tiistai 28. marraskuuta 2017

Länsi-metro ja Stockmannin jouluosasto


Edellisviikon sunnuntaina päätin koittaa mennä Länsi-metrolla Matinkylään, kun olin murmuttanut sille, ettei se kulje Leppävaaran kautta. Pääsee kuitenkin Iso-Omenaan. Kävin Ison Ompun parhaimmassa, kauneimmassa, siisteimmässä ja oman kokemukseni mukaan palveluystävällisimmässä kahvilassa, Coffee Housessa, jotka ovat melkein kaikki hävinneet Suomesta. Onneksi Isosta Ompusta löytyy vielä tämä yksi. Siellä kävin ystäväni kanssa, joka asuu lähistöllä, turisemassa ja kierreltiin jonkin aikaa.



On kyllä tosi hassussa paikassa sen paikan metropaikka, kun pitää mennä monet rappuset alas ja miettiä, että mistä sinne mentiinkään. Mutta tosi hyvä kyllä, että pääsee edes Matinkylään Länsi-metrolla. Ainoa harmi kyllä siinä metrossa, minkä olen tällä viikolla huomannut, että se on länsi-metron valmistuttua tupaten täynnä sakkia, jopa kolminkertaistunut se ihmismäärä ja senpä takia en mene enää kovin mielelläni metroon, mikä on kyllä harmi, koska sillä pääsee kivasti paikasta toiseen.


Tuollaisen oon ehtinyt viimeksi viritellä. Ei ole oikein ollut jaksamista väritellä, mutta voisihan sitä. Kahtena viime iltana ei ole tehnyt mieli olla kotonakaan, kun ei jaksa olla omassa seurassa.



Taisi olla edellisviikonloppu tai viime maanantai kun päätin vihdoin ja viimein mennä Stockmannin jouluosastolle asti. Enin piti käydä äpöstelemässä kauniissa Starbucksista, joka sijaitsee Pohjois-Esplanadilla Akateemisen kirjakaupan vieressä. Tuli käytyä nautiskelun jälkeen kirjakauppa ihan rauhassa läpi ja näin varmaan neljä kirjaa, jotka olisi kiva lukaista.

On muutenkin alkanut Netflixin tuijottelu tympiä ja voisi enemmän lukea. Eilen luin Meidän perhe - lehden loppuun ja sillä välin oli mennyt pokkarikirja kiinni enkä löytänyt sivua, mihin olin jäänyt kesken ja olen muutenkin niin harvakseltaan lukenut sitä kirjaa, ettei oikein mikään näyttänyt tutulta. Kirjakaupasta saatavat magneettiset kirjanmerkit ovat kyllä tosi käteviä.






Stockmannin uudesta leluosastosta luin taannoin, että se on vaihtanut nimeä ja omistajaa/yhteistyöntekijää/maahantuojaa. Ennen siinä oli Hamleys-niminen lelukauppa, joka toimi siinä vuodesta 2015 ja nyt avautui  XS Lelut -myymälä marraskuun alussa joulusesongin käynnistyessä. Se on tosi hieno paikka, kun lelut ja tavaroiden näytteillelaittokin muuttui. XS-lelut taitavat mielestäni olla lontoolainen tai ainakin englantilainen lelukauppa. Siellä oli mm. Tatty Teddya, Paddingtonia ja tätä Niciä (josta otin nimen ja kuvia ylös aikomuksena piirtää sitä jokin päivä) sekä muutamia muita, joista en ollut ennen kuullutkaan. Myös Bukowskin pehmoleluja on ilmaantunut enemmän. Leluosastolla kävin ennen jouluosastoa, kun halusin vielä hetken pitää itseäni jännityksessä. 













Kannattaa tosiaan käydä Stockmannin jouluosastolla sekä katsomassa jouluikkunoita, jos ei ole vielä käynyt. Se oli ihan erilainen kuin ennen ja alkoi heti yksien portaiden yläpäästä. Paljon erilaisia valoja ja koristeita. En tiedä, olisiko ollut suurempi kuin ennen vai pienempi, mutta enemmän uusia juttuja, mitä ei ollut viime vuonna. Tämän kauniin ballerinan kohdalla mietin sen ostoa varmaankin viisi minuuttia, mutta sinne jäi, kun en keksinyt sille sopivaa paikkaa.





Olihan siellä myös suklaita paketeittain ja kauniisti paketoituja lahjapaketteja. Lempisuklaatani eli Lindtiä saa juurikin Stockmannilta. Tykkään kyllä muistakin suklaista, mutta yksi Lindt on tarpeeksi, suun täydeltä makunautintoa koko päiväksi aamulla kahvin kanssa nautittuna.


Tämä oli yhdessä lyhdyssä. Olen ehkä nähnyt vastaavan ennenkin. Harmi, etten nähnyt tällaista missään myytävänä. On kovin kovin kaunis.


Stockmannin ulkopuoliset katuvalot. Tämä oli kuvapostaus. Olin unohtanut jo nämä kuvat, joten niistä piti sitten tehdä oma postauksensa, kun niitä oli niin paljon. Seuraavaksi teen postauksen Tampereen matkastani.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...