sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Arkkitehtuuria ja kimaltavaa lunta


Viime lauantailta vai sunnuntailta kuvia keskustasta Keskuskadulta.



Haluaisin vain fiilistellä eilistä, mutta pitäähän viime sunnuntaistakin jotain mainita. Viime lauantaista melkein sain flunssan, mutta onneksi se meni ohi kunnon yöunilla, kun tuli monta vajaavaista yötä peräjälkeen. Koskaan ei voi tarpeeksi painottaa unen merkitystä.

Viime sunnuntaina en käynyt salilla, mutta kävin Arabian K-Supermarketissa pitkästä aikaa. Tiedän kolme superhyvää K-Supermarketia ja Arabian kyseisestä olen ennenkin hehkuttanut. Jotkut K-Supermarketit ovat kyllä aivan huippuja riippuen kauppiaasta ja hänen mielikuvituksestaan. Ensinnäkin Arabian K-Supermarketissa on paljon sellaisia tuotteita, mitä ei ole missään muualla - tai no ainakin tuntuu siltä. Siellä on järjestetty hyllyt niin, että terveellisyys on pääasiassa, kaikki on hienosti jaoteltu ja erityisruokavaliot on selkeästi otettu huomioon. Makeisosastolta ja jäätelöosastoltakin löytyy paljon sellaisia, mitä ei ole missään koskaan ennen nähnyt.
 

Viime viikolla tuprutti vielä lunta, mutta lauantaina kun oli jo plussaa ja meinasin kastua niin sen jälkeen oli pari päivää vielä pakkasta, mutta sitten on kyllä ollut lämpöasteiden puolella ja lumi alkanut sulaa. Laitoin eilen ystävälleni kuvan kun oli niin kaunis aurinkoinen ilma ja kävin Hietsulla, niin hän kommentoi vain, että onpa paljon lunta. Turussa ilmeisesti ei ole niin paljon tullut lunta tänä vuonna kuin Helsingissä. Mutta muutamassa päivässä se lumen määrä on kyllä tosiaankin vähentynyt. Odotan vain, että lakaisukoneet pääsevät hommiin ja muutamilta teiltä vielä jäät sulavat, niin pääsen jälleen skuutilla töihin. Ei tarvitse enää ostaa bussikorttiin kautta, nykyään se on hirveän kallis ja systeemi vähän pissii, kun pitää valita joko kaksi viikkoa tai kuukausi, kun ennen on saanut päättää vaikka koneella, että mihin tarkkaan päivään asti tarvitsisi korttia. Oh well, pyyhkäisen sen ongelman pois mielestä, kun en kulje julkisilla. On niin kivaa aamulla skuuttaillessa töihin herätä, katsella maisemia ja nauttia matkasta katsellen aamunkin valkenemista samalla. Eikä sadekaan haittaa, kun on hyvät varusteet.

Löysin kaupasta Ehrmannin uudet vegaaniset jälkiruoka-vaahtovanukkaat. En kyllä ole vielä maistanut, kun rahatilanne ei sitä tällä hetkellä salli. Jospa ensi kuussa sitten.

Toisinaan käyn Stockmannin sisustusosastolla katselemassa uusia astioita ja unelmoimassa uudesta asunnosta ja mitä kaikkea sinne ostaisi ja miten sisustaisi. Nämä uudet astiat olivat kauniita, mutten ollut ennen kuullut tästä merkistä. En tosin muista nyt merkkiäkään. Ihanaa kun keväällä alkaa uusi kausi, pääsiäinen ja uuden kauden tuotteet ja taatusti väriä ja pastellia.

Tämän hetkinen intohimoni. Tai no syön tällä hetkellä yhden napa-appelsiinin päivässä, kun eräs päivä kun ostin muuten vain sellaisen, niin voi vitsit että se oli mehukas!


Perjantaina tuli tämä ihana valoilmiö tällä viikolla taivaalle ja on jo kolmatta päivää peräkkäin. Olisipa joka päivä, vaikka kyllä sitä sadepäiviäkin tarvitaan, että luonto rehevöityy.




Eilisaamun puhteita ennen kuin tukka kuivasi. Ja tukan kuivuessa se oli tietenkin kuivunut luonnolliseen muotoonsa. Ajattelin, jos ensi kuun palkasta varaisin kampaajalle ajan. Olen nyt muutaman viikon vain vetänyt pikkuponnarilla tukan edestä ylös, kun en tiedä, mitä tuolle ylikasvaneelle otsatukalle tekisi. Olisi kiva välillä pitää hiuksia aukikin ilman että tukka on edessä, mutta en halua otsatukkaakaan, joten mitäpä sitten keksisi.



 
 
 
 
 

Eilen lähdin ulos aurinkoiseen ulkoilmaan ja otin myös Panasonic Lumicin mukaan aikomuksenani kuvata kaikenlaista kaunista. Olisi tarvinnut kyllä aurinkolasit, mutta pitäisi jostain hankkia uudet, kun ei löytynyt mistään yksiäkään.



Baanan läpi tuli käveltyä myös kohteena Hietsu. Baanalla Eteläisellä Rautatiekadulla ja Pohjoisella Rautatiekadulla, joita erehdyin luulemaan Eteläiseksi ja Pohjoiseksi Hesperiankaduksi, sijaitsee kolme lempitaloani, joihin haluaisin muuttaa. Varsinkin tuohon vaaleanpunaiseen. Korttelit.fi:stä ei löytynyt tietoa vaaleanpunaisesta talosta (on varmaan sen verran uudempi), mutta punertava talo, jonka yläosa on vihreä tummine tornikattoineen on suunnitellut Heikki Kaartinen vuonna 1906. 


 
 
Tämäkään talo ei olisi yhtään hassumpi asuttava tämä valkoinen Pohjoisella Rautatiekadulla, vaikuttaa suhteellisen uudeltakin. Jokin tässä ympäristössä vain kiehtoo.
 
 
 







Saa nähdä, mitä tuleva viikko tuo tullessaan. En haluaisi ainakaan tiettyjen paikkojen menevän kiinni.
 
Ihanan ihana ilma! Hain kaupasta vähän evästä ja kävelin keskustasta Hietsuun ja takaisin. 
Nyt voisi jälleen lähteä ulos. Alkaa masussa jo hiukoa nälkä. Mietin, josko ottaisin tuon skuuttini ja etsisin teitä, joita pitkin voisi ajella. Ihanaa että kevät on tulossa!
 
Tuli keväästä mieleen aiemmin tällä viikolla runonen.
 
Jäät sulavat
Asvaltti pilkottuu näkyviin
Vedet pyrkivät teiden rakoihin
Lumet muuttuvat vedeksi
 
Lämpö höyryttää maata
Pientä sumua aamuvarhain
Ilma lämpenee
Linnut lentävät takaisin pohjoiseen
Puut heräävät talviunestaan
 
Lakaisukoneet surisevat
Pitää tehdä teistä puhtaita
Putsata kivet teiden uomista
että vesi voi virrata
 
Illat ovat yhä valoisampia
Tähdet häviävät näkyvistä
Taivaanranta on vaaleanpunertava
Ennen illan vaihtumista yöksi
 
Jäät sulavat
 
 
Superia sunnuntaita!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...