lauantai 18. marraskuuta 2017

Uimista, shoppailua ja nälkää

 
 
Eilen illalla pesin pyykkiä ja on ihan hyvä viedä ne sinne, mutta sitten kun pitää ne hakea pois ja ripustaa ne ympäri asuntoa, niin se ajatus ei oikein houkuta. Tuumasta toimeen kuitenkin, niin äkkiäkös se tulee tehtyä. Sama juttu tiskien kanssa. Pitää olla kyllä iloinen siitä, että on jotain tekemistä kotona - sehän on merkki, että siellä ollaan asuttu.


Ja kun alkaa tekemään jotain, niin ei voikaan lopettaa ennen kuin on valmis. Niin meinasi käydä tälle väritykselleni Hanna Karlzonin ihanasta uudesta Seasons-kirjasta, jota väritellessä aika vilahti ja kello olikin neljä yöllä, kun maltoin laittaa nukkumaan. Heräsin vähän vaille kymmenen. Tänään pitää yrittää mennä aikaisemmin nukkumaan.

Tosi kivaa kyllä, että tulin laittaneeksi illalla kahvipannun valmiiksi, niin aamulla aamupöhnässä vain painoi nappia ja kahvikone alkoi porisemaan. Hääräsin siinä samalla ties mitä, huomasin kahvin lorisseen pannuun ja sitten huomasin, etten ole tehnyt puuroa. No äkkiäkös sen tekaisi. Katsoin pari leffaa samalla kun värittelin kuvaa loppuun, laittauduin valmiiksi, pakkasin kassiin uimatamineet, kun olin päättänyt vihdoin ja viimein (piti aloittaa jo 2kk sitten) tutustua Töölön uimahalliin.

Minun piti vielä käydä lataamassa bussikortti metrohallissa ja kun siinä oli harvinaisesti kaksi latailemassa minua ennen, niin myöhästyinpä tietysti bussista ja seuraavaa piti odotella 20-25 minuuttia. Kävin viivytellen kaupasta hakemassa välipalaa, kun huikoi vielä, vaikka ennen matkaa olin vetänyt kitaani rahkajogurtin ja ananaspurkin sisällön. Kahvikupposenkin ostin automaatista, kun ulkona tuuli ja vihmoi.


Tässä googlesta kuva Töölön uimahallista sisältä kuvattuna. Kävin ensin vähän viivytellen suihkussa, kun en oikein pidä siitä ajatuksesta, että altaan vesi on niin viileää, muttei se kovin viileää ollutkaan, kun sinne meni. Hetkessä siihen tottui. Menin kuntouimareiden radalle. Uin altaan mitan päästä päähän ja tunsin vähän hengästyväni. Altaan mitta on 25 metriä. Kyllä se vähän pistää sydämen pumppaamaan ja hengästymään, kun aerobinen kunto ei oikein kasva salilla, kun ei lämmittele, koska aina unohtuu kengät matkasta, joten ei sukkasiltaan viitsi tehdä kuin lihaskuntoa. Aerobisen kunnon kohentamiseksi muutenkin menin uimaa; voisi olla hyvä käydä kerran viikossa vaikka juuri viikonloppuna, kumpana päivänä nyt sattuu olemaan hiustenpesupäivä. Ja jos on ennalta tiedossa viikonloppuna menoa, niin yrittää käydä viikolla vaikka heti töiden jälkeen.

Laskin, että uin yhteensä 700 metriä. Ensin meinasin uida vain 500 metriä, mutta nostin sen 700aan, koska tunsin vielä jaksavani käytyä välillä vessassa, kun altaaseen ei saa pissiä. Olisin varmasti jaksanut tuhanteenkin metriin uida, mutten viitsinyt, kun ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen uin altaanmittoja. Jospa seuraavalla kerralla. Tuli kyllä oikein virkistävä olo!

