torstai 9. toukokuuta 2024

Aurinkoa ja arkkitehtuuria


Jatkuu suoraan viime postauksesta. Menimme kaverin kanssa Iso Omenaan katselemaan, josko Cloud patessierieita maistaisimme, mutta löydettyämme ne huomasin, että ne maksavat aivan liikaa, 7,50 euroa kappale pienestä kakkusesta. 

Varmasti joku päivä maistan, kun saan vähän enemmän palkkaa, niin voi ostaakin jotain herkkuja tässä inflaatioituneessa yhteiskunnassa. Muissakin kahviloissa maksaa kakkupala 7,50 tai jopa enemmän, mikä on ihan naurettavaa kakkupalasta, joka ei välttämättä vie seitsemänteen taivaaseen. 7,50 on enemmän kuin voin päivässä kuluttaa, joten miksi käyttäisin sen summan yhteen kakkupalaan, joka saattaa jäädä kesken, kun ei maistukaan hyvältä. 

En siis kyseistä uutta konditoriaa mistään syytä, vaan yleisesti kaikkialla kaikissa kahviloissa on nykyään liian kallista. Pitäisi olla samat hinnat kuin kolme vuotta sitten. Eikä asia koske vain kahviloiden kakkupaloja, vaan myös elintarvikkeita kaupassa. Lähes joka ikinen asia, mitä on ikinä ostanut, on nostanut hintatasoaan, ja sen takia pitää harkita nykyään hyvin tarkkaan, mihin roposensa laittaa ja valmistaa itse tai jakaa.

Anyhow löysimme Deliberin, jossa oli kohtuuhintaisia ja kivan kokoisia sekä erittäin maittavia pizzapaloja. Se oli paras pizza moneen vuoteen. Ison Omenan ja monen muunkin Deliberin miljöö on todella mukava, kaunis ja rentouttava. Harmi vain, että eka Deliberi, johon tutustuin, eli Keskuskadun Deliberi remonttinsa jälkeen ei palauttanut kahvilaansa ikinä, vaikka luulin, että palauttaisi. Siellä oli niin mukava syödä ihanan täyteläistä pitkulaista kermamunkkia. Kaipaan sitä tästä ikuisuuteen.

Tämä ihana otus nukkuu joka yö kanssani ja viettää iltaisinkin aikaa lähellä.

Nyt kun ei ole enää Bookbeatia omistuksessa, niin etsinpä Ison Omenan kirjastosta Debbie Johnsonin kirjan. Sain Bookbeatista ilmoituksen Debbie Johnsonin kirjasarjan uusimmasta osasta, jonka joku päivä vielä etsin kirjastosta. On tosi mukavaa kuunnella aitoa brittiläistä lukijaa. Tämä on luettuna myös mukava, mutta en ole kovin nopea lukija. Tätä kirjailijaa ei ole lainkaan suomennettu, mikä on harmi, mutta onneksi englanninkielen taito on tarpeeksi hyvä, että voin romaaneja englanniksi lukea, vaikkakin toisinaan tulee törmättyä sanoihin, jotka toisaalta ymmärrän, mutten osaisi suoraan suomentaa.

Aikomus olisi ostaa lukemista varten lepotuoli, josta olen jo vuosia haaveillut. Löysinkin täydellisen Jyskistä, mutta pitää odottaa, että sen voi toimittaa kotiin, kun en tiedä, voinko sitä kantaakaan kotiin. Ei olisi kuin puolentoista kilometrin matka. Jospa löytyisi jostain

Vappuaattoni vietin näiden parissa. En ymmärrä alkoholi- ja juhlintakulttuuria, joten rauhallinen koti-ilta roiskeläpän, makuveden ja vanukkaan parissa sarjaa katsellen on sopiva vaihtoehto minulle. Harmitti, kun jälleen kerran katsoin House MD - sarjan loppuun, joka taitaa olla lempisarjani, niin en meinannut keksiä uutta sarjaa katsottavaksi. Ajattelin, että jääpä enemmän aikaa lukemiselle. Toisaalta kesän koittaessa en paljon kotona luultavasti olekaan, vaan vietän suurimman osan ajasta ulkona. Välillä pitää kuitenkin käydä rentoutumassa kotona ja päästä pakoon auringolta. Aurinkoa toki rakastan, mutta kuumuus käy välillä liian tukalaksi ja kaipaa viileämpiä olosuhteita. 

Netflixiin oli tullut Psych - niminen sarja, jota vuosia sitten katsoin Prime tv:ltä ja nyt ajattelin vilkaista uudestaan. On se ihan mukavaa ajanviettoa, muttei mikään sellainen, että pakko katsoa uusi jakso pian.












Vappupäivänä näin kaveria hieronnan jälkeen ja kävimme kuvaamassa Kruunuhakaa sekä Senaatintorin ympäristöä, minkä jälkeen kävelimme Pohjois-Esplanadilla. Toki ensin piti hakea kaupasta Vappumunkki. Emme löytäneet vapputoria mistään, mikä oli hassua, koska oli vappupäivä. Kävimme myös syömässä kaupungin pahinta pizzaa. Siinä sitten päätin, etten ikinä enää milloinkaan halua syödä pahaa pizzaa.

