tiistai 11. heinäkuuta 2023

Heinäkuun alun kuulumisia





Ulkoilua lähimetsässä ja muutenkin olen käynyt salilla välillä juoksemassa, intervallia tosin viime aikoina. En oikein jaksa lähteä täältä länsi-Helsingistä mihinkään, mutta asia tulee pian muuttumaan. Voisi tänään käydä lähimetsässä lenkillä ja ravistaa saamattomuus pois itsestä. Ilman kisseä tosin, se pääsi aiemmin tänään mukaan kauppaan. Metsäretkellä sillä on jatkuvasti hirveä kinuaminen pois repusta ja takaisin reppuun ja sitten se menee ties minne pensaan alle.


Nykyiset aamupalat tai oikeastaan koko kesän jo kestävät eli kahvi sekä smoothie. Smoothieen tulee pakastemarjoja, vähän alpro high on greek style - jogurttia, yksi kananmuna, kaurahiutaleita, chia-siemeniä, pähkinöitä, yksi banaani, yksi kiwi, Alpron kookosjuomaa nesteeksi. 


Kissan kootut nukkumisasennot.


Värjäsin hiukset vähän tummemmiksi. Matkasin viime viikolla Keravalle.


Oli hauskaa, kun junan kyljessä luki Maitojuna Arlan mainoksessa.



Kävimme ystävien kanssa Kirkkonummen parilla kirppiksellä - olisi kiva täältä Helsingistäkin löytää kivoja kirppiksiä. Mukaan tarttui vain spatula sekä mustavalkoiset hymysukat. Harmitti, että olisi ollut vain kuudella eurolla phalaenopsis, jollaista en ole koskaan keneltäkään saanut, mutta aina halunnut ja sitten se olisi ollut yli puolet halvempi kuin kaupassa. Ajattelin, ettei se välttämättä selviäisi matkasta takaisin Helsinkiin ja lisämatkasta kotiin.

Ukkoset, myrskyt ja tuuliset säät alkoivat, joten asu vaihtui sen mukaan. Uutta helleaaltoa odotellen.






Kaupunkiajeluita ja väsynyt kissa.














Sain vieraita Helsingissä käymään ja tallusteltiin ympäriinsä sekä kävimme Temppelinaukion kirkossa, Oliviassa syömässä sekä Uspenskin katedraalissa.



Perjantaina leipaisin mutakakkua.


Kissa on söpö, kun se nukkuu. On se hereilläkin. Jännä kyllä, kun sen pentukuvia katselee, niin sillä on ihan sama muka-tietäväinen/velmu katse silmissään. Ketku syntymästä asti, kjeh kjeh. 











Olisiko ollut lauantaina, kun skuuttasin keskustaan Google mapsin ohjeilla etsimään Elixian Sörnäisten salia. Tuli samalla vastaan paljon sellaisia katuja, joita olen katsellut, että haluaisin muuttaa. Haluaisin siis muuttaa lähelle Sörnäistä, mutta en välttämättä ihan keskelle Sörnäistä, vaan korttelin parin päähän. Olen jo pitkään halunnut asua jälleen keskustan tuntumassa. Paikassa josta pääsee ratikalla (ja myös kävellen) nopeasti keskustaan ja josta olisi myös bussiyhteys töihin. Sörnäisten alue olisi täydellinen siihen. Olen katsonut alle kilometrin päässä olevia asuntoja myös. 
Salin jälkeen Sörnäisissä kävellessä tuli pitkästä aikaa runo mieleen.

Jalkoja pakottaa
Hiukset puhtaina
Keho raukeana
Sade on juuri loppunut
Olin unohtanut, miltä se hetki tuoksuu
Sateen jälkeinen kaupunki
ennen kuin aurinko ehtii kuivattaa maan
Ihmiset kulkevat kaikkialla, eri suuntiin
Toisilleen rupatellen,
ihmismassana joka ei väisty
Nenään kantautuu tupakan haju ja savu
Leipomoiden tuoksut, ruoho ja asvaltti
Rengas liukuu puiden ohi
korkeiden rakennusten keskellä
En muistanut, miltä tuoksuu
sateen jälkeinen kaupunki
mutta nyt sen haistaessani
En ole pitkään aikaan ollut
näin lähellä kotia



Sunnuntaina lähdin 7:15 lähtevällä Onnibussilla Turussa käymään ja tulin takaisin vähän yli viisi. Sellainen päiväreissu, että kävin veljen vanhentumista juhlimassa kakkukahvien merkeissä. Näin myös vanhempia. Mukaan sain äidiltä kassin, jossa oli myös tämä ihanan kaunis aliexpressiltä aiemmalla reissulla tilattu lompakkokotelo puhelimelleni. 








Helsingissä oleva 1900-luvun alun arkkitehtuuri on ihanaa. Tuli vastaan muistoissa myös tämän postauksen upeat rakennukset. 






Maanantaina kävin ihanassa hieronnassa ja koska oli pitkästä aikaa ihan kiva ilma ja takinkin saattoi riisua, niin kävelin Kalliossa vanhoilla hoodeillani ja mietin jälleen, millaista sielläpäin olisi asua.



Ostin tänään itselleni upeita auringonkukkia, kun olivat kerrankin järkihintaisia. Niin kauniita! <3 




Tuli vastaan muisto vuodelta 2018. Yksi parhaista vuosista, vaikka tosissani toivon, että tulee vielä paljon yhtä toiminnantäyteisiä vuosia. Asuessani vielä Kalliossa 2018 minulla oli vielä kaksikin ystävää, joiden kanssa tuli käytyä ties missä kivoissa paikoissa ja kahviloissa. 2018 silloinen lempikahvilani Roots sijaitsi vielä Vaasankadulla ja toisinaan viikonloppuaamuisin kävelin sinne Kallio-kodistani nauttimaan mukavista aamupalakomboista, joissa sai valita vitriinistä 3-4 mieleistään asiaa. Lempparini olivat chia-vanukas, banaanileipä ja olisiko toisinaan ollut muutakin. Ihana tunnelma oli siellä sekä sen jälkeen samaan tilaan tuleessa Oh my goodness - kahvilassa. Samalla kadulla sijaitsi myös pari vegeravintolaa, jotka ehkä ovat siellä vieläkin. Pitänee joku päivä tarkistaa asia.

Taidanpa lähteä ulos ja hakea postista paketin, jota olen odotellut. 
Mukavaa päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...