En ole Helsingissä asumiseni aikana käynyt kertaakaan missään Helsingin uimahallissa. Ainoastaan Vantaan ihanassa Flamingossa ja Espoon Serenassa. Ja kylpylöihin tottuneena pitää oikeasti ajatella, että kyseessä on uimahalli eikä ylellinen kylpylä. Aion käydä mahdollisimman monta Helsingin uimahallia läpi ja tunnustella, mikä niistä olisi paras.

Ensin meinasin mennä Malmin uimahalliin, kun työkaveri vihjaisi siellä olevan todella kivan höyrysaunan, mutta katsoin, että sinne on 25 bussipysäkin matka, joten jospa joskus töiden jälkeen, kun olen enemmän siinä suunnassa muutenkin. Eli katsoo, mihin uimahalliin tykästyy eniten.

Eihän Helsingissä välttämättä ole niin hienoja uimahalleja, mihin on tottunut eli Hovirinnan uimahalliin. Ainakin se viimeksi käydessä oli tosi ihana, kun siellä oli syvä uima-allas, lasten allas (jossa olen itsekin opetellut uimaan, ja kellumaan Kyproksella), yleisallas polskutteluun, missä on hieno suihkulähde, jonka alle pääsee istumaan, hieromasuihkuja, toinen lasten allas oleskeluun ja poreamme.

Eli Töölön uimahalli ei ihan siihen mittapuuhun yllä, mutta oli se ihan mukava: täysin uimiseen tarkoitettu paikka. Siellä oli yksi iso allas ratoineen, lasten allas, pikkuinen kylmä allas, jossa sai rohkeat pulahtaa, ja tavallinen sauna sekä pieni höyrysauna, jossa kävin istuskelemassa hetken. Pitää muistaa ottaa peppuliina seuraavalla kerralla mukaan, tällä kertaa istuksin pyyhkeeni päällä. Huomasi kyllä sisältäpäin, että kyseessä on suhteellisen vanha uimahalli, mutta siellä sai uida rauhassa. Poistuttuani tuli muutama ihminen enemmän. En tiedä, milloin siellä on ruuhka-aika. 

Ajattelin tänään kokeilla uutta länsi-metroa, mutta Töölön uimahallin vierestä kulki 502 suoraan Leppävaaraan Selloon, joten menin sillä. Myöhemmin huomasin ja viestiteltyäni sain tietää, ettei tämä länsi-metro kuljekaan Leppävaaran kautta. Murmutin hetken aikaa asiasta, ettei sillä sitten ole mitään hyötyä, mutta ihan varmasti siitä on paljon hyötyä ihmisille. Ja kulkeehan Helsingin ja Leppävaaran väliä juna ja tämä bussi 502:nen.

Jospa menen länsi-metrolla joku päivä Isoon Omenaan, sinne sillä sitten pääsee. Ja voihan sitä muutenkin käyttää, jos haluaa käydä tutustumassa paikkoihin, joissa ei ole ennen käynyt, kuten Lauttasaareen ja Koivusaareen. Nyt metrokarttaan on lisätty kahdeksan asemaa, mutta ilmeisesti vielä viisi asemaa tulee Espoon puolelle. On jotenkin aina tuntunut, että Espoo on isompi kuin Helsinki, vaikkei se oikeasti ole (?), sillä on vain paljon moottoritietä ja ei niin asutettua aluetta.


Leppävaarassa kuikusin New Yorkerin läpi ja voi että kun siellä oli pehmoisia paitoja ja kivoja college-takkeja, jotka teki mieli viedä kassalle. Siellä on yleensä mukavan halpaa ja tosi pehmoisia vaatteita ja hauskojakin vaatteita. Harmitti kyllä parin kohdalla, että niissä oli kuva, koska olisin halunnut mieluummin yhden ihanan tuntuisen neuleen ilman mikin pään kuvaa siinä.


