maanantai 6. maaliskuuta 2023

Kaikenmoista


23. helmikuuta jatkuu tämä. Kävin kamun kanssa kahvilassa ja ikkunaostoksilla. Meidän piti etsiä yhdestä kahvilasta vegaanisia laskiaispullia, mutta ne olivat aivan liian pieniä ja kahvila oli vähän liian meluisa ja täynnä ihmisiä, jotenka etsimme rauhaisamman paikan Robert's coffeesta. Oli sekin hälyisä, mutta ei ihan niin hälyisä kuitenkaan.




Pitkästä aikaa tuli käytyä Stockmannin sisustusosastolla ihailemassa ja kuikuilemassa, mitä kaikkea uutta ja ihmeellistä sinne on ilmestynyt. Viime kerran jälkeen Casan osasto oli muuttanut ja siihen tuli jumahdettua joksikin aikaa, koska Casa Stockmann on vain niin ihana. Ensimmäinen lasi- ja keramiikkamerkki, johon koskaan ihastuin. Harmikseni Casa Stockmannin aivan ihastuttava pyöreä lasi meni rikki, eikä sellaista enää tehdä. Se on niin ihana se pyöreä muotoilu, pintojen kosketus ja värit.


Zooplussalta tuli paketti ja tottakai parasta paketissa oli kissan mielestä pakkaus. Kisse sai myös roskakoriin sopivien roskapussien lisäksi nämä kaksi purulelua, joissa on matatabia. Kyllä se niitä riepottikin, kunnes nyt ainakin toisesta on irroittanut sen matatabin. Kovasti tällä hetkellä tykkää kartonkiakin pureskella ja löytää mielekkäämpää kynsienteroituspaikkaa kaikkialta muualta kuin kiipeilypuusta.


Hyvinvoinnin tavaratalostakin saapui paketti perille. Kesti vähän kauemmin ilmeisesti Postin lakon takia. Jokapäiväisessä käytössä näistä on ollut Madaran Peel - kuoriva yöseerumi, magnesium-pillerit, omega-pillerit sekä monivitamiini. Lakritsitaateleita olen muutaman maistanut, chia-siemeniä pudottanut aamulla hyppysellisen puuron päälle ja jotakin kasvonaamiota kokeillut.





Muutamaan otteeseen kävin Amos Rexin edessä kuikuamassa, josko olisi lyhyt jono, että olisin päässyt näkemään pitkään pohdintamyssyssä olleen Hiljaisen paraatin. Loppujen lopuksi päätin luovuttaa, kun jonotus olisi kestänyt kahdesta kolmeen tuntiin. Sitten tulee uusia näyttelyitä. Täytyy pitää hoksottimet avoinna ja käydä mielenkiintoisissa kohteissa.







25. helmikuuta kävimme porukalla IKEAssa kiertämässä ja syömässä. Syöminkien jälkeen päädyimme hienoon museoaittakahvila Glimsiin, jossa oli itse tehtyjä ihan huikean makuisia laskiaispullia ja kahvikin oli jees. Lisäksi täysin järkihintaisia kaikki tuotteet ja mukava tunnelma. Sain olla mukana kyhäämässä IKEAn sähköpöytää ja vielä Sellossa ruokaostoksilla. 

Ajattelin joku päivä Heurekassa käydä, kun siellä olisi ihana näyttely Leikin lumo tms ja lähellä vohvelikahvila. Käydessäni Keravalla kamun luona mieleen jäi siellä syötetyt herkulliset vohvelit ja olen siitä asti miettinyt vohveliraudan ostamista kotiinkin.

On tehnyt kovasti mieli myös rumsteerata ja muuttaa lähemmäs keskustaa, paikkaan, missä olisi edelleen luonto ja vesi lähellä.



Oli kovin rento edellisviikonlopun sunnuntai. Ei mikään kiire mihinkään, eikä haitannut, vaikkei ollut mitään tekemistä. Vähän Nintendo Switchiäkin pitkästä aikaa pelaillut.


Tavallinen aamiaispuuro ja kahvi ilman leipää. Työaamuina leipä lähtee useimmiten mukaan ja syön sen kakkosaamiaisena. 


Kissakin tykkää viihtyä parvekkeella, kun toinen raapimapuu on siellä ja sopivasti ikkunan tasalla.
Kamun kanssa viime viikolla kävin Triplassa herkuttelemassa Kuplavohvelikahvilassa. Pikaisesti ehti pari kauppaakin kuikaista ennen kuin piti ehtiä leffaa katsomaan.



Kävin omassa seurassa Kinopalatsissa katsomassa Marvelin Quantumanian, joka oli ihan ok, visuaalisesti hieno, mutta joissakin kohtia mietin, että kuka hitto niitä repliikkejä on käynyt kirjoittamassa ja parissa kohtaa oli suomentaja mennyt niin vinoon, että painoin käden silmille.









