torstai 11. heinäkuuta 2019

Kesämatka Turkuun ja takaisin


Lukemisten osalta matka meni suureksi osaksi enemmänkin kuuntelemiseksi ja ponderoimiseksi molempiin suuntiin. Kuuntelin tämän Simon vs. the homo sapiens agenda englanniksi ja siinä oli todella hyvä mieslukija Michael Crouch. Siivosin äidin luona vessan ja kuuntelin tätä kirjaa koko sen ajan ja välillä jonkin aikaa musiikkia. Siivosin myös puolet keittiöstä. Niissä oli tekemistä muutamiksi tunneiksi, kun äiti oli töissä iltavuorossa tämän viikon. Hän piti kyllä eilisen vapaata, joten oltiin lähes iltaan asti tien päällä ja kylillä. Yksin äidin luona siivouksen lisäksi kävin kirjastossa, tapasin ystävää ja kävin kirpputorillakin.






Lähdin sunnuntai-aamuna 7:40 bussilla Helsingistä Turkuun. Olin Turussa vähän vaille kymmenen ja äiti haki minut asemalta. Kävimme Länsikeskuksessa kaupassa ja ostimme kukkia kukkakaupasta. Menimme veljeni luona käymään, koska oli hänen syntymäpäivänsä. Isä ja hänen avopuolisonsakin tulivat kyläilemään. Höpäjimme ja söimme kakkua. Täällä Turun ja Kaarinan alueella totean jo vähintään toisen kerran, että jostain syystä tällä hetkellä asiakaspalvelijat ovat kivempia ja ystävällisempiä ja oikeasti kohteliaampia kuin Helsingissä. En tosiaan tiedä miksi, välillä vaikuttaa että asiakaspalvelijat ovat ihan omissa maailmoissaan välillä eivätkä aina hymyile. Ja sitten puhuvat sillä ihmeen slangilla ja lyhenteillä, jota en aina ymmärrä ja joiden mielestä... No en jatka siitä.
En tiedä, onko yksilökohtaista vai onko minulle sattunut vain ei niin kovin avoimia asiakaspalveluhenkilöitä. Jospa asia jossain vaiheessa korjaantuu.


Oli oikein kiva kirpputori. En kyllä tarvitse mitään nykyiseen asuntooni paitsi tuossa mietitytti tuo ihan hyvän kokoinen Biojäte-emalipurkki, jonka olisin halunnut, mutta se maksoi kaksitoista euroa, joten sinne jäi. Tapasin viime viikolla ystävääni Design museoilun yhteydessä ja puhuimme mm. kierrätyksestä. Kierrätän kaiken muun paitsi ekojätteen olen edelleen laittanut sekajätteen joukkoon ja se olisi kyllä huikeaa, jos ekojätteen voisi laittaa tällaiseen hienoon siistiin purkkiin. Voisinpa huomenna palata takaisin ja ostaa tuon purkin. Nyt on kuitenkin 145 kilometriä tätä välimatkaa.


Äidin auton kyydissä. Kerrankin tuli päivä, että tuntui kesältä. Muuten on mietityttänyt neljän ja puolen päivän aikana, että mikä vuodenaika mahtaa olla kyseessä. Olin ottanut uikkaritkin mukaan haaveena käydä uimassa joka päivä, muttei oikein tee mieli uida pilvisellä säällä, kun tuulee ja saattaa sataa, asteita korkeintaan viisitoista. Autolla tuli nähtyä paljon peltomaisemia. Sillaista se on Turun ja Kaarinan seudulla ajellessa. Kävimme viiden vanhan perhetutun/äidin ystävättären luona kylässä.

