perjantai 19. heinäkuuta 2019

Vielä on lomaa jäljellä


Tultuani Turun reissulta mie vaan röhnäsin. Ensimmäisenä iltana piti purkaa laukku ja laittaa osa vaatteista pesuun ja osa kaappiin, mutta mie vain röhnäsin ja laukun pur-kaminen jäi osaksi laukkuun ja kasoiksi lattialle, kunnes sunnuntaina siivouspäivänä tai lauantai-iltana sain kaiken siivottua ja enemmmänkin. Olen yrittänyt palautua salaa-tilla ja smoothieilla. Perjantaina aamulla päätin mennä aamupäivänäytökseen kat-somaan Spidermanin uusimman Far away from home. Tom Holland on tällä hetkellä suosikkinäyttelijäni. Olen katsonut kaikki Avengers-leffat, Guardians of the Galaxyt ja kaikken supersankarien leffat, jotka Avengerseihin liittyvät.

On minulla muitakin lempielokuvia, monia, mutta olen supersankareista tykkäävä ihmi-nen, kun haluaisin itsekin olla supersankari. Erikoiskykyni vain olisi teleportaatio, telepatia ja ihmeparantaminen. Olisi myös kivaa, jos olisi kyky lukea todella nopeasti ja omaksua tietoa todella nopeasti. Toisaalta ihmisaivot tarkoituksella unohtavat jotain merkityksettö-mämpiä asioita. Silti jossain välillä sanotaan, että pystyisi parantamaan muistia eli peri-aatteessa laajentamaan sen kapasiteettia. Laajentaako silloin samalla myös aivojen kapasiteettia? Enpä ole pahemmin asiaa tutkinut. Joistain asioista tiedän vain otsik-kotasolla.



Tulopäivänäni Turusta Helsinkiin kävin Ruohonjuuresta hakemassa Aloe vera geelijuoman tutkittuani Ruohonjuuresta Aloe vera-tuotteita, kun sain jostain päähäni, että aloe vera juurikin voisi olla vastaus iho-ongelmaani ja halusin saada epäpuhtaan ihoni, jonka olin saanut äidin luona syödyistä herkuista, puhtaaksi mahdollisimman nopeasti. Nyt viikko sen jälkeen (tuntuu pidemmältä ajalta) kasvojeni iho on parantunut lähes kokonaan paria pientä punaista laikkua lukuunottamatta. Vaikka sanotaan, että useimmiten aloe veraa käytetään ihottumien, ärtyneen ihon, kuivan ihon ja auringonpolttamien hoitoon ulkoisesti, niin uskon, että aloe vera - tuotteiden käyttäminen ulkoisesti ja sisäisesti säännöllisesti auttaa myös epäpuhtauksien hoitoon, kun jotkut käyttävät aloe veraa myös aknen hoitoon. Pelkkä ulkoinen hoito minulla ei riitä, joten tarvitaan myös sisäistä hoitoa.

Eniten ihon hoitoon tarvitaan kosteutusta, mutta sen täytyy olla tietynlaista kosteutusta, koska pelkän veden käyttö saattaa minulla jättää ihon pinnan kuivaksi; siksi käytän kosteusvoidetta kasvopesun ja kasvoveden jälkeen. Aloe veralla on todella paljon kosteuttavia ja rauhoittavia ominaisuuksia, niin siksi valitsin sen. Ihossani on aina välillä valloillaan tulehdustila, enkä aina tiedä, mistä se johtuu. Aloe vera geelijuoman - valinnasta kerroin edellisessä postauksessa.

Kosteusvoiteen kanssa aamuisin käytän Madaran pihlaja dropseja sekä levitän joko Lumenen beauty serumin tai aurinkosuojan sisältävän L'orealin CC-meikkivoiteen mukaan. Tämän teen yhdessä kosteusvoiteen levittämisen kanssa, koska se on nopeampaa ja lisäksi kosteusvoide saa meikkivoiteesta kevyemmän. Ja iho on nauttinut siitä, ettei sitä ympätä täyteen tukkivia aineita, vaikkei beauty serum ja CC-voide sellaisia olekaan. Ennen beauty serumia, jonka ohjeena oli levittää kasvovoiteen kanssa, käytin Madaran CC-voidetta kasvovoiteen jälkeen ja ehkä enemmän juuri kasvojen aurinkosuojana kuin peittämään ihon epätasaisuuksia. Silloin kun ihoni on puhdas en käytä meikkivoiteita, Lumenen beauty serum on eri asia, sillä vaikka se tasoittaakin ihon epätasaisuuksia ja saattaa peittää finnien punoitusta, niin käytän sitä sen takia, että se saa kasvot näyttämään hehkeämmiltä. L'orealin CC-voiteen valitsin Madaran jälkeen sen takia, että se mukautuu ihon omaan sävyyn. Eikä siitä haittaakaan ole ollut, varsinkaan kun käytän sitä yhdessä kosteusvoiteen kanssa aurinkoisina päivinä.

