maanantai 14. elokuuta 2017

Reissu Porvooseen

Hei!

Arkiviikko pulkassa, mukavainen viikonloppu takana ja kello onkin niin paljon, että kohta pitäisi mennä nukuksimaan ja aloittaa uusi viikko. Jospa kerron reissustani ja laitan muutaman kuvan ennen sitä.
 

Salilla. Sain työkaverilta/ystävältä synttärilahjaksi kauniin pussin, jossa oli sisällä pari kivaa.


Valkoviini saatu lahjaksi. En kuitenkaan tykännyt, mutta join lasillisen 
ja loput kaadoin pois. Työviikon ja salin jälkeinen iltarelaksaatio.


Sää on hellinyt tällä viikolla.

Perjantaina olin viiden vuorossa ja työt tehtyä lähdin kotio viettämään viikonloppua. Kävin salilla iltasella ja nukuin hyvät yöunet. No hyvät ja hyvät, taas heräsin pari tuntia ennen herätystä. Tällä kertaa herätys oli puoli kymmeneltä, mutta sain rauhassa heräillä, söin aamiaisen ja kellon soidessa kävin suihkussa.

Jumitin koneella ja aloin pikkuhiljaa pakkailla, kun kyyti ilmoitti tulevansa piakkoin ja huomasin kellon lähestyvän puoltapäivää. Puin ja heitin loput tavarat pussiin ja kävin vielä meikkaamaan, kun vieraat tulivat pikavisiitille, kun olivat pari tuntia ajelleet, niin piti tehdä pikapysähdys tottakai. Lähdin matkaan ja suuntasimme nenämme kohti Porvoota. Päivä näytti hyvin aurinkoiselta ja oli lämmin. Puin uuden raitapaitamekkokauhtanana ylleni, aurinkolasit päähän ja niin sitä mentiin. En ehtinyt tiskejä tiskaamaan, mutta yleensä kun lähden yöksi jonnekin, niin laitan kämpän muuten kuntoon, kun on aina kiva palata siistiin asuntoon.


Matkamaisemia. Isä ja hänen avokkinsa eivät ihan päässeet synttäreitäni juhlimaan, mutta isä ehdotti minulle, jos menisimme kolmisin Porvooseen, kun olen sinne niin halunnut, joten suuntasimme kolmistaan sinne. Porvoon reissu lahja oli isän ja avokin syntymäpäivälahja minulle. Aivan ihana :)





Vanhaa kaupunkia. Matkamme Helsingistä Porvooseen kesti vähän vajaa tunteroisen ja kupla otsassa odotin, että olisimme perillä. Mitäs menin juomaan aamulla puolitoista litraa vettä, että päivän vesikiintiö varmasti tulisi täyteen. Tykkään siitä, että näytän nuoremmalta, mitä olen, mutta en tykkää siitä, että sen nuoruuden päättelisi epäpuhtauksista naamataululla. Henkinen ikäni vaihtelee tapauskohtaisesti, tänäänkin tunsin itseni pari tuntia 17-vuotiaaksi. Ikinä en ole kyllä tuntenut itseäni yli 27-vuotiaaksi, vaikka fyysinen ikä onkin kolme vuotta enemmän, vaikkei siltä näytäkään.

Saavuttuamme Vanhaan kaupunkiin etsimme parkkipaikkaa hetken ja sen löydettyämme otimme kimpsut ja kampsut mukaan ja lähdimme hotellille, joka sijaitsi ihan Porvoon Vanhan kaupungin "torin" laidalla. Huone oli hieeno ja perhehuoneena suurin, mitä siellä oli. Siellä oli yhteensä neljä vai viisi huonetta, wc ja sauna yläkerrassa, alakerrassa vastaanottohuone, ruokahuone sekä keittiö.


Lähdimme etsimään kahvipaikkaa kirjautumisen jälkeen ja löysimme sellaisen Porvoon Paahtimosta. Istuimme kuvassa näkyvässä paatissa.




