto ja vielä muutama kahvinappi jäljellä, vaikka pitäisikin maitoa vältellä. No ei voi mitään. Eilen hain R-kioskista kahvia haettuani aamiaista kaupasta.

Perjantaina kävin salilla vain saunassa ja pesulla töiden jälkeen, kunnes suuntasin bussilla lentokentälle Vantaalle, jossa näin ystäväni ja hänen  tyttöystävänsä. Jutskailtiin jokin tovi ja he palauttivat miut kotiovelle asti. Oli mukavaa.

 Eilen kävin salilla. Tänään pidin lepopäivän. Olen vain katsellut leffoja, selannut instagramista kuvia ja syönyt. Siivoillut ja tiskannut. Eilen pesin pyykkiä ja tänään pallasin kaappiin kuivat ja puhtaat vaatteet.


Eilen ja tänään laitoin viimeisiä reseptejä, joita olen reseptivihkosista leikellyt ja kiinnitin ne tähän reseptileikekansioon, jota olen täytellyt vuodesta 2014-2013 lähtien. Nyt oli 104 sivua tehtynä. Eli 52 kokonaista sivua kaksipuolisena. 

Tänään myös heikotti ja tuntui, ettei ole tajunnan menetys kaukana, kun tunti sitten sain napaani pakastimesta löytämäni pizzan, vaikka olinkin syönyt aamiaista vähän ennen kahtatoista. Ja juonut pari kuppia kahvia. Kun oli tosi kova nälkä ja haistoin kolmatta kahvikuppia samaa kahvia, jota olin joku aika juonut suurella mieltymyksellä tuoksui nenään tosi kammottavalta ja päätyi viemäristä alas. Siis nälkä voi saada hyvätkin hajut kuvottamaan. Jännä juttu.

Nyt kun tämä on valmis, niin pitää lähteä käymään kaupassa. Hakea lisää ruokaa ja haukata happea. Pitäisiköhän ottaa sateenvarjo mukaan? Hyvin epähelmikuinen sää. Harmi, että kumpparit ovat töissä. Lisäksi pitää viedä roskat ja kierrätykseen lehdet, muovit, metalli ja lasi. Tullessa kaupasta pitää vaihtaa sängyn ja tv-tason paikkaa. En tiedä syytä, mutta jos en niin tekisi, niin asia jäisi varmasti vaivaamaan. Muut pysyvät tällä kertaa paikoillaan. Aina ne voi vaihtaa takaisin. Mietin tänään hetken jopa keittiön siirtämistä nurkasta toiseen ja saisi mukavasti tuohon keittiöalkoviin sängyn. Voisi olla hieno. Valitettavasti keittiötä ei voi siirtää.

Samalla, kun tekisi harrypottermaisia taikoja ja suurentaisin keittiötä paikan vaihdon lisäksi, tekisin vaatekaapista seinään menevän vaatekaapin ja lisäisin saunan. Sekä keittiöön astianpesukoneen. Aika mannaa olisi. Ja suurentaisin jääkaappia niin, että pakastin ja jääkaappi olisivat yhtä suuria. Ja olisi niin paljon rahaa, että voisi ostaa viinipulloja ja jäätelöpakkauksia ja muita pakastepakkauksia ja kaikkea kivaa kaapit täyteen. Minulla on ihan hullunkurisia unelmia ja haaveita, joita mielikuvituksen ulkopuolella ei voi toteuttaa. On sitä silti ihana mielikuvitella ja haaveilla. Ilman niitä ei olisi mitään.

Ihanaa sunnuntai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...