On tosi upeaa, että aloe vera - ihogeelin lisäksi on kehitetty ihonpuhdistussarja, kuten Laboratoire du Haut segalan Aloe vera - misellivesi ja aloe vera - päivävoide, jotka otin mukaan kasvojenhoitorutiiniini. Lisäksi ostin jo jonkin aikaa jopa päivittäist-avaramyymälöistä löytyvän Urtekramin aloe vera - palasaippuan, jota en jostain syystä ennen ollut ajatellut, mutta tämä on paras vartalosaippua, mitä minulla on ollut ja käytän sitä toisinaan myös kasvojenpesuun.

Kasvoja en pahemmin pese aamuisin, käytän vain aloe vera - misellivettä, joka hoitaa myös puhdistuksen. Iltaisin käytän kasvojen puhdistukseen myös saippuaa puhdistamaan kasvot kokonaan meikkivoiteesta ja päivän aikana koetuista ilmansaasteista sekä pölystä.

Kasvovettä pitäisi käyttää juuri sen takia, että se poistaa pesuainejäämät ja misellivesi myös puhdistaa, kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Ainakin tämä misellivesi. Tämän ihonhoitosarjan päivävoide aluksi sai ihoni hieman kuumottamaan ja punoittamaan, kunnes iho tottui siihen ja ikään kuin hyväksyi sen, kun olin sitä pari päivää käyttänyt. Aluksikin punoitus oli vain hetken ja sitten hävisi. Lisäpointseina hankin juuri tämän sarjan kaikkien muiden ihanien ominai-suuksien lisäksi se kertoo supistavansa ihohuokosia. Nopean toimintansa vuoksi tämä tuotesarja yhdistettynä Urtekramin aloe vera - palasaippuaan saa minulta kymmenen pistettä.

Pitää silti muistaa syödä terveellisesti ja monipuolisesti ja juoda tarpeeksi vettä liikuntaa unohtamatta. Kokonaisvaltaisuus on avainsana suoliston, ihon ja koko kehon hyvin-voinnissa.



Vihdoinkin sain kotiin paketillisen Kaffa roastery - paahtimon kahvia. Olin jo jonkun aikaa odottanut sitä, paljon sitä nähnyt, mutta vain kerran jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla maistanut, silti jo ennen muistamista ihastunut. En ole heidän toimipisteessään päässyt käymään ja olisi kotiinkin voinut tilata, mutta sain tämän vihdoin, kun pari pussia bongasin kaupasta.

Ruohonjuuresta tuli mukaan myös Ecodentan luonnollisesti valkaiseva hammastahna sekä uusi Humble brushin ekohammasharja, kun hammasharja pitäisi kolmen kuukauden välein vaihtaa. Hammastahna on tosi miellyttävä ja selvästi hoitaa hampaita, ikeniä ja valkaisee hampaita.


Tältä näyttää nykyisin aamiainen. Mehuun sekoitan aamuisin aloe vera - geelijuoman.
Tuntuu, että äidin luona kyläillessä ja liikaa herkkuja ladatessa koneistoon kehon kylläisyyshormoni meni sekaisin, mieli ja suoli tuli ärtyisäksi ja maha huusi nälkää kuusi kertaa enemmän kuin ennen. Silloin salaatti ja smoothie rauhoitti. 

Äidin luona söin aamiaiseksi ruisleipää levitteen, kalkkunaleikkeen ja juuston kera plus satunnaisen vihanneksen tai hedelmän, mutta tuntui että mitä enemmän keholle antoi kiinteää ruokaa ja varsinkin leipää niin sitä enemmän se alkoi huutaa nälkää. Normaalisti nälkä hiipii huutamatta ja ilmoittaa hiljaisesti läsnäolostaan jos ehtii. Nyt pitää tasoittaa kehon tasapaino uudelleen.



En ollut pitkään aikaan käynyt Pauligin kulmassa, mutta viimeksi kuluneen viikon aikana kävin kahdesti siellä lounastamassa lattella, chia puddingilla ja lohileivällä, joka oli kyllä niin suussasulavaa, että ekalla kerralla hain toisen samanlaisen ihanuuden.



Sunnuntai-aamuna piti hakea vain banaaneja kaupasta, mutta sieltä tarttui mukaan myös kukkakimppu. Niin ihania kauniita kukkia kun kaupassa oli.


Tämän lehden viime numeroa kaipaan vieläkin, vaikka yhden numeron löysin kirjastosta. Pitää kai yrittää etsiä jostain huuto.netistä. Tämän lehden jätin vielä hintansa vuoksi kauppaan, mutta se on korvan takana mietintämyssyssä.