Vapun jälkeen aloitin päivittäin 20-30 minuutin kotitreenin, johon liittyy alkulämmittelyä hula-vanteella. Harmi kyllä pari viime päivää on jäänyt treenaamatta, koska eilen aamulla alkoi flunssan tuntu. Vietin yön pyörien niskapäänsäryn kourissa ja heräsin luultavasti viisi kertaa joka kahden tunnin välein. Ei ole kuumetta, mutta on kuumeen tuntu sekä paineen tuntu päässä. Jos tämä ei hellitä, niin otan huomenna sairaspäivän töistä. Tänään en olisi ollut työkuntoinen. Haluaisin parantua lauantaiksi, kun matkustan lauantai-illaksi äidin luo sunnuntain äitienpäivää viettämään. Viimeksi olin kipeä heti pääsiäisen jälkeen. Oikeastaan oli sunnuntai-päivä, kun huomasin flunssan oireet ja loput olenkin kertonut. Toivottavasti tämä ei ole sellainen flunssa. Epäilen vahvasti jotain tulehdusta.


Mussukka.

Amos Rexin pihassa löytyy tällä hetkellä kolme jättiläissammalpatsasta, jotka jokin päivä siirretään metsään sammaloitumaan.


Viime lauantaina sain jälleen maistaa lempiherkkuleipääni eli rosmariinifoccacciaa, jota saa ainakin Kampin K-Supermarketista sekä Sellon Prismasta.







Menin foccaccian ja jääkahvin nautiskelemaan kaukoliikennebussiterminaaliin, kunnes kaveri pelmahti paikalle. Menimme katsomaan the Fall guy - leffan ISENSE - salissa, joka oli yllättävän hyvä, sekä leffa että sali. Tottakai oli vastamelukuulokkeet mukana, mutta ennen elokuvan alkua kaikkia kaiuttimia ei laitettu päälle ja ääni tuli edestäpäin aluksi eikä takaata kovaa suhisten niin kuin normisaleissa. Leffan alkaessa kytkettiin kaikki kaiuttimet päälle, mutta se oli silti tasaisen maltillinen, vaikken enää koskaan menisikään ilman korvatulppia tai vastamelukuulokkeita leffateatteriin.

Leffan jälkeen kävimme kaupassa valitsemassa broilerimakkaraa maistatukseen, kun yritämme päättää, mitä ottaisimme Nuuksion retkelle mukaan syömiseksi. Olen aina halunnut vaeltaa ja olla pitkästä aikaa teltassa yötä ja saan siihen vihdoin mahdollisuuden joko tässä tai ensi kuussa. 

Annoin kaverin jäädä yöksi, kun hän oli hieman flunssainen ja nukkua sängyssä, kun itse nukuin patjalla lattialla. Yllättävän hyvin nukuin, eikä karvakaveri hyppinyt liikaa päälle. Hän vietti aikansa sängyssä nukkuvan kanssa, kun on sängyssä tottunut nukkumaan. Vieraani heräsi kuulemma useita kertoja yössä kissan liikehdintään. Itse olen niin tottunut siihen ja käytän korvatulppia varta vasten.

Saimme puoliltapäivin lähdettyä kävelemään ja löysimme Hakaniemestä Vapputorin, vaikka olikin sunnuntai. Siellä oli pari Porvoon metrilakua myyvää kojua, enkä sitten voinut vastustaa vappuperinnettäni eli metrilakun syömistä. Oli myös mukavaa olla pitkästä aikaa oikealla torilla, missä myytiin kivoja kesähepeneitä, hattuja, laukkuja, ruokaa, lettuja ja metrilakua.

Ennen kaverin lähtemistä takaisin kohti kotia kävimme muutamassa kaupassa mm. Jyskissä koeistumassa lepotuoleja ja nyt vain odotan, että tulisi kotiinkuljetus-mahdollisuus.

 
Verkkokaupasta tuli hankittua kevään valoisiin aamuihin Kaffa Roasteryn Lempeä voima - kahvia ja valoisiin iltoihin Lehmus Roasteryn kofeiinitonta Kesämäki - kahvia.




 

On kyllä niin ihanaa, kun luonto vihdoin herää jälleen eloon ja kaikkialla alkaa olla vihreää. Kaupunkikin on alkanut poistamaan viimeisiä talvihiekkoja. Toivoisin, että tässä kuussa saisin pyörän, niin voisin alkaa pyöräillä töihin ja olisin joka päivä todella virkeä.

 
Otin tämän kuvan, koska työkaveri sanoi minua töissä intiaaniksi, kun kuljen välillä tauolla musta-ruskean värinen shaali päällä, koska on hieman vilu, ja minulla sattui pitkästä aikaa olemaan myös intiaanimaiset hiukset, kun olin ne aamulla suoristanut. Olin otettu ja sanoin "kiitos, niin olenkin!". Hän varmaan ajatteli vitsailevansa, mutta ei tiennyt, miten tykkään intiaaneista. Olin jopa intiaanileirillä pienenä, muttei siitä sen enempää. Saimme kyllä sadetanssillamme tihkusadetta aikaan.

 

Aurinkoiset aamut. Olisipa aina aurinkoista. Tai mietin kerran, että voisi olla aina aurinkoista tai puolipilvistä, mutta saisi sataa joka lauantain ja sunnuntain välinen yö klo 23-03 sekä ti-ke välisenä yönä 01-03. Näin luonto saisi vettä ja ihmiset sekä luonto aurinkoa. 

Nyt vain odotellaan aurinkoisia päiviä ja voimia takaisin. Tuntuu ihan lauantailta, kun on helatorstai. Kissa tässä istuskelee pöydällä pusuteltavana samalla, kun kirjoittelen.

Mukavaa la- siis helatorstaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi lelu ja äitienpäivä - matkustelua

Minulla oli pari päivää flunssa ja vielä vähän kolmantenakin, mutta onneksi se oli lyhyempi kuin edeltäjänsä. Luulenpa, että edellinen oli o...