lauantai 24. kesäkuuta 2023

Kauden loppu ja loman alku


Jaaps, mitäpä viime postingin jälkeen on tapahtunut. Olen pari kertaa käynyt juoksemassa. Niidenkin juoksujen väliin ehti tulla vähän taukoa, kun tuntui, että joidenkin päivien jälkeen on ollut vain tunti tai pari aikaa ja sitten on kaatunut sänkyyn herätäkseen seuraavaan työpäivään. Tänä kesänä yritän kuitenkin palauttaa juoksukuntoani ihan toden teolla. Tosin seuraavana kuutena päivänä se ei välttämättä tule onnistumaan, kun lähden tänään karvakamun kanssa äidin luo ja toivottavasti näen myös veljeä, isää sekä paria kaveria. 




Kisse himoitsemassa kananmunavoileipääni.

On pitänyt sanoa hyvästejä ja ihan kaikille ei ehtinyt sanoa hyvästejä, halata, toivottaa hyvää lomaakaan. Ehti kuitenkin joitain. Enkä usko, ettemmekö vielä tässä elämässä kohtaisi. Kaikki on mahdollista. Töissä puhaltaa uudet tuulet ja sekin on osaltaan ehkä painanut mieltä. Tuli vastaan myös muisto siitä, kun muutimme väestötiloista takaisin nykyiseen rakennukseen kahden vuoden remontin jälkeen ja sai tutustua taloon sekä järjestellä kaikki tavarat mieleisekseen. 


Kuvia Punavuoresta, kun kävin sekä värjäyttämässä kulmat ja ripset sekä kampaajalla noin vuoden vai puolentoista vuoden jälkeen. Kulmat näyttivät mielestäni ensin tosi oudoilta, mutta kahden päivän jälkeen ne normalisoituivat. Pääsin ärsyttävästä tukkamassasta ja kuontalo tuntui paljon kevyemmältä, kun hiuksia kerrostettiin, leikattiin hataraiset haituvat pois - ja kyllä, jälleen uusi otsatukka. Mutta se on ok otsatukka, eikä liian iso niin kuin se, jota olen yrittänyt kasvattaa pois. Jos en halua otsatukkaa, niin voin piilottaa sen sivujakauksen alle. 

Kampaaja suositteli myös Simin metallinpoistoshampoota, kun tunsi, että hiuksissani on metallia ja tulimme puhuneeksi myös suihkusuodattimesta, jonka olin nähnyt mainoksissa ja jonka tilasin. Toivottavasti suihkusuodattimesta, jonka pitäisi poistaa metallia, mineraaleja ja klooria vedestä, on apua. Tuntuu ainakin paljon miellyttävämmältä suihkutella ja ihossa on ollut havaittavissa jonkinlaista erityistä pehmeyttä suihkujen jälkeen.


Iltalokoilua. Ollut aika lämmintä asunnossakin, muttei samanlaista hikeä kuin Kallion kämpässä, vaikka Kallion kämppää kaipaankin. Sijainti olisi voinut olla vähän parempi.
 

Muisto Pitkänsillanrannasta, jonka ohi usein menin, jos satuin vaikka kävelemään keskustasta kotiin. Se ihanuus oli asua lähellä ydinkeskustaa. Haaveilen tälläkin hetkellä keskustan seutuville muutosta.


Löysin eilen ihanan järjestyskuvan Kallion kämpästä. Otin aina kuvia asunnosta rumsteerattuani ja siivottuani sen uuteen uskoon. Rakastan sisustamista, ideointia ja rumsteeraamista. Oli hauskaa, että pystyi rumsteeraamaan niin useita kertoja, kun pystyy itse raahaamaan tavaroita paikasta toiseen.
 




Tuli IKEAssa pitkästä aikaa käytyä.



Tukka kivasti ja nätti mekko päällä tiistaina.



Viime viikonloppuna äiti tuli Helsingissä käymään luonani. Hän viipyi kaksi yötä ja maanantaina töiden jälkeen ehdin tehdä banaanilettuset meille ja sitten lähdinkin saatille Kampin bussiterminaaliin. 

Hain hänet Kampista lauantai-iltana ja kävimme Supermarketista hankkimassa vähän apetta. Herkuttelimme maissilla, vesimelonilla ja halloum-juustolla katsellen sarjaa Disney plussalta.

Seuraavana päivänä lähdin näyttämään hänelle metsää. Kuljimme lyhimmän reitin ja kissa oli mukana katselemassa maisemia. Ilman kissaa yksi vanhempi mies kahden koiransa kanssa ei olisi pysähtynyt juttelemaan. Hän kertoi viitisen tarinaa eläimistä elämässään, kunnes kiitti kuuntelusta ja toivotti hyvää kesää. Välissä hän moikkaili autoille, jotka vilkuttivat hänelle. Suosittu tyyppi selvästi, oli kyl mukava.


We meet again Puhdistamon mango kookosvesi, jota ei ollut vähään aikaan tullut vastaan, mutta onneksi sillä kertaa tuli, kun unohtui vesipullo matkasta. 