Bongasin sattumalta tällaisia kaura&chia-siemenet - näkkileipiä kaupasta aamu-retkelläni kauppaan, kun yksi näistä oli pudonnut lattialle ja nostin sen takaisin hyllylle ja sitten samalla kiinnostuin ja päädyin maistamaan. Ovat hyviä, eivätkä aiheuta suolistokiusaa.


Myllyn Finnmarista hankittu ihana kuppi sekä iloinen kukkapuskan omistaja. Käytän tätä isän isoille synttäreille hankkimaani mekkoa silloin tällöin odotellen vielä synttäreitä, koska miksipäs ei. Ei pitäisi hankkia vaatteita vain yhtä tiettyä tarkoitusta varten. Toki erikseen on hääpuku, sitä ei voi käyttää kuin vain yhdessä tilaisuudessa.



Yhden salikerran jälkeen tällä viikolla oli aurinkoinen ilma pitkästä aikaa. Ajattelin jo ennen salia, että jos näitä skoottereita eli sähköpotkiksia lojuu pyöräparkissa, niin käyn sellaisella ajelemassa salin jälkeen. Sellainen salin jälkeen tosiaan siinä seisoskeli, vieläpä uudempi tukevampi Tierin skuutti, niin lähdin rullailemaan. Oli kyllä ihanat pyörätiet Lauttasaaressa, kun oli jo jonkin aikaa kiinnostanut, mitä yhden nyppylän takana oli ja siellä olikin tie Ruoholahdesta Lautta-saareen. Piti käydä vaan pieni pätkä, mut meninkin 25 minuutin pätkän. Jospa joku päivä vielä ennen loman loppua tai viikonloppuna.



Uusi tukkakiva. Tuli ihana ja smooth. Kävin jo toisen kerran tällä, jonka tein uudeksi luotto-kampaajakseni Punavuoressa. Heti kun tulin sisään, niin hän muisti minut ja heti kommentoi, että olen vaalentanut hiuksia ja että on tosi kiva väri. Tuli taas pöpötettyäki kivoja. Kampaajalla päädyin käymään, kun viime aikoina olin todella kyllästynyt vauhkoontuneeseen tukkaani ja pidin sitä jatkuvasti kiinni, eikä tukka voi olla kiva silloin, kun sitä tekee mieli pitää jatkuvasti kiinni. Annoin kampaajalleni vapaat kädet ja sain tällaisen ihanuuden. Vähän lähti pituudesta, mutta minua se ei haittaa. Tykkään tästä tosi paljon.






Kuikuilua. Tällä viikolla tapasin uuden tuttavuuden, jonka kanssa kävimme Kaivo-puiston kahvilassa ja höpistiin todellakin ihan mitä sylki suuhun tuo. Tuntui, ettei hänen seurassa minun tarvitse hävetä mitään, mitä juttelin tai sitä puhetulvaa, mikä suustani vyörysi. Hän puhui ihan yhtä paljon. On ihanaa, kun jotkut ihmiset saavat sen innostuneen tehosuperpakkauksen minusta esiin.





Kaupunkikuvailuja ja luultavasti kesän ainoa cold brew - no ei sitä vielä voi tietää.









Piti käydä jo viime kesänä, mutta vihdoin tänä kesänä pääsin Green Hippo Cafehen, joka sijaitsee Punavuoressa. Varsinkin ennen yhtätoista on vaikea välillä lähteä minnekään lomalla. Paitsi jos herää ysiltä ja on tietty päämäärä, että pitää mennä. Yhteentoista asti tarjottiin noita pannukakkuja, joten ennen yhtätoista piti paikalla olla. Vaatteet päälle, ratikka alle ja menoksi.







Kävelin Punavuoresta keskustan kautta salilleni ja siinä meni jokin vähän yli puolisen tuntia. Ei pitänyt edes kävellä painavan salilaukun kanssa, mutta tulipa kuitenkin käveltyä.


Salilla käytyäni kävin kaupassa hakemassa energiaa ja jatkoin ratikalla Arabiaan. Piti mennä Vanhakaupunginkoskelle, muttei sinne mennytkään ratikka, joten menen jokin päivä bussilla. Voisi kävellä Kuusisaareen asti.


Aloin kuunnella eilen tällaista, joka on ollut pitkään odottamassa kirjana kaapissa. Ei vain ole tullut aloitettua, kun on niin paljon muitakin, mitä on pitänyt lukea. Varsinkin englanninkieliset on helpompi kuunnella, kun joku ihana brittiääni on niitä kertomassa.

Nyt pitäisi olla jo lentämässä kohti keskustaa, mutta piti saada tämä postaus kirjoitettua. Menen katsomaan Leijonakuningasta ja sen jälkeen salille.

Ihanaa perjantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...