sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Ravintola Turengin asema

Heippis hei!



Eilen lauantaina keskipäivän jälkeen tupsahti kylään vieraita, joten sitä ennen tuli kovasti valmistauduttua, siivoiltua, paistettua pakastepullat uunissa ja keiteltyä kahvia sekä syötyä pari kertaa aamupalaa, koska oli nälkä.
Vieraat toivat kukkia tullessaan, joimme kahvia ja höpötimme sekä pelasimme UNO-peliä. He viivähtivät siihen asti, kunnes lähdimme viettämään 80-vuotispäiviä ravintola Turengin asemalle.



Sinne kesti jonkin aikaa ajaa, mutta takaisin tulo kesti kauemmin.
Tunnelma oli leppoisa, vaikka vähän jännitinkin ja ruoka oli todella maukasta.


Alkupalaksi oli tattarista valmistettuja blinejä omavalinnaisilla täytteillä.



Sain kuhaa perunamuussin, porkkanoiden ja herkullisen punaisen kastikkeen kera. Olin kerrankin syönyt nopeammin kuin muut, vaikka hitaasti nautiskelin ja olisin halunnut perään toisen samanlaisen annoksen, koska se oli niin turkasen hyvää :)


Kaikilla muilla oli härkäkuutio juuresten ja pottumuusin kera. Oli kuulemma erittäin mureaa ja pitkään kypsytettyä. Lapsella oli lihapullia, muusia ja uunijuureksia. 

 

Jälkiruoan kanssa kolme valitsi kahvia, joka tarjoiltiin upeista Steeliten astioista niin kuin koko ateriakin. Aterimet olivat eri valmistajan, mutta niiden merkkiä en muista. Jälkiruokana oli jäätelöä ja omenapaistosta. Todella herkullinen koko ateria ja hyvä palvelu. Pitää mennä uudestaankin. Turengin asemalla oli myös kaunis sisustus ja ylhäältä löytyi mm. "keisarin tuoli". Ihastuin varsinkin alkupalapöydän yläpuolella olevaan tanssija-tauluun, harmikseni en saanut siitä kuvaa.

Kivaa sunnuntai-päivää, nauttikaa lumesta!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...