Rakastan näitä aurinkoisia päiviä. Bussilakko oli viime viikolla muutaman päivän, muttei onneksi koskenut sitä bussia, jolla kuljen töihin. Joissakin kohtia tuli kyllä normaalia enemmän kävelyä. Yhtenä päivänä kävin hemmottelemassa itseäni ja lataamassa energiaa loppumatkaa varten töistä kotiin Kaaren Coffee Housessa. Ihanaa juustokakkua ja hyvää kauracappuccinoa. Nykyään jokainen kakku, jonka olen päättänyt syödä, nautin oikein antaumuksella. 





Kaaressa kävin vähän ikkunaostoksillakin Jyskissä.




Yksi syy, miksi rakastan Prismoja. Paras kukkavalikoima! Harmi kyllä kauneimmat kimput ovat silti aika kalliita. Onneksi niitä voi edes kaupassa ihailla.




Tämän vuoden hittiväreiksi on valikoitunut edelleen laventeli ja tietynlainen vaaleanvihreä. Kaupassa on tällä hetkellä ihanasti pääsiäinen näkyvillä. Ajattelin, jos löydän jostain oikeasti tosi kauniin pupu-koristeen, niin vien sen kotia koristamaan. Tuo pääsiäisaiheinen seppele näytti tosi kauniilta. 





Tältä näytti viime lauantai. Pötköttelyä aamulla ja auringon ihailua ikkunan lävitse.


Lauantaina onneksi bussilakko oli loppunut, niin pääsin keskustaan. Kävin Fafa'sissa syömässä broileripitan, jonka jälkeen menin salille voimaharjoittelemaan. Ihanaa, kun on pitkästä aikaa ojentajat ja olkapäät hieman hellinä - tietää tehneensä jotain. Kotona oleilu on saanut vaakalukemankin kallistumaan alaspäin, mutta tästä salille palatessani ja aloittaessani myös säännölliset kotijumpat taitaa paino taas nousta. Saisipa tämän koiven kuntoon, niin pääsisi juoksemaan. Alkaa jo tuntua, että koipien pohjelihaksissa alkaa olla eroavaisuutta, kun toisen jalan pitää niin paljon tukea toisen liikkumista.

Prismassa käydessäni löysin tämän aivan ihanan Ziajan vegaanisen vartalokuorintavoiteen. Se tuntuu hyvältä, tuoksuu hyvältä ja tuntuu myös tekevän hyvää iholle. Hienojakoiset biohajoavat piirakeet ja saksanpähkinän kuoriuute kuorivat kuollutta ihosolukkoa tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Ananasuute ja kofeiini ehkäisevät selluliittia ja vilkastuttavat pintaverenkiertoa. Silottaa ja pehmentää ihoa.


Pääsin käymään myös Töölön kirjastossa bussilakon loputtua ja kävin hakemassa sieltä pari varaamaani aineistoa. Voltarenia hankin apteekista, jospa siitä olisi jotain apua koipeliinin hoitamisessa. Uudet aseet käyttöön, kun ei mitään tunnu tapahtuvan. Nyt alkaa tuntua, jospa sieltä jotkin siteet olisivat revähtäneet. Tiedä häntä. Voltaren ja sen jälkeinen lepo tuntuu ainakin jonkin verran auttavan. Harmittaa vain, etten hankkinut suurempaa purtiloa. Tuntuu hupenevan aika nopeasti.


Kotzonea Kotipizzassa sunnuntaina. Om nom nom. 


Eilen kävimme kauppakeskus Dixissä, joka sijaitsi Vantaan Tikkurilassa. Ei meinannut tulla mitään paikkaa mieleen, missä olisi kiva käydä pilvisellä säällä, joten valitsin uuden paikan donitsikahvilan perusteella. Nappasimme donitsit kyytiin Cafe Dinosta, jossa oli herkullisen näköisiä donitseja. Makuina vanilja, kinuski ja suklaa erilaisine päällysteineen ja väreineen. Oli ihan jees makuiset tuoreet donitsit. Herkuttelimme ne kotosalla Salaisia kansioita katsellen.

Siinäpä se. Arkea ja viikonloppua.

Yksi runokin viime viikkoon mahtui

Kävelen kadulla
Katulamppu naksahtaa kiinni
Vielä liian aikaista
Ympäristö tummuu hetkeksi
Mustat puut ohuine oksineen
muodostavat taivasta vasten siluettia
kuin hämähäkinseittiä
Maa liukuu jalkojen alla
Matkalla töihin hitain askelin
Hiljalleen taivas vaalenee
Pilvet muodostavat taivaalle
haaveita revontulista
Aurinko alkaa pilkistää
päästessäni pysäkille
Se kurkistaa rakennuksen takaa
kuin toivottaakseen hyvää matkaa
Aamu vasta alkaa
Päivänvalo sarastaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...