Muutin hiusväriä kevytvärillä asteen pari tummemmaksi, kupari sanoi teksti väripurkin kyljessä. Ensin ajattelin että "iih, tuli liian tumma, en tykkää tästä yhtään, haluan takaisin vaaleamman!" (sanoo useimmiten tummahiuksinen), mutta parin tunnin kuluttua ja varsinkin seuraavana päivänä oli jo onneksi tottunut siihen, eikä se oikeasti tummentanut kuin sen asteen pari, vaikka värjäyksen aikana mietitytti, tuliko väripaketin mukana väärä väri, kun näytti päässä ensin ihan liilalta. Värit käyttäytyvät kummallisesti. Kevytväri tosiaan sen takia, että huomattuani yhdellä läheiselläni hyvin hyvin kuivan tukan ajattelin lopettaa kestovärin käytön, ettei oma hiukseni alkaisi tulla yhtä kuivaksi. Oikeasti kuivaa hiusta on vaikea saada takaisin kosteutetun ja terveen näköiseksi ilman muutamaa erittäin kallista kosteuttavaa ja elvyttävää erikoishoitoa tai ajamalla vain koko tukka pois ja antaen sen kasvaa kokonaan ilman käsittelyjä.




Kävimme äidin kanssa Myllyssä hieman kiertämässä. Kipaisin muun muassa Finnmarissa ihastelemassa, mikä kaikki olisi ihanaa vähän isommassa asunnossa. Hankin sieltä tämän söpöläisen mukin, jonka pyöreä muoto houkutteli. Ensimmäinen kuva on Saga-kaupasta, josta olisin myös voinut ostaa kaikenlaista kivaa. Varsinkin tuo lumoava sydämen muotoinen metallikello houkutteli. Sikäli kun seinälläni oleva hieno lotus-kello ei ole vuosiin toiminut, ollut vain seinäkoristeena.


Huomaan nykyään syötyäni liikaa makeaa (ja lisäksi kun ei ole oikeastaan treenannut), että se oikeasti aiheuttaa ärtyisyyttä, kränäisyyttä ja väsyneisyyttä mielessä enemmän kuin kehossa. Onneksi eilen, eli kyläilyn toiseksi viimeisenä päivänä, kävimme ennen yhtä vierailua hakemassa lähi-K-kaupasta salaattibaarin salaattia, smoothieta ja soijaproteiinirahkan. Se smoothie ja salaatti tuntuivat jonkin verran rauhoittavan ja tasoittavan sitä sokeriyliannostusta, joka kehossa vallitsi.













Nämä kuvat ovat eiliseltä, kun olimme katsomassa Raision Krookilan kotiseutukeskuksessa olevassa kesäteatterissa näytelmää, jossa isä näytteli. Oli kiva näytelmä ja upeat puitteet, jossa se esitettiin.


Tänään näin pitkästä aikaa tämän mussukan, joka oli joskus omani. Nykyään hyvässä kodissa.


Yksi väsynyt matkustaja. Tänään lähdin vähän vaille kahden bussilla takaisin Turusta kohti Helsinkiä. Molemmat matkat kuljin Onnibussilla, vaikka bongasin Matkahuollon sivuilta liput.

Äidin luona vieraillessa on tullut kyllä syötyä joka päivä makeaa, eikä iho ole tykännyt ja suolistokin on jonkin verran asiaan reagoinut. Nyt pistän arjen takaisin kondikseen ja katson, miltä näyttää nassu ja vartalon iho ja turvotukset vaikka viikon jälkeen. Vähentämällä sokerin, maidon ja gluteenin minimiin.

Otan myös tämän aloe vera geeli - juoman osaksi joka-aamuista rutiinia. Sillä pitäisi olla paljon hyviä vaikutuksia. Näin kerrotaan Ruohonjuuren sivustolla: Vastustuskykyä lisäävä, virkistävä ja puhdistava Aloe Vera -juoma vaalii vatsaasi ja kroppasi vastustuskykyä. Lisäksi se on hyväksi iholle ravitsevien ja elvyttävien vaikutuksiensa ansioista. Kulaus Aloe Veraa on terveellinen tapa aloittaa aamu! Luomulaatua, luonnollisesti.

Juotava aloe vera -geeli eroaa aloe vera -juomasta siten, että aloe vera -geeli kulkeutuu juomaa hitaammin suoliston läpi, jolloin elimistö ehtii hyödyntämään ravintoaineet vieläkin optimaalisemmin kuin juomaa kulauteltaessa.