Kävin myös InterSportilla katselemassa uimapaddleja eli sellaisia käsiin laitettavia juttuja, joilla saisi enemmän kauhottua itseään eteenpäin vedessä. Uimapuvutkin olivat kovin nättejä, mutten uutta uimapukua juuri nyt tarvitse, yksi riittää. Kävin vielä Cubuksella hipelöimässä ihanan pehmoisia oloasuja ja uniasuja, mutta niissäkin ainoa vika oli se tyhmä kuva siinä edessä. Olisin niin mielelläni halunnut täysin yksivärisen unelmanpehmoisen olopaitulin, mutten sellaista, missä on joku ylisöpö otus rumentamassa paitaa. Ei minulla mitään ylisöpöä vastaan ole, kunhan sen sijaintia käytetään oikein. New Yorkerissakin oli hieno idea paidasta, jonka etumukseen oli laitettu pieni tasku ja sinne painettu pandan kuva, mutta kun se paita oli ihan epämääräisen muotoinen ja kokoinen, niin hyvä idea oli heitetty hukkaan. Kuka ostaisi vaatetta, joka ei sovi?

Oli ideana mennä syömään ja ajattelin ensin kiinalaista, mutta päädyin jostain syystä raxiin ja jo maksettuani ja pizzoja valitessani mietin, että miksi helvetissä maksoin yhdeksän euroa enemmän kuin mitä oikeasti söin. Sain vain yhden lautasellisen mahaani ja senkin hädin tuskin. Miksi menin syömään, kun ei ollut nälkä ja oikeasti teki mieli syödä vain jotain kevyttä, millä saisi ajatuksen nälästä pois, mutta tunnenpa tämän tyhmän päähänpiston kehossani seuraavat puolitoista päivää, omapa oli vikani.

Menin ihan tottumuksesta syömään tai siitä ajatuksesta, että pitää tankata, kun on harrastanut liikuntaa, mutta yleensä kun olen varsinkin aerobista liikuntaa harrastanut, niin tekee mieli vain juoda, eikä edes ole tai tulee nälkä sitten vasta muutaman tunnin myöhemmin (niin kuin nyt tätä kirjoittaessani). Olisi pitänyt mennä Jungle juice baarista vain ottamaan yksi palauttava smoothie. No ensi kerrallapa tiedän, etten ole tyhmä ja syö ruokaa, joka oikeastaan aiheuttaa minulle enemmän nälän tunnetta, valenälkää kuin oikeasti tuntisi.

Kävin Prismassa syömisen jälkeen ja hankin uudet lämpimät lapaset (on pitänyt hankkia siitä asti, kun kerran työmatkalla unohtui lämpimän vaaleanpunaiset rukkaset bussiin) ja nämä söpöt Snoopy-sukat, koska milloinpa minä seuraavaksi tulisinkaan siinä Sellon Prismassa käymään ja olisiko ne vielä seuraavalla kerralla siellä. Muutenkin sukkia on viime aikoina mennyt rikki kantapäistä ja varvaspäistä. Aina tarvitsee sukkia! Ostin myös pienen hierontarullan. Jospa joku päivä isompi, oikein hyödyllisiä, jos lihakset tykkäävät jumitella. Prismassa lähellä kassoja päätin nipistää yhden lehden hinnan ja kukkien hinnan syömästäni ravintola-ateriasta. Periaatteessa jos tuli ostettua jotain turhaa, niin voi ottaa sen toisesta jutusta pois ja jättää ostamatta, eikö niin. Pitää mennä lukemaan kyseinen lehti (ja muitakin viime aikoina tulleita!) kirjastoon ja joskus toisella kertaa ostaa kukkia. Ei oikeastaan edes tehnyt mieli kukkia. On tehnyt mieli vain sypressiä viime aikoina. Näin Prismassa myös oivia joululahjaideoita läheisilleni, ainakin kaksi varmaa lahjaa parille henkilölle. Mutta ne sitten seuraavassa kuussa, kun on joululahjaostostelujen aika. Tärkeintä on kuitenkin yhdessäolo, vaikka rakastankin lahjojen antamista.

Jeps. Jospa vielä vähän värittelisi ja kävisi nukkumaan vähän aiemmin tänä iltana. Jopa tänä iltana, ettei yöllä, hek hek. Ihan kuin olisi jopa vähän väsynyt.

Hyvää yötä.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...