Metsäretken jälkeen meidän piti ensin suunnata Rediin, mutta sain selville, että siellä ollut Finnmari oli lopetettu, joten suuntasimmekin Isoon Omenaan, mikä oli aika loistoratkaisu. Kiertelimme vähän kauppoja ja äiti osti minulle kivat kukkasortsit New Yorkerista, kun vanhat shortsit eivät tykänneet mennä päälle. Äiti toi myös etukäteissyntymäpäivälahjana jännän paidan ja hauskat liehuhousut, joita ehdin jo käyttää töissä sekä aprikoosikuorintavoiteen. Lisäksi hän kyllä sujautti yhden hyväntuoksuisen deodorantin kangaskassiini, kun maanantaina oli hetki aikaa käydä Kampissa kiertelemässä. Kävimme Normalissa ja Indiskassa.


Kahvittelimme Sweet Italy Waffle nimisessä paikassa, josta olen muutaman kerran miettinyt, että olisi kiva piipahtaa. Oli kyllä vähän överimakea makuuni, mutta halusin jonkun, jota en ollut ennen maistanut. Ensi kerralla voisi ottaa vohvelin. Kauracappuccino oli ihan jees. 

Lasit ovat Indiskasta.



Kävimme Suomalaisessa kirjakaupassakin, josta ostin kaksi korttia sekä kirjanmerkin. Katselin tätä herkullisen näköistä palapeliakin, mutta se maksoi 16 euroa, joten ei lähtenyt mukaan tällä kertaa.





Tilasin suosikkimerkiltäni Ame Purelta uutta super smoothing body butteria, nyt granaattiomenan tuoksuisena (tykkään silti kookoksentuoksuisesta enemmän), aurinkovoidetta suojakertoimella 30 sekä kasvoille kosteusvoiteen, joka tuntuu tosi ihanalta. Käytän sitä iltaisin kasvoille. Ihmettelin, miksi aurinkovoidetta ja kosteusvoidetta tuli kaksin kappalein, kun olin vain yhdet tilannut, mutta olikin sellainen kampanja, että kaupan päälle tulee toinen ilmaiseksi. Jännä konsepti tosin, ettei voi kahta lisätä ostoskoriin ja se näkyisi vain yhden hintaisena. Aurinkovoidetta tulee kyllä joka päivä käytettyä ja kookoksentuoksuinen samainen body butter on jo käytetty loppuun.



Kisse sai juhannuslelun tai sanotaanko uuden lelun kesän kunniaksi. Mad catin catnipia ja silverwinea sisältävä porkkanapehmo. Kyllä se sillä jonkin aikaa leikki, mutta pörrökeppi on edelleen number 1.


 Vanhemmilta tuli ihania lahjoja, kauniit kortit ja sanat kuitenkin koskettavat aina eniten.



Citycenterissä eilen salin jälkeen. 



Kävin juoksun jälkeen Postitalon Supermarketissa tekemässä juhannusruokaostoksia. Tai oikeastaan ostin vain kanankoiven ja ennalta maistamattoman Oatlyn coffee chaos - kaurajäätelön, kun olin jo vadelmat, halloumin, miniluumutomaatit, kurkun ja maissin hankkinut ennakkoon. Postitalon supermarketissa on aina kaikkea jännää ja yksi runsaimmista jäätelövalikoimasta. Siellä oli jopa Vanhan Porvoon jäätelötehtaan jäätelöä sekä Jymy jäätelöt olivat tarjouksessa. Harmi kyllä ei pistaasinmakuinen Jymy jäätelö, jota olen halunnut maistaa. Jospa sitten joskus. Harmikseni en nähnyt Alpron jäätelöitä, mutta sain vastaukseksi, että ovat lopettaneet jäätelön valmistuksen, mikä on harmi, koska Alprolla oli ihania soijajäätelöitä. Suosikkini oli Caramel swirl vai oliko se Hazelnut swirl.


Sain jossain vaiheessa postissa tilaamani Loopin engage - korvatulpat, jota ei kyllä ole tullut vielä kokeiltua. Odottavat sitten syksyn alkua.




Eilen illalla piti mennä ajoissa nukkumaan, kun torstaina olin mennyt ihan liian myöhään nukkumaan, vasta puoli yhdeltä, mutta silti heräsin joskus puoli kuudelta, enkä saanut sen jälkeen nukuttua. Eilinen päivä meni kuitenkin hyvin juoksuineen kaikkineen. 

Kuinkas sitten kävikään? Piti järjestää vain komeron vaatteet ja mennä nukkumaan ennen yhtätoista, TOSIN innostuin siivoamaan keittiön ja vessan kaappeja, inventarioimaan ja heittämään turhat pois. Kello oli nukkumaan mennessä jopa enemmän kuin edeltävänä yönä, läheni yhtä, vaikka lupasin mennä ennen yhtätoista nukkumaan. Toivoin, että aamulla nukuttaisi kaikesta huolimatta, kun kehoakin oli rasitettu päivän aikana. Meinasin herätä viiden kuuden aikaan tänään, mutta onneksi sain itseni takaisin nukkumaan, tuntui päivän rasitus vielä jaloissa ja jalkapohjissa. Heräsin sitten kahdeksalta.





Tänä aamuna otin vielä kuvia tuosta kauniista pienestä kukkapuskasta ja pikkuisesta kuivakukastakin. Luultavasti palatessani Turun seudulta nuo ovat nuopahtaneet. Kukkien kauneus on katoavaista. Pitäisi istuttaa lahjaksi saamani auringonkukansiemeniä, mutta pitäisi löytää ruukku ja vain vähän multaa. 

Saa nähdä, mitä seuraavat päivät tuovat tullessaan.

Ihanaa juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...