Kahviutumisen jälkeen lähdimme kiertelemään ja katselemaan, miltä Vanha kaupunki näyttää.


Siellä oli vaikka mitä hienoja ja kivoja putiikkeja, mutta By Piasista ilahduin kovasti ehkä juuri sen takia, että olen lukenut kyseisestä paikasta Kalastajan vaimon blogista. Hän on tehnyt yhteistyötä By Piasin kanssa ja komeilikin myymälässä olevissa kuvissa. Ihania vaatteita, vähän hintavia kyllä.





Valtavasti kaikkea kivaa eri putiikeissa.


Porvoon Vanha kaupunki on niin todella kaunis, paljon kauniimpi kuin luulinkaan.


Näitä katselimme, mutta päätimme tulla seuraavana päivänä tänne kahville.




Vasemmalla oleva vaaleanvihreä rakennus on hotellimme. Edessä on Cafe Fanny.


Oli lämmin päivä ja putiikeissa kierreltyämme tuli aika kuuma, joten viilensimme kehoa ja mieltä paikallisella.jäätelöllä. Kävimme myös paikallisessa nähtävyydessä siemaisemassa kultajuomaa.



Todella ihastuttavia kuppeja. Katsoin varmuudeksi niiden tekijän, jospa netistä löytyisi lisää.









Kiertelyä ja kaartelua kauniilla kaduilla.



Kävimme kirkollakin, jossa oli sattumalta juuri tuore aviopari tullut ulos ja riisi lensi.





Joki virtasi vieressä.


Kaunis, ihastuttava, viehättävä, huikea hotellihuoneemme.


Sain lahjaksi myös pussin, joka sisälsi kaikkea kivaa. Osaa ehdin jo maistaa.


Kiertely ja ajan kuluminen aiheuttivat nälkää, joten menimme El Patioon, jonka ohi olimme aiemmin kulkeneet miettiessämme hyvää syöminkipaikkaa. Alkupaloiksi herkullisia valkosipulileipiä.


Pääruoaksi herkullista valkosipulihöystettyä kananrintaa punaviinikastikkeessa ja kasviksia. Alkoi syödessä tulla kylmä ulkona ja pilvet kerääntyivät nopeasti. Kävimme vielä ärrän kautta hakemassa mahdollista saunajuotavaa (miulle uusi vesipullo, kun vanha on ties missä) ja suuntasimme takaisin hotellille. Alkoi ripotella ja taivas murisi, tummeni hyvin nopeasti ja alkoi salamoida ja tuulla. Meistä kahta nauratti ja oli upeaa, mutta kolmas katseli mieluummin salamointia ja myrskettä sisältä käsin. Harmitti kovasti, että kännykästä loppui akku juuri silloin, joten en saanut hienosta tummasta pilvimassasta otettua kuvaa. Se oli hienoa, usko vain.


Poseeraamassa välillä kameran toisella puolella. Ihanat kattoparrut.


Kävimme saunassa ja näimme saunan isosta ikkunasta kauniin auringonlaskun rajuilman (huom, ei ollut myrsky) laannuttua, mutten ehtinyt kuvaamaan sitä, eikä ulos päästyä aurinko enää näkynytkään, se meni niin nopeasti ohi se hetki.


Kiva vaateteline, hieno peili ja upeat portaat ylätasanteelle. Illalla jokaisella oli lehtensä tai kirjansa ja rauhoituimme vähitellen saunan jälkeen yöpuulle.


Aamulla oli mukava istua pöydän ääressä, laittautua peilin edessä ja katsella välillä ulos. Miulle tehtiin ranskalainen letti ja sain tehdä toiselle koko hiusten punonnan. Tuli hieenot.





Aamiaisbrunssi oli todella ihana ja herkullinen. Heräsin tapani mukaan jo kuudelta ja pääsimme kahdeksalta nauttimaan aamiaista. Onneksi oli banaania ja omenaa tarjolla ennen, muuten olisin ollut ihan heikkona nälästä. Tottunut syömään heti herättyä, minkäs sille voi.