Aloe veralla on useita terveyttä edistäviä vaikutuksia. Se mm. edistää ruuansulatusta, vahvistaa immuniteettia, puhdistaa ja nesteyttää elimistöä. Aloe vera tukee terveyttäsi tutkitusti seuraavasti: hyväksi ihon terveydelle, hyvinvointia kuukautisten aikana, hyväksi vastustuskyvylle, antioksidantti, puhdistaa, omaa antidiabeettisia vaikutuksia, virkistää ja karkoittaa väsymystä.

Tämän lisäksi aion kokeilla aloe veraa sisältäviä ihonhoitotuotteita, ainakin kasvovettä ja ehkä kasvovoidettakin. Saa nähdä, mitä löytyy. Muutamia mielenkiintoisia tuotteita löytyi kyllä Ruohonjuuren verkkosivua selatessa.

Aloe vera-tuotteissa on tällä hetkellä parempi valikoima Ruohonjuuressa kuin Hyvinvoinnin verkkokaupassa. Lifen tiedän myös, mutta jos joku tietää näiden lisäksi jonkin vastaavan kaupan, niin otan mielelläni vinkkejä vastaan.


Helsinkiin tultua kipaisin Kampin K-marketissa hakemassa Naked-smoothien, johon sekoitin aloe vera geeli - juomaa, sekä aprikoosivispipuuron ja aloin kirjoittamaan tätä blogitekstiä.

Loppuillan ajattelin jo tullessani Helsinkiin viettää yksin tai jos olisi kainalo, johon olisi voinut mennä pötköttämään, niin mieluusti siihenkin. Joskus varsinkin viiden sosiaalisen päivän jälkeen tekee mieli hetken olla yksikseen. Joskus se tarve saattaa iskeä myös heti juhlien jälkeen, jossa on paljon ihmisiä, varsinkin paljon vieraita ihmisiä, joita ei tunne.

Vaikka olenkin erittäin ihmisrakas henkilö ja yleensä hakeudun paikkoihin, joissa on ihmisiä, niin silti välillä kaipaa nollautumista, edes parin tunnin ajan.

Tuo aloe vera - juoma kaipaa "2 rkl sekoittamista mehuun tai keittoon", joten pitää vielä jossain vaiheessa käydä kaupassa tässä illan aikana. Onneksi lähelläni sijaitsee tuo nykyään 24h kauppa, vaikka oudoksunkin ajatusta, kuka haluaa käydä kaupassa yöllä, jos ei lasketa pitkien matkojen varrella olevia ABC-huoltoasemia. Varmasti kyllä jotkut tarvitsevat, esimerkiksi yövuorolaiset.

Pitää vielä purkaa tuo laukku ja katsoa, onko äiti vaivihkaa livauttanut sinne jotain mukaan. Sain häneltä ihan kivat kukkahousut, ne siellä on ainakin. Niihin kyllä pitäisi jollain ilveellä saada vyö tai henkselit.

On muuten jännä, miten aina Turun seudulle palatessa se murrekin palaa saman tien. Käytän siis ehkä kirjakieltä lähinnä olevaa puhekieltä töissä ja vapaa-ajalla, mutta turkulaisittain. Aina turkulaisittain. En opi puhumaan niin kuin helsinkiläiset, eikä varmasti tarvitsekaan, koska en halua. Olen altis murteille ja ihanille murresanoille, mutten uudiskielelle enkä slangille. Turun kieltä on kai niin helppo puhua, kun sitä on niin monta vuotta tullut puhuttua.


Tämä kuva tuli vastaan Facebook-muistoista.
Vuosi sitten kuvattu käydessäni ystävän kanssa Tullisaaressa.
Tässä on linkki siihen postaukseen.

Oikein ihanaa iltaa! 
Nauttikaa, vaikka olisi pilvistä ja sataisi. Aurinko löytyy sisältä.
Voi myös palata vanhoihin muistoihin. Ajatella jotain, mikä saa hymyilemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...