lauantai 2. marraskuuta 2019

Talven tullen













Tuon niminen kirjakin on olemassa. Muistaakseni sarjakuvakirja. Ehkä Lassi ja Leevi. Ei kun Nemi. Anyhow. En oikein keksi tästä viikosta paljon kerrottavaa. Viime viikonloppuna tosiaan oli ystävä käymässä, kävimme Lakritsi- ja salmiakkifestivaaleilla, muttei sieltä ole paljon kerrottavaa. Piti siitä tehdä oma postauksensa, mutten oikein innostunut siitä tänä vuonna. Siellä oli enemmän ihmisiä kuin ennen. Tässä muutama kuva sieltä, antaa niiden höpöttää puolestani. Ilmeisesti tänä vuonna tapahtumat kuten messut vetävät vain enemmän porukkaa puoleensa ja ihmisiä tulee Helsingin ulkopuoleltakin messuille, joita ei järjestetä omalla asuinseudulla.
Oli ihana nähdä pitkästä aikaa ystävää, johon olen tutustunut lukiossa. Halasimme pitkään ennen kuin hän lähti bussilla takaisin kohti Turkua.


Nykypizzat, vaikka olisivat kasvispizzoja, eivät sisällä tarpeeksi kasviksia nykyruokavalion kantilta katsottuna, joten pizzaan piti vähän lisätä kasviksia ja siemeniä.





Tämä viikko on mennyt niin kuin muutkin arkiviikot. Pari päivää vaivasi syvä lihas lapaluiden välissä selässä, eikä hieroja saanut sitä avattua, mutta sain sen onneksi itse sen pallolla auki, vaikka se vähän tekikin kipeää, niin enää se ei satu koko ajan, eikä ole pakottavaa tarvetta saada sitä avattua ja rennoksi, kun onnistuin siinä itse. Superhyvä vinkki siis, jos jokin syvä lihas vaivaa: ota tennispallo, laita pallo jumittuneen paikan kohdalle ja rullaile sitä vaikka seinää vasten. Itse kuljetan sitä lattiaa vasten, jolloin tulee enemmän painoa päälle, mutta tunnen kehoni lihakset ja lihaskalvot sen verran hyvin, että tiedän, kuinka kovan paineen ne tarvitsevat laukaistakseen sisäisen jännityksen. Niskaan ja hartiaseudulle käytän myös tennispalloa kädellä rullaillen joka päivä, jos on kipeä. Paras lääke on kuitenkin liikunta, vaikkakin joitakin selkäkipujakin pystyy hoitamaan särkylääkkeillä. En kyllä suosittele niitä kuin todella kovan kivun kanssa, jota ei saa itse tai hieronnalla pois, koska muuten elimistö tottuu ja immunisoi niille. Muutenkin särkylääkepakkauksissa sanotaan, ettei saisi käyttää 3-4 päivää pidempään yhteen menoon. Yksi silloin tällöin ei tee pahaa. Itse en käytä edes buranaa, vaan panadolia, koska jotenkin ajattelen, että se on hellempi vaihtoehto, koska buranaahan ei suositella raskaana olevillekaan joidenkin ainesosien takia.

Tämä viikko on mennyt töissä, salilla treenaten tai vain saunassa käyden, jos on ollut lepopäivä. Ihanien ihmisten seurasta nauttien töissä. Vapaa-ajalla hymyillyt tuntemattomille. Nyt olisi monta lehteä luettavana kirjastossa, kun kuukausi vaihtui ja ensi viikolla vielä enemmän, koska vasta ensi viikolla tulee kuun ensimmäinen torstai. Se on yleisin lehtien ilmestymispäivä. Mietin edelleen, menisinkö Selloon käymään kirjastossa vai ainoastaan lähikirjastossa ja sitten suuntaisin salille. Tällä viikolla on ollut pakkasta ja kuuraa, muttei pahemmin lunta. Katsellessani vanhoja kuvia, varsinkin 2012 tähän aikaan oli paljon lunta. Silloin asuin kyllä vielä Turussa Petreliuksen puiston vierestä. Ajattelinkin laittaa tähän menneiden vuosien parhaimmat lumikuvat ja fiilistellä vähän talvea. Mietityttää myös, mistä tämän vuoden joululahjat kolmelle hankkisin. Ei millään ole varaa enemmälle hankkia yhtään mitään. Jos olisi paljon rahaa, niin luultavasti lahjoisin joka ikisen henkilön, jonka tunnen tai vähintään tykkään, vaikken tuntisi. Edes jollain pienellä. Ja lahjoittaisin hyväntekeväisyyteen.


Tällä hetkellä ei ole kaurakahvijuomaa kotosalla, ainoastaan mustaa kahvia, mutta koska en ehdi juoda sitäkään aamuisin, niin yhtenä aamuna menin tarkoituksella aiemmalla bussilla töihin, että ehdin istuskella kahvikuppini ääressä seitsemän minuuttia ennen kuin työvuoro alkoi.


Edelleen tällä ruokavaliolla mennään. And I feel good <3



Aamuisin bussilla köröttelyä Sörnäisten ja Vallilan ohi.



Ihana metsä niin kuin aina. Metsät ovat aina erityisiä ja vierailu metsissä etuoikeus.


Illat ovat pimeitä, muttei se haittaa, koska kaupungin valot näyttävät kauniilta yötaivasta vasten.

Tässä vielä niitä lupaamiani talvikuvia menneiltä vuosilta.














































Sellainen kuvatulva. Monta puuttui, koska ovat vanhalla koneella. Lumi olisi kyllä erittäin tervetullutta tähän harmauteen. Tein samalla ruokaa, niin vähän kesti tämä postauksen teko. Piti tehdä, koska tänään on juoksupäivä ja ruoan pitäisi ehtiä vielä sulaakin ennen salitreeniä.

Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...