Ruokailuhuone, jossa söimme aamiaisemme. Näkymä ulos torille. Siellä jo pystytettiin uusia kojuja. Sisustus hotellissa oli maalaisromanttinen ja todella ihastuttava kokonaisuudessaan.



















Aamiaisen jälkeen lähdimme kävelylle Linnamäkeen ja Siltamäkeen. Aivan mielettömän upea metsä, jossa oli siltoja, ja kauempaa näkyi Vanha kaupunki sekä vähän rajuilman tekemiä tuhoja. Näimme myös hevosia ja tuli maistettua pikkuista metsämansikkaa ja nähtyä kesän ensimmäinen heinäsirkka.



Ympäri Vanhaa kaupunkia oli ihan samoja kukkia viittä tai kuutta eri lajia.




Kaunis sauna. Kuvasin sen vasta vähän ennen lähtöämme. Kirjauduimme hotellista ulos kävelyn jälkeen, veimme tavarat autolle ja lähdimme vielä kiertelemään kylässä.





Lähellä autoa oli Pentikin liike, jossa tuli käytyä ja olen jo muutamaa kuukautta ennen ihastellut noita uusia syksyn kuosia. Niin kauniit keltaiset vaahteran lehdet. Mietin, miten saisin sellaiset verhot, tyynyliinat ja pöytäliinan. Eniten mietin verhoja, kun en ole näitä tässä asunnossa koskaan vaihtanut ja nämä eivät ole mitkään klipsuverhot vaan paneelikiinnityksellä.






Palasimme sinne, minne meinasimmekin ja söimme jännän näköiset kakut ja joimme kahvit. Ihania suklaita siellä oli myös, siis Petri's Chocolate Room.


Kävimme vielä taidekierroksella Vanhassa kaupungissa. Sekä muutamassa putiikissa, jonne halusi vielä palata. Mietin vaaleanpunaisia mukejakin, muttei sitten lähtenytkään mukaan tällä kertaa. Voisin katsoa niitä netistä, nehän olivat Design of Stockholmin. Kävimme Sokoksessakin, mutta sieltä ei voinut mitään ostaa, kun rajuilma oli ilmeisesti sekoittanut kassakoneet tai vastaavaa.



Ulkoa löytyy taidetta. Kävimme myös erikoisessa liikkeessä, missä oli hienoja vaatteita ja koruja, vähän saman tyyppinen kuin TRE täällä Helsingissä, mutta yksityisemmällä valikoimalla.


Lahjapussi, joka oli täynnä herkkuja. Hyvin osuva tekstikin siinä. :)


Kauniin kortin sain myös.

Tämä teksti oli kortissa. Olen kyllä niin kiitollinen. <3 Ihan mahtava reissu!

Lähdettyämme kävimme vielä Porvoon Taidemakasiinissa katsomassa. Tuli väsy ja kotiin päästyä söin banaanin ja menin päikkäreille. Päikkäreiden jälkeen lähdin salille, mutta tein hyvin pehmeän ja kevyen treenin jättäen muutaman liikkeen poiskin, kun ei ollut kauhean voimakas olo. Tulipa käytyä. Näitä kuvia lataillessa luonnostelin äidiltä saamaani kirjaseen (siellä on tyhjiä sivuja, niin voi kirjoittaa ja piirtää) mallista Lassista ja Leevistä kuvan. Voisi enemmänkin piirtää Lassia ja Leeviä tai jotain muuta kivaa sarjakuvahahmoa.

Saapa nähdä, saako unen päästä kiinni ja sitten herää aamulla vähän yli viiden tunnin päästä silmät sikkaralla. Uusi työviikko ja arki odottaa jälleen. Unirytmin ehtii korjata myöhemminkin.

~ Lilja Lumi

Be grateful
Be thankful
Of everything you have
Of everything you can achieve
Of everything you are

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...